Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

De unde ne luăm VITAMINELE indispensabile pentru piele, păr, ochi şi dinţi

Alimentele lipsite de valoare nutritivă se află la baza îmbătrânirii premature, distrugând frumuseţea naturală a organismului.

Mezelurile şi făinoasele, orezul decorticat, dulciurile, cartofii prăjiţi sau legumele din conserve sunt alimente lipsite de valoare nutritivă.

Acest mod greşit de alimentaţie duce la o îmbătrânire prematură a organismului, afectând sănătatea pielii, părului, ochilor şi dinţilor. Aici intervin vitaminele, care ne fac mai tineri şi mai frumoşi, cu condiţia să le folosim corect.

Pielea şi vitaminele

În lipsa unui aport constant de substanţe biologic active, celulele îmbătrânesc, se îmbolnăvesc şi mor. Se acumulează astfel în ţesutul subcutanat reziduuri de proteine şi colesterol rânced, formând cruste care cresc şi devin tot mai dure – primele riduri.

Vitamine necesare: vitamina C şi zinc.

Găsim zinc în special în produsele din făină integrală, în tărâţe, seminţe crude, drojdie de bere, peşte şi crustacee. Suplimentaţi-vă hrana cu seminţe de floarea-soarelui sau dovleac, crude, ronţăite pe tot parcursul zilei.

Vitamina C o găsim în fructele proaspete de sezon, evitându-se produsele vândute în supermarketuri cu inscripţiile de pe etichete “bogat în vitamina C” sau “acoperă necesarul zilnic de vitamina C”.

Părul şi vitaminele

Scopul părului este de a ne apăra de frig şi umezeală. În proporţie de 97%, părul este constituit din cheratină, o proteină ce conţine sulf. În lipsa proteinelor, părul se răreşte, pierzându-şi rapid vigoarea şi strălucirea.

Vitamine necesare: multe proteine, zinc, vitaminele complexului B.

Un meniu bogat în proteine garantează un păr bogat şi sănătos. Acesta nu implică neapărat consumul alimentelor cu conţinut ridicat de proteine, precum carnea, peştele, păsări sau brânză. Se poate opta pentru o alimentaţie echilibrată, care să includă multe fructe, legume, salate şi produse din făină integrală.

Contra părului cărunt

Dacă veţi consuma o lună întreagă alimente complet lipsite de zinc, veţi observa cu surprindere că, după orice supărare mai serioasă, vă încărunţesc şuviţe de păr.

Pentru introducerea şi menţinerea pigmenților în firele de păr sunt indispensabile vitaminele complexului B. Le puteţi obţine renunţând total la zahăr şi dulciuri, şi consumând, în schimb, dimineaţa, o cană de musli din cereale date prin râşniţă (ovăz, orz, secară, grâu).

suc lamaie..
Sucul de lamaie, sursa foarte buna de vitamina C

Ochii şi vitaminele

Ochiul este prevăzut cu o multitudine de canale pentru transportul substanţelor hrănitoare. O uşoară excitare a sistemului nervos simpatic face ca hormonii stresului să împingă miliarde de molecule de vitamine şi alţi nutrienţi în ochi.

Vitamine necesare: A, C, E şi seleniu.

Aceşti patru antioxidanţi ridică un scut de protecţie împotriva germenilor patogeni, sporind acuitatea vizuală.

Găsim vitamina A în legumele şi salatele de culoare mai închisă, precum  şi în în morcovi, pe care se recomandă să îi mâncăm tăiaţi mărunt şi fierţi, cu o lingură de ulei vegetal deasupra. Vitamina E o găsim în uleiul vegetal, seleniul în cerealele integrale, iar vitamina C în fructele proaspete.

[wcepe_products ids=’4684,10082′ button=’Cumpără aici’]

Dinţii şi vitaminele

O bună aprovizionare cu vitamine înseamnă dinţi sănătoşi, fără carii.

Vitamine necesare: calciu şi vitamina C.

De cele mai multe ori, dantura nu are nevoie decât de calciu şi vitamina C. Sângerarea gingiilor poate fi eliminată foarte uşor, dacă veţi bea de două ori pe zi zeamă proaspăt stoarsă dintr-o lămâie; dacă veţi mânca lămâia, efectul va fi chiar şi de cinci ori mai puternic.

Dinţii care se mişcă, care sunt ameninţaţi sau atinşi de carii, pot fi trataţi prin consumul a câte 150 gr. de brânză degresată, împreună cu o lămâie, de 2 ori pe zi. De altfel, orice tip de brânză aduce o porţie consistentă de calciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *