Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

LEURDA este un puternic DETOXIFIANT natural: remediile care pot face minuni în organism

Leurda (Allium ursinum) este o plantă cu puternice efecte detoxifiante.

Poate fi consumată crudă sau sub formă de preparate farmaceutice.

Culegerea şi păstrarea leurdei

Frunzele de leurdă se culeg înainte de timpul înfloritului, în lunile martie şi aprilie. După uscare, leurda se păstrează în săculeţi de tifon, pungi de hârtie, cutii de carton sau saci de rafie. Mărunţirea plantei se face doar înaintea utilizării.

Leurda are efect detoxifiant

Preparatele din leurdă curăţă sângele de toxine şi îi redau fluiditatea, reduc nivelul colesterolului ‘’rău’’, fortifică pereţii arterelor şi venelor, prevenind afecţiunile cardiace.

De asemenea, la nivelul aparatului digestiv, leurda îndepărtează toxinele şi bacteriile. Are rol diuretic şi depurativ, eliminând cu succes paraziţii intestinali.

Salată de leurdă

Într-un castron se adaugă 100-200 g frunze tocate mărunt (proaspete), 5 ml. (1 linguriţă) oţet de mere, câţiva stropi de ulei de măsline şi 2 g (un vârf de cuţit) sare.

  • Se consumă dimineaţa, înainte de masă, imediat după preparare,  cel puţin 2 săptămâni .

Are un efect tonic, relaxant, antialergic şi dezinfectant, fiind o adevărată binefacere pentru întregul organism.

Infuzie de leurdă

Peste 2 linguri de frunze de leurdă  uscată şi mărunţită groscior se toarnă 250 ml. apă fiartă. Se mai dau într-un clocot şi se lasă timp de 30 minute la infuzat, după care se filtrează. Se îndulceşte, după gust, cu miere.

  • Se beau câte 3 căni pe zi. Tratamentul se face regulat, la interval de 3 luni de zile, timp de cel puţin 20 de zile pe lună.
Remediile cu leurda curata sangele de toxine

Tinctură de leurdă

În 100 ml. alcool alimentar sau alt produs distilat, obţinut în gospodărie, se pun la macerat 2 linguri de leurdă uscată şi mărunţită, timp de 10 zile, agitându-se de 2-3 ori pe zi. Se filtrează prin tifon şi se lasă la decantat în frigider, timp de 6 zile, pentru limpezire. Partea limpede se trece uşor  într-un alt flacon. Se păstrează în flacoane de sticlă sau plastic, prevăzute cu dop-pipetă. Termenul de valabilitate este de 2 ani.

  • Ca detoxifiant, se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai din frunze de ginkgo biloba sau saschiu. Cura se face regulat, la interval de 3 luni de zile, timp de cel puţin 20 de zile pe lună.

Vin de leurdă

Într-un litru de vin roşu adus până aproape de fierbere se adaugă 4 linguri de leurdă uscată. Se lasă timp de 10 zile, după care vinul se filtrează printr-un material textil, fără stoarcerea reziduului. Se lasă la decantat alte 6 zile, apoi se separă partea limpede de reziduul depus la fundul vasului. Se completează cu vin roşu până la 1 litru. Se pune la păstrat în flacoane de culoare brună.

  • Se iau câte 3 linguri (50 ml.), de 2 ori pe zi, după masă. Tratamentul se face regulat, la interval de 3 luni de zile, timp de cel puţin 20 de zile pe lună.

Precauţii, contraindicaţii

Preparatele cu leurdă sunt contraindicate mamelor care alăptează.  Se recomandă precauţie în caz de gastrită hipo­acidă, indigestie sau colită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *