Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Dieta Raw Vegan – Gura de Aer pentru Organism

Cunoscută ca regimul ‘’alimentației vii’’, dieta raw vegan presupune consumul alimentelor de origine vegetală proaspete, în stare crudă. Dieta este recomandată celor care vor să piardă kilograme, să aibă o sănătate de fier și să țină bolile la distanță.

Totul crud!

Persoanele care adoptă acest regim devin, inevitabil, vegetariene. Mai mult decât atât, acestea nu vor consuma fructe și legume, semințe, ouă și produse lactate preparate termic, indiferent că este vorba despre alimente fierte, coapte, prăjite, sotate sau preparate în cuptorul cu microunde.

În dieta raw vegan, singurele metode gastrotehnice permise sunt cele de umezire a fructelor și legumelor, extragerea sucurilor, germinarea, uscarea, deshidratarea sau măcinarea.

Beneficiile promovate de dieta raw

Pierderea în greutate, îmbunătățirea aspectului pielii, îmbunătățirea sistemului imunitar, creșterea energiei, prevenirea bolilor de inimă și o mai bună digestie sunt principalele beneficii promovate de regimul alimentației vii.

În cazul în care doriți să scăpați de câteva kilograme în plus, este recomandat ca dieta să fie urmată timp de două săptămâni. După finalizarea acestei perioadei, este necesar ca cel puțin o zi pe săptămână să adoptați acest stil alimentar, pentru a evita excesele culinare și pentru a vă menține o siluetă de invidiat.

Tipuri de alimente permise în dieta raw vegan

Alimentele ce stau la baza regimului alimentar prezintă un indice glicemic scăzut și o densitate calorică scăzută:

Legumele, cât mai variate, îndeosebi leguminoasele cu o cantitate generoasă de clorofilă

Fructele naturale și cele uscate în mod natural, fără zahăr sau coloranți

Germenii și vlăstarii, considerați surse importante de proteine ușor de asimilat și digerat

MG_3595-2-copy1-770x400
Dieta Raw Vegan

Semințele și nucile, proteine cu un conținut esențial de acizi grași

Algele marine, cea mai complexă sursă de minerale din întreaga lume, și prafuri vegetale deshidratate, bogate în nutrienți

Grăsimi vegetale presate la rece (exemplu: uleiul de măsline)

Cum funcționează dieta raw vegan?

Înainte de a urma o astfel de dietă, este important să fiți introduși în procesul de funcționare a acesteia și a modului de răspundere a organismului la un astfel de consum.

Așadar, odată cu urmarea dietei raw vegan, alimentele consumate în stare crudă introduce în organism nutrienți în stare brută. Prin urmare, lipidele, proteinele sau glucidele sunt introduse alături de o cantitate ridicată de fibre.

Cu toate acestea fibrele consumate sunt digerate într-un mod lent de către organismul uman, solicitând la maximum tubul digestiv. Alimentele din dietă dispun de nutrienți energogeni, care nu pot fi separați și apoi prelucrați, produsele ingerate fiind astfel utilizate digestiv într-o modalitate redusă. Pe scurt, veți consuma alimente, însă nu veți reține ceea ce consumați.

Fibrele consumate odată cu adoptarea unui astfel de stil de viață ocupă un volum mare în organismul uman, oferindu-vă o sațietate pe o perioadă îndelungată de timp, reducând, astfel, senzația de foame.

Se poate consuma pâine în dieta raw vegan?

În cadrul unui astfel de regim alimentar este permis consumul de pâine, indiferent că este gata preparată sau pregătită prin procesul de uscare, realizat chiar de dumneavoastră.

Puteți pregăti o pâine delicioasă lăsând boabele de grâu sau de orez la germinat, după care le veți mărunți în blender, adăugând apă și câteva legume. Lăsați aluatul obținut, pe parcursul nopții, la uscat.

Pentru ca gustul să fie unul mai savuros și valorile nutritive mai ridicate, puteți adăuga în compoziție migdale măcinate, semințe de dovleac, morcov ras, bucăți de măsline, semințe de in măcinate, și așa mai departe. Totul depinde de preferințe și imaginație!

Eventuale pericole în dieta raw vegan

Înainte de a urma o astfel de dietă, este recomandată și părerea specialiștilor. Lipsa proteinelor consistente din regimul alimentar, precum carnea sau peștele, pot conferi un dezechilibru al principiilor alimentare.

Indicată este consultarea unui medic nutriționist care să vă poată oferi o alternativă corectă pentru a slăbi, și pentru a va ține la distanță de boli, în același timp.

2 comentarii

  1. Scuze, dar nu e ok, avem nevoie de tot ce e verde, dar si de proteine animale! Nu exagerati cu dieta vegan, e gresita total!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *