Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Cura vindecătoare cu CLOROFILĂ (‘’sângele verde’’)

Clorofila, un pigment prezent în absolut toate plantele vii, contribuie la detoxifierea organismului uman, reglează tranzitul intestinal, combate efectele radicalilor liberi, încetineşte procesul de îmbătrânire şi grăbeşte cicatrizarea rănilor.

Clorofila, pigmentul verde din plantele vii, cu rol fundamental în transformarea luminii soarelui în energie necesară dezvoltării plantelor, are la bază o structură chimică similară cu a hemoglobinei din sângele uman, motiv pentru care mai este cunoscută şi sub denumirea de ‘’sângele verde’’.

Efecte excelente asupra organismului

Clorofila, produs natural cu efecte vindecătoare multiple asupra organismului, nu ar trebui să lipsească din dieta niciunui pacient sau persoană sănătoasă.

Cea mai importantă acţiune a clorofilei se exercită asupra sângelui uman, întrucât participă la compensarea carenţelor de vitamine şi minerale, eliminând toxinele din organism şi restabilind echilibrul acestor substanţe esenţiale pentru sănătate.

Specialiştii susţin că efectele pozitive ale curei cu clorofilă nu pot fi întrecute şi nici măcar egalate de orice alte alimente.

Clorofila extrasă din plantele verzi are un extraordinar efect de dezintoxicare asupra întregului organism: pe lângă elimnarea toxinelor şi reglarea tranzitului intestinal, acest sânge verde are efect protector împotriva radicalilor liberi – asociaţi cu riscul de  declanşare a bolii canceroase – precum şi împotriva substanţelor chimice nocive.

Clorofila – metodă de obţinere

Clorofila se obţine prin presarea manuală sau mecanică a plantelor cu frunze verzi, o altă variantă constând în macerarea acestora în apă plată timp de 8 ore, la temperatura camerei.

Pentru aceasta, este nevoie de un storcător electric sau de unul mecanic, în care se vor pune frunzele verzi de plantă, pentru a obţinerea sucului bogat în clorofilă, considerat un elixir al tinereţii.

• Pentru obţinerea unui pahar (250 ml.) de extract de clorofilă, se pune într-un recipient de plastic un mănunchi de frunze/mlădiţe verzi de plante, cât să cuprindă între degetul mare şi arătător, şi 1 pahar de apă plată. Plantele se mărunţesc cu ajutorul mixerului, după care se filtrează, iar extractul se bea imediat.

• În cazul mărunţirii manuale a plantei, se alege un pumn de plantă, care se spală şi care se toacă mărunt, apoi se pune cu suc cu tot într-un pahar cu apă plată sau apă de izvor. Se lasă la macerat timp de 8 ore, la temperatura camerei, apoi extractul se filtrează printr-un tifon des şi se consumă imediat.

La obţinerea sucului, se pot folosi frunze verzi şi proaspete de pătrunjel, ţelină, ceapă, usturoi, păpădie, leurdă, spanac, urzică, ori mlădiţe tinere (8 cm. lungime)  de grâu, ovăz, orz sau lucernă, sau alge.

Cu cât verdele plantei folosite este mai intens, cu atât efectele sale vor fi mai puternice, întrucât culoarea intensă denotă un conţinut mai mare de clorofilă.

Clorofila – administrare

O cură cu clorofilă durează 12 zile, consumându-se cantităţi crescânde, de la 50 ml. până la 250.ml de suc verde obţinut din plantă. Este important ca administrarea extractului să se producă gradual, pentru evitarea problemelor digestive, apariţia scaunelor diareice, ameţelii, etc.

suc verde - clorofila
Clorofila vindeca organismul

♣ Prima zi : se administrează un sfert de pahar (50 ml.) de extract de clorofilă, în doză unică, dimineaţa, pe stomacul gol, cu 30 de minute înaintea de masă;

♣ A doua zi: se administrează 100 ml., în două reprize, cu 30 de minute înaintea mesei de prânz şi de seară;

♣ Zilele 3 – 11: doza se măreşte cu câte un sfert de pahar pe zi – 150 ml, 200 ml, 250 ml, etc. – fiind repartizate în 3 părţi egale, administrate cu 30 de minute înaintea meselor principale;

♣ Ziua a 12-a: se administrează câte 1 pahar cu extract de clorofilă, înaintea fiecărei mese.

Este indicat ca în ultima zi de cură să nu se consume decât orez fiert cu puţină sare, pentru efecte de dezintoxicare mai intense.

Indicaţiile curei cu clorofilă

Pe lângă detoxifierea organismului, reglarea tranzitului intestinal, grăbirea cicatrizării rănilor, combaterea efectelor radicalilor liberi şi încetinirea procesului de îmbătrânire, cura cu clorofilă este indicată în:

→ Hepatită şi alte afecţiuni hepatice

→ Ulcer gastric şi duodenal

→ Hiperglicemie (diabet) sau hipoglicemie

→ Hipertensiune arterială

→ Afecţiuni cardiace şi renale (în general)

→ Anemie, hipocalcemie

→ Astm şi rinite alergice

→ Varice, ulcerații ale pielii

→ Hemoroizi, constipaţie

Precauţii

Dacă extractele vegetale sunt prea puternice organism, vor putea provoca dereglări la nivel intestinal, manifestate prin scaune diareice. În acest caz,  sucul obţinut va trebui diluat cu mai multă apă; în paralel se vor administra ceai de mentă, de coada – racului sau de scoarţă de stejar. De asemenea, pentru un gust mai bun, se poate adăuga suc de lămâie.

Contraindicaţii

Cura cu clorofilă este contraindicată bolnavilor cu diaree cronică sau acută, celor care suferă de colită de fermentaţie, tromboză sau persoanelor care au suferit operaţii de by – pass coronarian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *