Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

ÎNGHEŢATĂ de casă cu MANGO şi TURMERIC: un desert de vară cu puternice proprietăţi antiinflamatoare

Îngheţata cu mango şi turmeric este un desert sănătos de vară, cu proprietăţi antiinflamatoare.

Pulpa fructului de mango este un remediu excelent  împotriva inflamațiilor, datorită unui compus numit mangiferină. Drept urmare, fructul  este recomandat persoanelor care suferă de dureri de cap, de oase sau dureri de articulaţii.

Graţie curcuminului din compoziţie, turmericul are puternice proprietăţi antiinflamatoare. Curcuminul şi-a arătat potenţialul terapeutic în diverse boli cronice:

  • afecţiuni articulare, Alzheimer, Parkinson, scleroză multiplă, epilepsie, accidente vasculare cerebrale, boli cardiovasculare, cancer, alergii, astm, bronşită, colită, ischemie renală, psoriazis, diabet, obezitate, depresie, oboseală.

Spanacul, adăugat, de asemenea, în compoziţia desertului, are proprietăţi antiinflamatorii, datorită faptului că este o sursă de acizi Omega 3.

Coaja de citrice dă o aromă deosebită desertului şi protejează celulele pielii de degradare.

Îngheţată cu mango şi turmeric

Ingrediente (pentru 5 porţii)

  • 1 cană şi jumătate cu mango proaspăt sau îngheţat
  • 1 linguriţă cu pulbere de turmeric
  • 1 cană cu spanac
  • ¾ cană cu lapte de cocos sau lapte obişnuit
  • 1/8 linguriţă de piper proaspăt măcinat
  • 1/8 linguriţă sare
  • sucul şi coaja de la 1 portocală
Inghetata cu mango si turmeric are puternice proprietăţi antiinflamatoare

Reţeta pentru laptele de cocos:

Se adaugă în blender miezul de la 1 nucă de cocos şi se amestecă bine, până se mărunţeşte.  Se toarnă 475 ml. apă călduţă şi se amestecă bine. Laptele se stoarce prin tifon, într-un vas separat. Peste nuca de cocos rămasă se adaugă încă 475 ml. apă călduţă, amestecând foarte bine şi repetând aceeaşi procedură. Se obţin astfel 950 ml. lapte de cocos.

Cum se procedează

– Se adaugă în blender spanacul şi laptele, până când formează o cremă. Se adaugă, în continuare, restul ingredientelor, şi se pulsează până la obţinerea unei paste cremoase.

– Se pune amestecul în forme de îngheţată (sau pahare de plastic) şi se lasă la congelator timp de o oră. Apoi, se adaugă beţişoarele şi se mai lasă în congelator pentru minimum 4 ore.

Un plus de energie şi vitamine

Enzimele din mango acţionează asupra sistemului nervos, prevenind senzaţia de oboseală şi insomnia.

De asemenea, desertul are un conţinut ridicat de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina B6, vitamina K, potasiu, calciu, fier şi antioxidanţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *