Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Dieta cu Struguri Detoxifică Organismul și Întreține Sănătatea Cardiovasculară

Simbol al fecundității și sănătății, strugurii au fost apreciați pentru efectele deosebite asupra unor diferite sisteme, țesuturi și organe, încă din 1925.

Dieta cu struguri reprezintă una dintre cele mai eficiente modalități de detoxifiere, precum și o cură de slăbire cu rezultate rapide.

Efectele strugurilor asupra  organismului

Strugurii consumați intern dezvoltă asupra organismului acțiuni generale, extrem de benefice pentru sănătate.

  • Efect energetic

Cura cu struguri este în mod special adresată persoanelor care depun eforturi, fie ca este vorba despre sport sau muncă la birou, care necesită un raport suplimentar de calorii, furnizate într-un timp scurt.

Glucoza și levuloza sunt zaharuri din struguri, furnizate sub formă direct absorbabilă, utilizabilă, care joacă un rol esențial în efortul mușchilor, devenind indispensabile pentru funcția mușchiului cardiac și cea a sistemului nervos central.

  • Acțiune alcalinizantă

Strugurii se prezintă cu acțiune alcalinizantă, datorită conținutului bogat de acizi care conduce la formarea carbonaților și fosfaților, fapt ce contribuie la menținerea echilibrului acido-bazic, esențial pentru buna funcționare a celulelor.

  • Efect vitaminizant

Bogați în vitamine, strugurii conțin anumite substanțe care îndeplinesc rol de catalizator al proceselor de ardere din organism, în timp ce altele reprezintă factori de creștere sau de întreținere a troficității tegumentelor, funcțiunilor sau organelor.

Cum se urmează cura de struguri

Pentru cura de struguri se vor consuma doar struguri bine copți și sănătoși.

Cura se urmează în funcție de modul în care strugurii se consumă și cantitatea necesară pe durata unei zile.

♣ Atunci când cura se ține fără reducerea dietei de bază, se va consuma până la un kilogram pe zi de fructe, pe o perioadă de trei săptămâni.

♣ În cazul în care se dorește ca alimentația să fie bazată doar pe struguri, cantitatea recomandată într-o astfel de cură este de trei kilograme, pe o perioadă de maximum două săptămâni.

struguri
Cura cu Struguri

La începutul dietei, consumul strugurilor va fi unul limitat, în prima și a doua zi fiind recomandată o porție de 300 gr., respectiv, 500 gr., în următoarele zile, doza mărindu-se treptat şi  ajungând la 1 kg., respectiv 3 kg., urmându-se această cantitate timp de 1 sau 3 săptămâni.

Cu câteva zile înainte de încheierea curei cu struguri, este recomandată revenirea treptată la regimul alimentar obișnuit.

Ce tratează cura cu struguri

  • Bolile cardiovasculare

Ținută în mod corect, cura cu struguri constituie un element nutritiv al fibrei cardiace, datorită efectului diuretic și conținutului de glucoză, potasiul din struguri reprezentând un stimulent esențial al fibrei miocardice.

Boli de rinichi

Efectul diuretic și conținutul redus de albumină și clorură de sodiu recomandă strugurii în tratarea bolilor de rinichi.

  • Boli de ficat

Urmând cura cu struguri, funcțiile hepatice sunt stimulate. Aceasta se datorează glucidelor care protejează celula hepatică, în timp ce potasiul și fosfații încurajează formarea glicogenului hepatic.

Depunerea grăsimilor în ficat va fi împiedicată (acțiune lipotropă), datorită mezoinozitolului, iar magneziul va oferi organismului un efect coleretic.

  • Obezitatea

Nelipsiți din regimurile prescrise obezilor, strugurii potolesc pofta de mâncare, fără a îngrășa. Fructele produc acțiuni diuretice și laxative, contribuind, astfel, la dezintoxicarea organismului.

  • Bolile de nutriție

Cura este ideală contra artritismului și manifestărilor sale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *