Rețete naturiste, Tratamente naturiste

De ce nu se pune SARE în MUJDEIUL de USTUROI (+ 2 REȚETE de mujdei, excelente pentru iarnă)

Mujdeiul este forma ideală de consum pentru tratamentul unor boli unde este necesară ingerarea zilnică a unei cantități mai mari de usturoi.

În plus, este mai bine tolerat de organism decât usturoiul simplu, pentru că ingredientele din mujdei compensează efectul său ușor iritant, stimulează digestia și reduc chiar și din mirosul neplăcut.

Este cunoscut faptul că mujdeiul de usturoi este un remediu minunat în nenumărate boli, însă mulți fac o greşeală atunci când îl prepară ca medicament, în scopuri terapeutice.

Sarea distruge din efectele terapeutice ale usturoiului

În usturoi există două substanțe – aliina și alinoza – despărțite de o membrană fină.

Atunci când pisăm usturoiul, această membrană fină se sparge, cele două substanțe interacționând și formând alicina (un compus puternic care acționează ca antibiotic).

Alicina este cea mai puternică substanță din componența usturoiului, care influențează tensiunea arterială, nivelul de insulină și trigliceride.

Cercetătorii au descoperit că alicina este un compus care scade apetitul alimentar și ajută la pierderea în greutate.

Însă pentru ca alicina să fie benefică pentru corp, nu trebuie să punem sare în mujdeiul de usturoi, spun specialiștii, pentru că i se distrug pe loc și ireversibil enzimele și în loc să ne fie de ajutor, substanța  formată atacă un alt grup de enzime din organismul nostru.

Rețete ideale de mujdei pentru iarnă

  • Răceli (viroze respiratorii)

Contra răcelii, efecte foarte bune se obțin cu mujdeiul făcut din 2 căței de usturoi zdrobiți, o jumătate de linguriță de oțet, 3 linguri de apă și 1 legătură de mărar tăiat foarte mărunt.

Frunzele de mărar au efect ușor febrifug, diminuează senzația de vertij, durerile musculare și articulare din timpul gripei. Previn suprainfecțiile bacteriene și ușurează respirația, decongestionând căile respiratorii.

  • Răceală (rinită, bronșită, laringită produsă de virusul gripal)

Se pisează mărunt 7 căței de usturoi, se pune un sfert de lămâie stoarsă, 1 linguriță de ulei de măsline presat la rece și o jumătate de legătură de pătrunjel tăiat foarte fin.

Se amestecă bine, apoi se lasă să se pătrundă vreme de 10-20 de minute. Opțional, se pot adăuga și câteva linguri de apă plată sau de izvor, pentru a-l dilua și a-i reduce astfel efectul iritant.

Se consumă in 1-2 reprize, pe parcursul unei zile.

loading...
Loading...