Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Delicii de Vară: Semințe de Pepene Roșu Coapte

O gustare de vară rapidă și ușoară este întotdeauna binevenită în meniul zilnic, iar semințele de pepene roșu coapte se pot transforma într-un deliciu culinar. De ce să aruncați o sursă bună de minerale și grăsimi nesaturate și să nu vă satisfaceți pofta cu un snack sărat?

Atunci când ne gândim la pepene roșu, ne gândim la pulpa zemoasă și dulce a fructului, ignorând, de cele mai multe ori, semințele. Despre multiplele lor beneficii asupra sănătății s-a mai discutat, însă știați că acestea pot fi folosite și pe post de snack? Și nu unul oarecare! Sănătos, plin de minerale și grăsimi nesăturate, benefice organismului.

În China sau Statele Unite, semințele de pepene roșu coapte au devenit deja o obișnuință, fiind considerate o delicioasă gustare, cu proprietăți benefice uimitoare.

Cum se coc semințele de pepene roșu

După ce ați consumat pepenele roșu, adunați semințele, clătiți-le cu apă rece și așezați-le într-un singur strat, pe o hârtie de copt sau folie de aluminiu, lăsându-le la uscat. Acest proces va necesita maximum două ore (până se vor usca).

Odată uscate bine, stropiți semințele de pepene roșu cu puțin ulei de măsline, adăugând apoi, un praf de sare. Amestecați-le bine și introduceți tava în cuptorul preîncălzit. Lăsați-le la copt aproximativ 15 minute, la foc mic, amestecând în tot acest timp, pentru a evita o eventuală ardere. Se scot, se lasă la răcit și se mănâncă. Gustul este ușor asemănător cu cel de nucă.

Cum se mai pot consuma semințele de pepene roșu

O altă modalitate de a pregăti semințele de pepene roșu este stropirea acestora cu puțină zeamă proaspătă de lime și  pudrarea lor cu scorțișoară sau chili, înainte de a le băga în cuptor.

seminte coapte
Seminte de Pepene Rosu Coapte

Mai mult, pot fi adăugate în salate sau poate fi preparat un mix cu alte semințe, printre care și cele de pepene roșu.

Sfatul experților ne îndreaptă și către consumul semințelor de pepene roșu în combinație cu fructe și legume, întrucât vitamina C din acestea ajută la absorbția fierului din semințe.

Beneficiile consumului de semințe de pepene roșu

1. Reglează tensiunea arterială

O ceașcă de semințe uscate de pepene asigură 60% din necesarul zilnic de proteine. Semințele reglează tensiunea arterială și tratează bolile de inimă, datorită argininei, un aminoacid prezent în acestea.

2. Ajută sistemul digestiv

Vitamina B din semințele de pepene roșu uscate ajută sistemul nervos, sistemul digestiv, oferind beneficii și asupra pielii.

3. Reduc zahărul din sânge

Bogate în minerale, semințele conțin magneziu, mineral care reglează metabolismul și reduce nivelul de zahăr din sânge. O singură ceașcă de semințe de pepene asigură 139% din necesarul zilnic de magneziu. Alte minerale prezente în semințele de pepene roșu sunt cupru, fosfor, fier, potasiu, mangan și zinc.

4. Reduc colesterolul

O singură ceașcă cu semințe de pepene roșu conține 51 de grame de grăsimi, din care 11 grame sunt grăsimi saturate. Restul sunt grăsimi mononesaturate, polinesaturate și acizi grași Omega 6. În timp ce grăsimile mono și polinesaturate reduc colesterolul, acizii grași Omega 6 reduc hipertensiunea arterială.

 

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *