Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Infuzia de Muşeţel Identifică şi Elimină Rapid Infecțiile din Organism

cup of chamomile tea with chamomile flowers

Principiile active din florile de muşeţel ajută celulele sistemului imunitar să identifice şi să distrugă rapid sursele de infecţie din organism, arată rezultatul unui experiment realizat în Marea Britanie.

Florile de muşeţel pot fi folosite în stare proaspătă, însă, păstrate într-un loc întunecos şi uscat, ele îşi păstrează din calităţile compuşilor activi timp de 1 an.

Compoziţie

În compoziţia florilor de muşeţel se regăsesc matricarina şi matricina, un număr mare de flavonoizi, glicozide, fitosteroli şi acizi graşi.

Florile de muşeţel conţin ulei volatil, care, la rândul său, are un conţinut ridicat de camazulenă şi bisabolol.

Ceaiul de muşeţel elimină toxinele

Potrivit cercetărilor biochimiştilor contemporani, muşeţelul reprezintă un amestec de substanţe imuno-stimulatoare.

Aşa cum rezultă în urma unui experiment realizat în Marea Britanie, finanţat de o companie farmaceutică din oraşul Oxford, principiile active din florile de muşeţel identifică şi elimină rapid sursele de infecţie din organism.

Studiul a avut ca subiect un eşantion format din 14 adulţi: 7 femei şi 7 bărbaţi. Fiecare dintre aceştia a consumat 5 căni de ceai de muşeţel, zilnic, timp de 2 săptămâni.

Rezultatul: analizele de sânge au înregistrat existența unei puternice activităţi antibacteriene, precum şi o eliminare accelerată a toxinelor. Aceeaşi imunitate crescută a fost ȋnregistrată şi în următoarele 6 luni, în cazul persoanelor care au participat la experiment.

Ceai de muşeţel: la o cană de apă fiartă se adaugă 2-3 linguriţe de flori de muşeţel. Se lasă la infuzat timp de 10-20 de minute. Se strecoară şi se serveşte.

Ceaiul, cel mai eficient preparat

Cercetările ştiinţifice afirmă că substanţele active din muşeţel se asimilează foarte uşor, devenind incredibil de compatibile cu organismul uman.

Cel mai eficient preparat din florile de muşeţel este ceaiul, întrucât proprietăţile antibacteriene şi antifungice sunt concentrate în uleiuri volatile.

Alături de infuzia preparată într-un mod rapid şi simplu, există câteva posibilităţi de a ȋmbina calităţile miraculoasei plante cu virtuţile altor medicamente naturale. Iată câteva dintre acestea:

infuzie de musetel
Infuzia de Musetel Elimina Toxinele

Infuzia din muşeţel şi cimbru tonifică şi revigorează organismul

Infuzia din mustel şi cimbru este ideală, în special, în sezonul rece, întrucât reprezintă un tonifiant excelent pentru sistemul nostru imunitar.

Cimbrul acţionează ca un antibiotic natural, distrugând agenţii patogeni şi întărind capacitatea orgasnimului de a se autoapăra. Acţiunea benefică a muşeţelului amplifică puterile licorii, transformând infuzia într-un adevărat elixir pentru imunitate.

Se prepară un amestec din 2 linguri de muşeţel uscat (30gr.) şi o lingură de cimbru uscat (15 gr. – de la magazinele naturiste). Peste ele, se toarnă 1 litru de apă şi se pun la fiert, iar după ce au dat în clocot, se lasă la infuzat timp de 10 minute.

Se strecoară şi se beau 3 căni pe zi, înainte de fiecare masă, într-o cură de 3 săptămâni.

Infuzie imunostimulatoare din muşeţel şi plante

Următoarea infuzie reprezintă o mixtură imunostimulatoare, care îmbină calităţile muşeţelului cu virtuțile altor medicamente naturale.

Se prepară un amestec din 3 linguri de muşețel uscat, o lingură de măceşe uscate şi mărunţite groscior, o lingură de flori de soc uscate şi 2 linguriţe de scoarţă de salvie uscată.

Amestecul se păstrează într-un recipient din sticlă, care poate fi închis ermetic. Pentru prepararea infuziei, se folosesc 2 linguriţe de amestec la o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 10 minute, se strecoară şi se administrează 2 căni pe zi, dimineaţa şi seara, într-o cură de 3 săptămâni.

Contraindicaţii

Preparatele sunt contraindicate în timpul sarcinii, în perioada lactaţiei, astm sau în caz de alergie la una dintre plantele de mai sus.

De asemenea, se vor consulta contraindicațiile fiecărei plante ȋn parte.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *