Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Leacuri cu Lămâie Pentru Sănătate şi Stare de Bine

Sursă bogată în compuşi chimici vindecători, lămâia – aliment aparent banal –  găzduieşte în miezul, sâmburii, zeama şi coaja sa nenumărate virtuţi şi proprietăţi de excepţie.

Compusă din 90% apă, lămâia este săracă în calorii şi în zahăr (fructoză şi glucoză), însă extrem de bogată în vitamina C – 52 mg. vitamina C la doar 100 gr. fruct.

Conţinutul bogat în vitamina C a determinat nutriţioniştii şi medicii să afirme faptul că o singură lămâie poate acoperi necesarul nostru zilnic.

În terapia naturistă, lămâia îşi găseşte o multitudine de întrebuinţări, fiind introdusă cu uşurinţă în tratamente pe cât de simple, pe atât de eficiente.

Amigdale inflamate

Pentru a combate această afecţiune, se recomandă următorul remediu natural şi eficient:

Se toarnă zeama proaspăt stoarsă de la 2 lămâi într-un bol, ȋncorporând în ea 5 gr. de bicarbonat de sodiu. Se amestecă foarte bine, până la dizolvarea completă a bicarbonatului, lăsând amestecul să se odihnească timp de câteva minute. În continuare, se adaugă 2 linguri de apă şi se amestecă din nou.

Cu preparatul obţinut se face gargară, repetând procedeul de 4-5 ori pe zi, până la o ameliorare. Este importantă clătirea ulterioară a gurii cu apă curată proaspătă, de fiecare dată.

Este foarte important ca în tratamentul pentru combaterea amigdalelor inflamate să nu se folosească apă de la robinet, ci doar apă minerală plată.

Angină

Angina, manifestată prin frisoane în tot corpul, gât iritat şi înghiţire greoaie, poate fi tratată pe cale naturală, prin gargara cu zeamă de lămâie, sare de mare şi apă.

Se umple 1 pahar cu apă călduţă, adăugând în el zeama proaspăt stoarsă de la o lămâie şi 1 vârf de cuţit de sare de mare.

Se amestecă bine, iar cu acest amestec se face gargară, clătind bine partea interioară şi cea posterioară a gâtului (în spatele amigdalelor). Procedeul se repetă de 3-4 ori pe zi, până la ameliorarea stării de sănătate.

lamaie
Lamaia – Virtuti si Proprietati Exceptionale

Balonări

Infuzia cu lămâie şi muşeţel poate fi de mare ajutor în cazul balonărilor.

Se umple o ceaşcă cu apă fierbinte şi se adaugă în ea o lămâie spălată şi apoi tăiată felii (cu tot cu coajă), împreună cu 5 gr. flori uscate de muşeţel. Preparatul se lasă la infuzat peste noapte, urmând ca dimineaţa să se strecoare şi să se administreze pe stomacul gol.

Circulaţia sângelui

Lămâia are efect antireumatismal, vermifug, antiviral, antiinfecțios, bactericid, cicatrizant, antiseptic şi digestiv, iar pentru că fluidizează sângele, combate cu succes o întreagă serie de tulburări circulatorii.

Pentru ca circulaţia sângelui să funcţioneze mult mai bine, pentru a evita senzaţia de furnicături şi de amorţeală în picioare, se vor consuma 2 pahare cu argilă şi zeamă de lămâie, în fiecare dimineaţă.

Constipaţie

În cazul constipaţiei uşoare, se stoarce o lămâie într-un pahar, adăugând o lingură de ulei de măsline şi 1 vârf de cuţit de sare fină.

Se amestecă bine ingredientele şi se bea în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, până la ameliorarea stării de sănătate.

Gută

Împotriva durerilor provoate de o criză de gută, se bea, după fiecare masă, 1 pahar de apă cu zeamă de lămâie.

Contraindicaţii

Sucul de lămâie este contraindicat persoanelor care suferă de gastrite hiperacide şi ulcer .

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *