Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Este sănătos ZAHĂRUL BRUT (din trestie de zahăr)? Ce trebuie să știm despre el

Zahărul reprezintă unul dintre produsele cel mai răspândite în gospodăriile de pretutindeni.

Odată cu valul de alimente superprocesate care au intrat în magazine, consumul de zahăr a crescut considerabil.

Găsim zahăr în majoritatea produselor de pe piață, nu doar la dulciuri. El există în sucuri, în mezeluri, sosuri și chiar pâine.

Zahărul alb este un produs toxic

Zahărul alb este un produs toxic. Albirea acestuia prin rafinare se face cu dioxid de sulf, un aditiv alimentar cunoscut sub codul E220.

Pe lângă extraordinara sa toxicitate, zahărul alb dă dependență. Se estimează că doi din patru europeni și trei din patru americani suferă de această dependență de zahăr, care stimulează aceiași receptori din creier ca și anumite droguri.

Persoanele dependente de zahăr, atunci când le lipsesc dulciurile, capătă o stare de agitație psiho-motorie, resimt frustrare sau chiar anxietate. Ele căpătă și un gen de foame patologică potolită doar de un gust dulce intens.

Zaharul brut, o alternativa mai sanatoasa la zaharul alb

Pentru menținerea unei stări cât mai bune de sănătate însă, nutriționiștii recomandă reducerea consumului de zahăr procesat și înlocuirea lui cu diferite alte variante de îndulcire. Printre acestea: zahărul brut.

Zahărul brut, un înlocuitor mai bun

Singurul zahăr cu adevărat brut este acela necristalizat, obținut din trestie.

  • El poate fi ușor de deosebit de alte soiuri de zahăr (care au o culoare mai mult sau mai puțin inchisă față de cea cu care suntem obișnuiți), deoarece are un aspect pământiu inconfundabil, o culoare brună foarte ȋnchisă.

Zahărul brut, nerafinat, extras din trestie de zahăr, este 100% natural și netratat chimic.

Este obținut prin procedee simple, bazate pe principiul păstrării melasei naturale a trestiei de zahăr, și nu pe rafinarea ei. Melasa este un produs bogat în vitamine și minerale: calciu, fier, potasiu și magneziu.

Pe langă zaharoză, câteva vitamine și minerale, zahărul brut conține și substanțe care îi dau o valoare calorică mai mică și îl fac să fie asimilat într-un timp ceva mai lung.

  • Zahărul brut este o alternativă ceva mai sănătoasă la zahărul alb, însă departe de a fi ideală. Specialiștii consideră că are o nocivitate doar cu 20-30% mai scăzută decât fratele său rafinat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *