Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Licoare din CĂTINĂ cu efecte antivirale, tonice şi regenerative hepatice extraordinare

Cătina (Hipophae rhamnoides) rămâne la dispoziţia noastră de la începutul lui septembrie şi până spre primăvară, ca un magic panaceu natural.

În principal, de la cătină se folosesc fructele, care conţin aproape toate vitaminele şi mineralele necesare organismului uman.

Ce mai folosim de la cătină

Mai puţin cunoscut este faptul că şi alte părţi ale plantei au proprietăţi terapeutice deosebite. Spre exemplu, scoarţa de pe ramuri are efecte antiseptice, astringente şi remineralizante foarte puternice, iar rădăcinile sunt un antibiotic şi un stimulent imunitar extraordinar.

În scop terapeutic, se folosesc ramurile cu tot cu scoarţă, din care se poate prepara un decoct, care, combinat cu suc din fructe de cătină, se transformă într-o licoare cu puternice efecte terapeutice.

Licoare cu efecte antivirale, tonice şi regenerative hepatice

Deşi foarte puţin plăcută la gust, următoarea licoare are efecte antivirale, tonice şi regenerative hepatice extraordinare. Mai exact, poate fi folosită cu succes în tratamentele interne pentru hepatită acută, hepatită cronică evolutivă, ciroză în faze incipiente.

Ingrediente

un sfert de litru de decoct de ramuri; o jumătate de pahar (100 ml.) de suc proaspăt de fructe de cătină

Mod de preparare şi administrare

Decoctul din ramuri de cătină se amestecă cu sucul proaspăt de fructe de cătină. Se administrează 2 pahare (400 ml.) din acest preparat, zilnic, în cure de cel puţin 2 luni.

Decoct din ramuri de cătină – reţetă

Decoctul se obţine din crengile necojite şi cu eventualele frunze care au rămas.

Se iau două mâini de ramuri de cătină, mărunţite în prealabil, şi se lasă într-o jumătate de litru de apă, de seara până dimineaţa, când se filtrează.

Maceratul rezultat se pune deoparte, iar ramurile se mărunţesc şi se fierb timp de 20 de minute, la foc mic, după care se filtrează şi se lasă să se răcească. La final, cele două extracte se combină, obţinându-se aproximativ trei sferturi de litru de preparat.

ceai-cu-suc-de-catina
Decoct cu suc de catina – licoare cu efecte regenerative hepatice

Suc din fructe de cătină – reţetă

Sucul proaspăt se obţine din fructele de cătină culese de curând, care se spală cu apă rece şi se zdrobesc în blender sau se dau prin maşina de tocat.

Se obţine un suc portocaliu la culoare, gros, care se consumă în maximum 24 de ore de la preparare.

Sucul de cătină – efecte miraculoase în hepatită, ciroză hepatică

Sucul de cătină administrat proaspăt are efecte miraculoase în hepatită, ciroză hepatică.

♣ Se consumă o jumătate de pahar pe zi (diluat cu suc de morcov), în cure de lungă durată.

♣ În absenţa sucului proaspăt, un substitut foarte bun este şi siropul, din care se ia o lingură de 3-4 ori pe zi, înainte de mesele principale, în cure de lungă durată.

Tratamentul cu ambele tipuri de preparate de cătină se asociază cu un regim vegetarian strict.

Sirop de cătină: la o parte de suc de cătină se adaugă două părţi de miere, după care se amestecă bine cele două componente, până când se formează o pastă omogenă; se păstrează în locuri întunecoase şi răcoroase.

Contraindicaţii

Preparatele pe bază de cătină sunt contraindicate persoanelor cu colecistită acută, pancreatită, diaree cronică. În cazuri rare, beta-carotenul, care se află în cantităţi mari în cătină, poate provoca alergie.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *