Rețete de slăbit

Cura de slăbire cu FRUCTE: ţine o zi şi accelerează tranzitul intestinal

Fructele sunt sănătoase, conţin apă şi multe vitamine, şi au un gust minunat.

Fructele conţin celuloză, o substanţă care ‘’umple’’ tubul digestiv şi reglează digestia, eliminând excesul de apă.

În curele de slăbire, alegeţi fructele care vă plac cel mai mult, însă mai ales pe cele care conţin multă apă şi vitamine. Puteţi consuma, de asemenea, sucuri proaspete de fructe.

Cele mai indicate fructe în cura de slăbire

Mere (mai ales mere verzi), grapefruit, portocale, pomelo, fructe de pădure, pepene roşu, pepene galben, pere, prune, ananas proaspăt, căpşuni, kiwi, piersici, caise, cireşe, vişine, zmeură.

Cura de fructe favorizează eliminarea kilogramelor în timpul curelor de slăbire. Iată cum arată modelul unei cure de 1 zi cu fructe:

Dimineaţa, la deşteptare

  • 2 pahare cu apă plată, la temperatura camerei, pentru stimularea intestinului

La micul-dejun

  • 2 pahare cu suc proaspăt de portocală (sau de alte fructe)
  • o porţie mică de muesli cu fructe
  • 1-2 ceşti cu ceai de plante sau de fructe, neîndulcit.

În cursul dimineţii (dacă vi se face foame)

  • 2 mere sau alte fructe la alegere
  • 1 pahar de apă plată.

La prânz

  • o salată de fructe de sezon cu 2 felii de pâine de secară (prăjită sau uscată)
  • 2 pahare cu apă plată

Fructele accelereaza tranzitul intestinal si favorizeaza slabirea

Pe parcursul după – amiezei (masă intermediară)

  • 2 pahare cu suc de fructe sau fructe proaspete
  • 1 pahar cu apă plată

La cină

  • doar fructe proaspete, simple sau amestecate cu iaurt
  • o felie de pâine prăjită
  • 2 pahare cu apă plată

Înainte de culcare

  • 1-2 ceşti cu ceai de fructe sau plante, neîndulcit.

Alte beneficii aduse de consumul de fructe

Organismul nu poate folosi fructoza fără a o transforma mai întâi în glucoză, şi de aceea fructoza se eliberează lent în organism.

Pentru a fi sănătoşi, este bine să consumăm alimente ce au glucide cu eliberare lentă, cum este cazul fructelor.

  • reduc riscului de apariţie a accidentelor cardiovasculare, a diabetului de tip II, cancerului de stomac sau colon;
  • reduc riscul apariţiei de pietre la rinichi;
  • au în medie peste 80% apă, de unde şi efectul lor benefic de hidratare a organismului;
  • au efect tonic asupra organismului, datorită numeroaselor vitamine şi minerale conţinute.