Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Cum se face MIEREA INFUZATĂ, un remediu pentru zeci de probleme de sănătate

Rosemary Infused Honey recipe

Mierea conţine apă biologică, zaharuri, o serie de vitamine, de minerale, de ceruri şi de enzime care-i dau o valoare terapeutică uriaşă.

Mierea crudă este un  medicament natural absolut, ca de altfel, cel  mai puternic energizant cunoscut.

Pentru a-i spori aroma şi proprietăţile terapeutice, mierea poate fi combinată cu ierburi aromatice, condimente şi alte ingrediente.

Miere infuzată

Pentru reţeta de miere infuzată cu plante, se folosesc ierburi aromatice proaspete sau uscate. Această miere se poate păstra la temperatura camerei şi se poate folosi, pentru sănătate, în ceaiuri călduţe, băuturi naturale, reţete ce nu necesită preparare termică.

Cum se face mierea infuzată

⇒ Se adaugă 1 lingură de ierburi proaspete sau 1/2 linguriţă ierburi uscate la fiecare 2 căni de miere lichidă.

⇒ Se pun ierburile sau condimentele într-un borcan curat, se toarnă mierea deasupra şi se amestecă bine pentru a se omogeniza. Se închide borcanul cu capac.

⇒ Mierea se lasă la temperatura camerei, într-un loc întunecat, cel puţin 1 săptămână. Borcanul se va întoarce zilnic, pentru a amesteca mai bine ierburile şi condimentele cu mierea.

Mierea infuzata, un dulce sanatos

⇒ După cel puţin 7 zile, se încălzeşte uşor borcanul cu miere, până când devine mai lichidă. Mierea nu se ȋncălzeşte deasupra unei surse directe de căldură. Astfel, este nevoie de un vas dublu (bain marie), însă poate funcţiona şi un castron din oţel deasupra unei oale cu apă fierbinte. Se lasă mierea să se încălzească foarte bine, însă fără a depăşi 40 de grade, pentru că atunci enzimele benefice din miere sunt distruse.

⇒ Se strecoară mierea cu ajutorul unei strecurătoare şi se înlătură ierburile sau condimentele. Mierea infuzată se depozitează la temperatura camerei.

Sugestii de combinaţie cu miere şi plante aromatice

În scop terapeutic, se iau 1-3 linguriţe pe zi, ca atare, sau diluate într-o cană cu apă călduţă.

  • Muşeţel: anxietate, arsuri, candida, depresie, digestie, gingivită, insomnie, dureri dentare, stres
  • Scorţişoară: candida, răceli, diabet, obezitate, infecţii cauzate de ciuperci, răceală, greaţă
  • Păpădie: alcoolism, infecţii urinare, memorie, bronşită, probleme respiratorii, colesterol mărit, osteoporoză
  • Usturoi: alergii, durere de gât, tonic pentru inimă, răceală de orice fel, sinuzită
  • Fenicul: artrită, obezitate, congestii pulmonare, tuse, digestie, lupus, menopauză
  • Ghimbir: artrită, gură, lupus, greaţă, colesterol, răceli, digestie
  • Mentă: alergii, bronşită, stres, anxietate, oboseală cronică, congestii pulmonare, tuse, durere de cap, răceală, sinuzită
  • Cimbru: probleme respiratorii, dureri dentare
  • Levănţică: anxietate, artrită, arsuri, candida, răceli, depresie, cefalee, hipertensiune, greaţă, lupus
  • Salvie: memorie, menopauză
  • Rozmarin: infecții respiratorii, digestie, insomnie, memorie
  • Lămâie: răceli, depresie, inimă, herpes, laringită şi dureri de gât.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *