Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

IAURTUL de CAPRĂ reglează digestia şi nivelul grăsimilor din sânge

Iaurtul de capră ne asigură o bună parte din  necesarul de minerale, reglează secreţia pancreasului, digestia şi nivelul grăsimilor din sânge.

Raţia zilnică de iaurt de capră este de 250 – 500 ml.

Poate fi consumat şi de către persoanele care au intoleranţă la laptele de vacă, manifestată prin balonări, indigestii, etc.

Recomandat şi copiilor

Iaurtul de capră conţine minerale foarte uşor de asimilat –  într-un procent comparabil cu cele din laptele matern. De consumul de iaurt din lapte de capră pot beneficia din plin copiii cu întârzieri de creştere şi de dezvoltare a sistemului nervos.

Reduce riscul de diabet şi colesterol mărit

Iaurtul de capră reduce valorile glicemiei şi eficientizează acţiunea insulinei în organism (reduce rezistenţa la insulină).

Întăreşte oasele

În caz de fracturi, consumul zilnic de iaurt de capră duce la o mineralizare mult mai rapidă şi la o refacere solidă a oaselor, informează un studiu al Departamentului de Fiziologie al Universităţii din Granada, Spania.

Adjuvant în tulburările de ritm cardiac, hipertensiune

O cană de iaurt de capră asigură mai mult de o treime din necesarul zilnic de potasiu. După cum ştim, un aport masiv de potasiu ajută la scăderea tensiunii arteriale şi la reglarea ritmului cardiac, prevenind apariţia aritmiei şi a tahicardiei. În plus, este foarte eficient în curele drastice de slăbire, unde are rolul de a feri sistemul cardiovascular de eventualele derapaje.

Iaurtul de capra are putine calorii

Rezolvă problemele de tranzit intestinal

O cană de iaurt de capră consumată dimineaţa şi una seara rezolvă constipaţia, tulburările de tranzit intestinal în general, fără alte intervenţii. Explicaţia: normalizează digestia, ajută la evacuarea promptă a vezicii biliare şi, nu în ultimul rând, normalizează flora colonului.

Arde caloriile şi previne îngrăşarea

O cană de iaurt de capră, băută în fiecare zi, poate duce la o siluetă subţire. Potrivit unui studiu  publicat în ‘’American Journal of Clinical Nutrition’’, acest iaurt are efecte de reglare hormonală, ceea ce ar putea explica şi o reglare conexă a apetitului. Totodată, însuşi aportul masiv de calciu organic, uşor asimilabil, are drept efect un mult mai bun metabolism, ceea ce ajută la o ardere accelerată a caloriilor depozitate în ţesuturile grase.

Combate celulita

Administrat intern, alături de mişcare, masaj, creme, iaurtul de capră contribuie la îmbunătăţirea metabolismului grăsimilor şi la normalizarea aspectului ţesutului adipos.

Ideal în sarcină

Laptele şi produsele lactate de capră fac parte din alimentele ideale pentru femeile însărcinate. Conţin mult calciu, necesar formării ţesutului osos, dar şi vitamine din complexul B şi fosfor, necesare dezoltării sistemului nervos al foetusului. Nu în ultimul rând, previn hipertensiunea, tulburările de ritm cardiac, deranjamentele biliare, frecvente la femeile gravide.

Precauţii

Deşi efectele adverse la administrarea iaurtului de capră sunt foarte reduse, este indicat ca la început, administrarea să se facă în doze mici, în cazul celor care suferă de intoleranţă la lactoză, celor cu colită de fermentaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *