Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Cum se face acasă cel mai bun CALCIU natural pentru ARTROZĂ şi OSTEOPOROZĂ

Artroza şi osteoporoza afectează milioane de oameni, fiind întâlnite în special în cazul persoanelor care înaintează în vârstă.

Artroza (boala artrozică) reprezintă o boală articulară degenerativă, caracterizată prin degenerescenţa cartilajului articular cu manifestări inflamatorii minime.

Osteoporoza este o boală osoasă, mai des întâlnită în rândul femeilor postmenopauză, caracterizată prin reducerea densităţii osoase – oasele devin fragile şi creşte riscul de  fracturi osoase.

În ambele cazuri, este indicată adoptarea unui regim alimentar bogat în calciu şi vitamina D, evitarea tutunului, a consumului de alcool şi a cafelei în exces, administrarea suplimentelor nutritive cu calciu şi vitamina D.

Calciu natural pentru artroză şi osteoporoză

1. Metodă simplă

Ouăle albe de casă se spală bine şi se clătesc sub jet de apă. Se pot utiliza cojile atât de la ouăle crude, cât şi de la cele fierte. Coaja de la ouăle crude se spală în interior pentru a curăţa albusul, fără a se  îndepărta şi pelicula albicioasă, după care cojile se pun la fiert, la foc mic, timp de maximum 10 minute.

calciu-osteoporoza-artroza
Coaja de ou reprezintă o formă sănătoasă şi echilibrată de calciu

Se scot din apă şi se lasă câteva ore să se usuce complet, fără a le aşeza în bătaia directă a soarelui. Se pisează într-un mojar sau în râşniţa de cafea, iar pulberea obţinută se păstrează într-un borcan închis ermetic, pus într-un loc întunecos şi uscat.

♣ Se amestecă 1 linguriţă de praf de coajă de ou cu 1 lingură de suc de lămâie proaspăt. Se amestecă până apare spuma. Se adaugă în mâncare sau se consumă separat, câte 2-3 linguriţe pe zi, în cure de 3 luni.

2. Reţetă pentru afecţiuni în stadii mai avansate

Se iau 7 ouă albe de casă, se spală foarte bine şi se pun întregi într-un borcan sterilizat, iar peste ele se toarnă sucul a 12 lămâi. Se închide bine borcanul şi se păstrează la frigider timp de  12 zile.

Zilnic, se amestecă atent conţinutul borcanului cu o lingură de lemn. Acidul din sucul de lămâie dizolvă coaja, iar membrana semitransparentă devine moale. La sfârşitul perioadei, conţinutul borcanului se trece prin sită şi se amestecă cu 0,5 l. de coniac şi 200 gr. de miere de albine. Amestecul obţinut se păstrează în frigider.

♣ Se consumă câte 1 linguriţă, de 3 ori pe zi, între mesele principale, timp de 2-4 săptămâni, cu pauză de 1-2 săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *