Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Înghețata de Casă care Reglează Tensiunea Arterială – Recomandată și Celor cu Intoleranță la Lactoză

Consumată în cantități moderate, înghețata de casă se poate transforma foarte ușor într-un aliment vindecător, în special, în zilele foarte calde. În plus, nutriționiștii consideră înghețata mai răcoritoare decât cuburile de gheață, apa sau sucurile de la frigider, atunci când este consumată pe îndelete.

Spre deosebire de înghețata toxică din comerț, otrăvită de ingrediente de sinteză și semisinteză, înghețata naturală, preparată în casă și consumată în cantități moderate poate avea efecte terapeutice neașteptate.

Înghețată naturală cu calități vindecătoare

Din punct de vedere terapeutic și nu numai, înghețata naturală, preparată din ingrediente sănătoase, are proprietăți benefice certe, însă doar atunci când este savurată îndelung.

Calitățile terapeutice ale înghețatei de casă sunt oferite de ingredientele de bază folosite la preparare (lapte, banană, miere, fibre din tărâță de psyllium), precum și de condimentele sau fructele prezente într-o gamă largă, folosite la aromatizarea desertului.

Înghețata de casă consumată ca medicament

În zilele foarte calde, înghețatele de casă, consumate la o temperatură cât mai apropiată de cea a corpului, oferă organismului un adevărat răsfăț.

Spre deosebire de înghețata comercială, cea naturală, consumată pe îndelete, nu produce șocuri termice, care încurajează, inevitabil, scăderea imunității locale a organismului, predispunerea la răceli și accentuarea bolilor cu substrat infecțios sau alergic.

Înghețată cu banane – “Rețetă de casă

Această înghețată cu banane se prepară fără lapte sau alte derivate ale lui, motiv pentru care este recomandată persoanelor cu intoleranță la lactoză sau inclusiv în perioadele de post.

inghetata de casa
Inghetata cu Banane Regleaza Tensiunea Arteriala

♣ Ingrediente

2 – 3 banane, 1 – 2 lingurițe de tărâță de psyllium (se găsește în plafaruri), miere (după gust), fructe zdrobite (caise, zmeură, căpșuni, afine, etc.)

♣ Mod de preparare

Într-un mixer electric se vor adăuga bananele ținute în prealabil la congelator, tărâțele de psyllium, mierea și fructele zdrobite. Se amestecă bine, până la omogenizare, după care compoziția se pune în forme de mici dimensiuni, astfel încât să se evite formarea în interior a cristalelor de gheață.

Se lasă în congelator timp de 3-4 ore, după care poate fi consumată și savurată.

Beneficiile consumului de înghețată cu banane

Extrem de bogată în potasiu și unele vitamine din complexul B, înghețata de banane preparată în casă previne tulburările cardiovasculare specifice zilelor caniculare, prin normalizarea bătăilor inimii și reglarea tensiunii arteriale.

Înghețatele de casă și sănătatea

Înghețata de zmeură sau căpșuni conține fibre alimentare care ajută la deblocarea tranzitului intestinal. În plus, fiind considerată un excepțional vitaminizant C, este indicată în caz de alergii, predispoziție la răceli și efort fizic prelungit.

Înghețata de pepene galben taie, pe moment, apetitul alimentar și, conform nutriționiștilor, deține cel mai puternic efect răcoritor. Preparată cu tărâță de psyllium, înghețata de pepene galben este recomandată în curele de slăbire, ca de altfel și persoanelor care suferă de tulburări de apetit de tipul bulimiei.

Înghețata de cacao, cu al său efect antioxidant, alungă stările de oboseală, conferind energie și o stare de bună dispoziție. Cu cât cantitatea de pudră de cacao este mai mare, cu atât și efectele terapeutice ale înghețatei vor fi amplificate.

Înghețata de vanilie este recomandată pentru cei care suferă de insomnii în nopțile tropicale. Fiind un minunat reconfortant psihic, înghețata de vanilie induce o stare de relaxare, motiv pentru care este indicată persoanelor anxioase, cu o permanentă stare de agitație în timpul zilelor fierbinți de vară.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *