Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Din secretele medicinii tradiţionale tibetane – Ceaiul LONGEVITĂŢII

Nu mai este o noutate că medicina tradiţională tibetană are la bază foarte multe principii sănătoase, dovadă stând durata lungă de viaţă a persoanelor care îşi duc existenţa într-o astfel de zonă geografică.

Un număr tot mai mare de persoane din întreaga lume îşi îndreaptă atenţia către tradiţiile medicale tibetane, care, alături de reţele tradiţionale, sunt considerate o alternativă sănătoasă la medicamentele de sinteză şi tratamentele moderne.

Un produs natural consumat cu regularitate în această zonă şi recomandat de către medicina tibetană este ‘’ceaiul longevităţii’’, foarte sănătos pentru întregul organism:

‘’Ceaiul longevităţii’’ – Reţetă tibetană

Consumat cu regularitate, acest ceai este considerat ‘’secretul longevităţii’’. Iată cum se prepară şi se administrează corect:

Ingrediente

2 litri de apă

5 grame de ghimbir ras

2 linguri de suc proaspăt de lămâie

2 linguri de miere naturală

1 vârf de cuţit de piper Cayenne

1 vârf de cuţit de anason

Mod de preparare

Apa se lasă să fiarbă timp de aproximativ 5 minute, după care se îndepărtează de pe foc şi se lasă să se răcească uşor.

În apa fierbinte (nu clocotită) se adaugă ghimbirul, sucul proaspăt de lămâie, piperul şi anasonul. Cât încă este suficient de cald, se adaugă şi cele 2 linguri de miere naturală, amestecând bine, până la dizolvarea completă.

Administrare

Întreaga cantitate se consumă pe parcursul unei zile, savurând cantităţi mici la anumite interval de timp.

De asemenea, se poate consuma un pahar de ceai cu o jumătate de oră înainte de fiecare masă. O cură durează maximum 10 zile consecutive.

ceaiul longevitatii
Medicina tibetana, bazata pe principii sanatoase

Medicina tibetană este o ştiinţă cu o vechime de peste 2500 de ani, reuşind chiar şi în prezent să ofere soluţii tradiţionale pentru problemele din viaţa de zi cu zi:

Condimente, în loc de calmante

Nucşoara, unul dintre cele mai apreciate condimente, poate fi adăugată în aproximativ orice fel de mâncare, ceaiuri sau deserturi. Medicina tradiţională tibetană o recomandă ca remediu antistres, datorită capacităţilor sale de a calma spiritul şi de a oferi echilibru stării emoţionale. O linguriţă de nucşoară pe zi este suficientă pentru menţinerea în parametri normali a stării de sănătate psihice.

Chimionul, care nu trebuie confundat cu chimenul, este un alt condiment care oferă echilibru stării emoţionale, dând totodată un impuls şi sistemului digestiv. Ceaiul din chimion combate simptomele oboselii accentuate, revigorând organismul.

Ceaiuri din ierburi, şi mai puţin alcool

Medicină tibetană ne îndeamnă să consumăm ceai de romaniţă, lapte cald cu miere şi scorţişoară, apă caldă sau sucuri proaspete din pulpă.

Secretul longevităţii constă şi în consumul moderat de alcool. Băuturile cu o concentraţie mai mare de alcool ar trebui consumate cât mai rar.

Fără mâncare rece

Chiar şi în cazul unui regim alimentar vegetarian sau a dietei raw, este recomandat aportul suficient de proteine. Şi în acest caz, fructele sau legumele pot fi gătite uşor, înainte de a fi consumate.

Se pare că mâncarea care ne protejează de stres trebuie să fie caldă şi să conţină uleiuri sănătoase, mesele reci şi uscate reprezentând un obstacol în obţinerea echilibrului emoţional şi spiritual dorit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *