Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Hepatita, cirozele, eczemele şi hemoroizii, vindecate cu preparate pe bază de COADA – ŞORICELULUI

Coada – şoricelului (Achillea millefolium), una dintre cele mai populare şi apreciate plante medicinale din ţară, este folosită în peste 100 de afecţiuni şi tulburări, cercetările făcute în diversele laboratoare de medicină confirmând tot mai multe din aceste utilizări medicale.

De la coada – şoricelului se culeg tulpinile fragede şi inflorescențele albe. De regulă, se culege inflorescenţa cu o tulpină cât mai scurtă, deoarece are cele mai puternice efecte terapeutice.

Din colecţia de preparate pe bază de coada – şoricelului, amintim:

Suc de coada – şoricelului

Sucul din coada – şoricelului se obţine din planta proaspăt culeasă:

În vasul blenderului se pun 50 de grame de plantă foarte bine spălată şi 50 ml. apă plată. Se omogenizează totul foarte bine, iar amestecul rezultat se stoarce prin tifon.

Se administrează imediat după filtrare.

Leac împotriva hepatitei şi cirozei

Sucul din coada – şoricelului tratează afecţiunile hepato – biliare. Efectul hepatoprotector al sucului proaspăt extras din inflorescentele şi din tulpinile de coada-şoricelului este cu adevărat impresionant. În urma unui studiu japonez s-a ajuns la concluzia că acest remediu aduce mai puţine modificări structurale ficatului, celulele din componența sa având mai puţine malformaţii, în timp ce tendinţa spre ciroză este net diminuată.

♣ Împotriva hepatitei şi cirozei, se administrează câte 50 – 60 ml. suc proaspăt din coada-şoricelului, în doză unică, zilnică. Se urmează cure de câte 60 de zile, urmate de o pauză de alte 20 de zile.

Cataplasme cu coada – şoricelului

Cataplasmele cu coada – şoricelului au efecte antiinflamatoare şi antialergice, datorită substanţelor aromatice din compoziţia plantei, reducând mâncărimea, usturimea şi edemele. Tratează cu succes alergiile cutanate, eczemele alergice.

Achillea_millefolium
Coada-soricelului are efecte atiinflamatoare

♣ Contra alergiei cutanate, o mână de flori mărunţite de coada – şoricelului se lasă să se înmoaie în apă caldă (40 – 50 de grade Celsius), timp de 1 – 2 ore. După această perioadă, cataplasmele se aplică direct pe locul afectat, se acoperă cu un tifon şi se lasă să acţioneze cel puţin o oră.

♣ În cazul alergiilor aflate în faza acută, cataplasma se lasă să acţioneze pe locul afectat minimum 2 ore; pentru a potenţa efectul calmant al mâncărimii, deasupra se poate pune puţină gheaţă.

♣ Împotriva eczemelor alergice, pe porţiunea de piele afectată se aplică o cataplasmă proaspăt preparată, care se lasă să acţioneze timp de cel puţin o oră, în fiecare zi, pe o perioadă de minimum 4 săptămâni.

Alifie din coada – şoricelului

Alifia din coada – şoricelului are efecte cicatrizante aproape miraculoase asupra rănilor care se vindecă greu. Accelerează procesele de regenerare, previne infecţiile şi alte complicaţii, ducând la o vindecare estetică.

Mod de preparare

Într-un ibric se pun 150 ml de ulei de floarea – soarelui, 6 linguriţe de inflorescenţe proaspete de coada – şoricelului foarte fin tocate, 2 linguriţe de răşină de brad şi 2 linguriţe de ceară de albine. Preparatul se lasă pe foc mic, timp de 10 minute, amestecând încontinuu cu o linguriţă. După lichefierea şi omogenizarea componentelor, vasul se îndepărtează de pe foc, iar conţinutul se filtrează prin tifon, se depozitează într-un borcan cu capac şi se lasă să se răcească. Se păstrează la frigider.

♣ Se aplică zilnic pe răni, până la vindecare.

♣ Împotriva rănilor recente deschide, în primele 24 de ore se aplică tinctură de coada – şoricelului (a se vedea reţeta prezentată anterior), deoarece are efect dezinfectant şi antiinflamator puternic. După închiderea rănii şi refacerea ţesuturilor, se aplică unguentul cu coada – şoricelului, până la vindecare.

♣ Totodată, aplicat zilnic, unguentul are efecte excelente împotriva hemoroizilor, inclusiv a celor care sângerează, deoarece opreşte prompt hemoragia, inflamaţia, senzaţiile de mâncărime sau de usturime.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *