Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

LEVĂNŢICA măreşte secreţia de bilă şi activează DIGESTIA

Pe lângă calitatea sa de ‘’odorizant’’ extrem de puternic, levănţica are virtuţi terapeutice cu totul speciale.

Poate mai puţin cunoscut este faptul că levănţica este un tonic digestiv, util contra indigestiilor, atoniei gastro-intestinale şi afecţiunilor metabolice.

Levănţica, un foarte bun tonic digestiv

Datorită principiilor sale active amare, lavanda măreşte secreţia de bilă şi ajută la evacuarea ei, calmând durerile abdominale şi activând digestia.

Îmbunătăţeşte digestia, stimulând mobilitatea intestinală şi producţia de sucuri gastrice şi bilă, fiind astfel ideală în cazurile de indigestie, crampe stomacale, colici, flatulențe, senzaţie de vomă şi diaree.

Se administrează sub formă de pulbere sau de ulei esenţial:

Obţinerea pulberii de levănţică

Tulpinile uscate ale plantei se macină fin cu râşnița electrică sau se mărunţesc în piuă, după care, eventual, se cern prin sită. Pulberea se păstrează ȋntr-un borcan de sticlă închis ermetic, la răcoare şi întuneric.

Este bine de ştiut că, în ciuda parfumului său dulce, levănţica are un gust surprinzător de amar.

Levantica imbunatateste digestia

Tratamente cu levănţică

Dischinezie biliară, balonare la bolnavii de bilă, crizele biliare însoţite de dureri de cap

Graţie principiilor sale active amare, levănţica măreşte secreţia de bilă şi ajută la evacuarea ei, calmând durerile abdominale şi activând digestia.

  • Se ia câte 1 linguriţă de pulbere de levănţică, de 4 ori pe zi. Planta se ţine sub limbă timp de 10-15 minute, după care se înghite cu apă.

Candidoză digestivă

Uleiul de levănţică atacă şi distruge toate speciile şi tulpinile de ciuperci parazite pe care a fost testat.

  • În candidozele digestive, se foloseşte  uleiul esenţial de lavandă (nu cel industrial, pentru parfumarea băilor şi a locuinţelor). Se administrează diluat în miere, 3-4 picături de ulei la 1 linguriţă de miere, de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale.

Precauţii, contraindicaţii

În tratamente se foloseşte uleiul esenţial integral de levănţică, care nu a fost sărăcit de substanţe active prin aşa-numita fracţionare şi care nu are adaosuri chimice. Acest ulei integral este singurul adecvat pentru administrarea internă, cât şi pentru cea externă.

Levănţica şi uleiul esenţial de levănţică sunt contraindicate în cazul persoanelor care au alergie sau intoleranţă digestivă la ea (traduse prin dificultăţi în respiraţie sau erupţii pe piele, dureri gastrice, senzaţie de vomă şi disconfort abdominal).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *