Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Desert Delicios Pentru Diabetici. Budincă la Cuptor

Bolnavii de diabet cunosc deja principala restricție impusă de medici: fără zahăr! Mai mult decât atât, acestora le este limitat consumul de alimente bogate în carbohidrați, responsabili de creșterea semnificativă a glicemiei în sânge. 

Regimul alimentar, primordial pentru bolnavii de diabet

Un desert  pentru diabetici, gustos, echilibrat și accesibil, nu este întotdeauna la îndemâna oricui. În prezent, acestora li se recomandă o dietă în strânsă legătură cu o alimentaţie echilibrată, regimul alimentar fiind de o importanță primordială în tratamentul diabetului.

Pe lângă echilibrarea glicemiei, dietele alimentare ajută și la prevenirea complicațiilor diabetului, ca hiperglicemia sau hipoglicemia, reducând, pe termen lung, riscurile declanșării bolilor renale, neurologice sau cardiovasculare.

Cu toate acestea, bolnavii de diabet nu sunt însă condamnați sau privați de deserturi. În prezent, pe piață există o gamă generoasă de îndulcitori, precum pastilele de zaharină, prafurile care înlocuiesc zahărul, și siropurile, cunoscute ca îndulcitori lichizi. Toate fără zahăr!

Budincă dietetică la cuptor

Propunerea de astăzi, în ceea ce privește deserturile cu puțin colesterol și calorii, se oprește la budinca dietetică la cuptor. Pentru ingrediente aveți nevoie de:

2 lingurițe amidon, 400 grame cireșe fără sâmburi, jumătate linguriță făină, 3 linguri de zahăr sau îndulcitor, 2 gălbenușuri, 2 ouă, 1 păstaie vanilie, 480 ml lapte degresat, 1 lingură zahăr brun

Little-custard-pot
Budinca dietetica la cuptor

Metodă de preparare

Se începe cu încălzirea laptelui, pe foc mediu, până aproape de punctul în care dă să fiarbă. În acest timp, adăugați miezul de la păstaia de vanilie. Luați de pe foc și lăsați să se răcească, acoperind vasul cu un capac, timp de 15 minute.

Înainte de a continua următorii pași, încingeți cuptorul la 160 de grade Celsius.

Într-un bol, mixați ouăle împreună cu gălbenușurile, îndulcitorul și făina. Puneți din nou laptele pe foc, iar în momentul în care începe să fiarbă, se adaugă peste ouăle bătute, amestecând încet. Crema obținută se împarte în șase forme de copt din ceramică, unse, în prealabil, cu unt sau ulei.

Așezați formele cu cremă într-o tavă de dimensiuni mari, umplută cu apă, astfel încât lichidul să ajungă până la jumătatea formelor. Timpul de coacere este de 30-35 de minute, până când budinca se întărește, iar compoziția are consistența unui jeleu.

Scoateți budincile și lăsați-le să se răcească, până în momentul servirii, păstrându-le în frigider.

Prepararea sosului pentru budincă

Prepararea sosului începe cu dizolvarea zahărului. Puneți o lingură de zahăr (îndulcitor) și 6 linguri de apă într-o oală la foc mediu. În momentul în care zahărul s-a dizolvat, lăsați amestecul la fiert, reducând focul și adăugând cireșele.

Acoperiți vasul și lăsați cireșele să fiarbă la foc mic, maximum 5 minute. Se scot cireșele într-un bol separat, în lichidul din oală adăugând o linguriță de amidon. Nu va rămâne decât să lăsați întregul amestec să fiarbă un minut, până când acesta se va îngroșa, moment în care veți adăuga din nou cireșele în compoziție.

Budincile se servesc reci, cu sos cald de cireșe.

Timpul de preparare al budincii dietetice durează aproximativ o oră și 30 de minute, dificultatea la pregătire fiind medie.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *