Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

GĂLBENELE + SUNĂTOARE: combinația puternic vindecătoare în COLITA de fermentaţie şi de putrefacţie

Colitele sunt procese inflamatorii ale peretelui intestinului gros.

Colitele sunt inflamaţii ale colonului, apărute pe fondul unor infecţii – bacteriene, virale, parazitare – sau al acumulării de substanţe toxice, provenite din exterior prin alimentaţie.

Se manifestă prin dureri abdominale acute, care apar brusc, îndeosebi după mesele copioase, însoţite de constipaţie, balonări, arsuri şi vărsături şi ‘’bolboroseli’’ abdominale.

Colita de fermentaţie vs. colita de putrefacţie

  • Colita de fermentaţie provine din consumul excesiv de carbohidraţi, crudităţi, pe fondul disfuncţiei pancreasului exocrin. Se manifestă prin tulburări inflamatorii ce duc la apariţia scaunelor diareice albicioase, decolorate cu mucus, însoţite de emisie de gaze fără miros.
  • Colita de putrefacţie este determinată de consumul excesiv al alimentelor proteice (carne, fasole), ca de altfel, de mestecarea deficitară a alimentelor, de digestia insuficientă. În acest caz apar scaune diareice fetide, de culoare brună, însoţite de emisie de gaze foarte mirositoare.

Remediul din plante pentru colita de fermentaţie şi de putrefacţie

Deşi foarte simplu, acest tratament are efecte puternice:

  • reface pereţii intestinali lezaţi de infecţia bacteriană
  • elimină spasmele
  • reduce durerea
  • normalizează tranzitul intestinal
  • ajută la refacerea florei intestinale.
Amestecul de galbenele si sunatoare trateaza cu succes colita de fermentatie si de putrefactie

Cum se procedează

Se prepară un amestec în proporţii egale de pulberi (obţinute prin măcinare cu râşnița electrică de cafea) de flori de gălbenele (Calendula officinalis) şi de iarbă de sunătoare (tulpini uscate de sunătoare; Hypericum perforatum).

Pulberea rezultată se poate păstra în borcane de sticlă închise ermetic, în locuri întunecoase şi reci, pe o perioadă de maximum 2 săptămâni.

Administrare

Din acest amestec se ia câte 1 linguriţă, de 4 – 6 ori pe zi. Se ţin cure de 21 de zile, cu 7 zile de pauză.

Observaţii importante

Acest tratament nu este recomandat celor care au sensibilitate alergică la polenul plantelor, celor care iau medicamente sedative (amplifică efectul sedativ) sau hipotensoare (amplifică şi efectul hipotensiv).

Cura nu se urmează în paralel cu medicamente de sinteză împotriva depresiei şi a anxietăţii, contra insomniei, contra epilepsiei, contra infecţiei cu HIV.

Precauţii, contraindicaţii

Dacă după administrarea remediului apar erupţii pe piele, dureri sau senzaţie de jenă gastro-intestinală, tratamentul se întrerupe.

Amestecul de plante este contraindicat în sarcină şi alăptare. Este bine ca în timpul curei expunerea la soare puternic să fie evitată între orele 11-18.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *