Rețete de slăbit

Dieta care elimină până la 7 kilograme în 4 săptămâni – FĂRĂ ÎNFOMETARE

O mare parte dintre diete presupun înfometarea şi privarea organsimului de nutrienţi absolut necesari pentru o bună funcţionare.

Următorul program alimentar nu implică înfometarea şi este bazat pe alimente ce accelerează slăbirea.

Legumele, fructele şi produsele lactate vor asigura aportul vitaminic necesar pentru o funcţionare perfectă a sistemului digestiv.

Gustările prezentate mai jos dau o senzaţie de saţietate pentru mai mult timp. Urmată corect, această dietă poate elimina până la 7 kilograme în 4 săptămâni.

Săptămâna I

(în fiecare zi se ţine acelaşi regim)

• Micul dejun: dimineaţa, se bea 1 pahar cu lapte bătut sau chefir amestecat cu 1 linguriţă rasă de scorţişoară şi se mănâncă o feliuţă de pâine integrală, unsă cu brânză de vaci proaspătă, nesărată; persoanele hipotensive înlocuiesc scorţişoara cu tărâţe de grâu

• Dejun: 1 pahar cu ceai cald (verde sau negru) neîndulcit şi 1 prună uscată

• Prânz: 1 farfurie cu ciorbă de legume (fără cartofi) caldă, 100 g file de peşte fiert în abur sau pe grătar

• Gustare: 2 roşii de mărime medie

• Cină: 1 pahar cu lapte bătut, amestecat cu frunze de pătrunjel sau ţelină, tocate mărunt.

Săptămâna II

• Micul dejun: 1 pahar cu suc de fructe sau legume proaspăt stoarse; 1 felie de pâine neagră, cu o jumătate de linguriţă de miere de albine

• Dejun: 3 felii mici de brânză de oi; 1 pahar cu ceai verde, cu o felie de lămâie

• Prânz: dovlecei la grătar + 200 g carne de curcan fiartă; 1 pahar de ceai din măceşe sau apă caldă cu suc de lămâie

• Gustare: o jumătate de grapefruit roz

• Cină: 1 pahar ceai de măceşe sau ceai de gălbenele; 1 feliuţă de pâine integrală, unsă cu brânză de vaci nesărată sau cu miere de albine.

Săptămâna III

• Micul dejun: 1 pahar cu lapte cald sau chefir, cu jumătate de linguriţă miere de albine; 1 măr

• Dejun: 1 feliuţă de pâine de orez sau integrală, cu 70-80 g de şuncă slabă, şi 1 pahar de lapte bătut

• Prânz: 100 g orez brun fiert; 70 g ciuperci fierte înăbuşit; 1 pahar suc de morcovi proaspăt stors

• Gustare: 1 pahar cu lapte bătut, cu scorţişoară sau tărâţe de grâu

• Cină: 1 măr mare copt, cu scorţişoară şi miere de albine; 1 pahar ceai de măceşe.

Săptămâna IV

• Micul dejun: 100 g friptură rece de curcan; 1 ceaşcă de cafea sau ceai verde

• Dejun: 2 mere verzi de mărime medie, sau o jumătate de grapefruit

• Prânz: 2 ouă fierte tari; salată din legume proaspete, cu mărar şi pătrunjel; 200 g carne de viţel fiartă cu zarzavat; 1 cană de apă cu 1 linguriţă suc de lămâie

• Gustare: 1 pahar cu ceai de măceşe; 1 măr mare

• Cină: 1 pahar de chefir cu frunze tocate de mărar şi pătrunjel; 2 feliuţe de pâine neagră prăjită.

loading...