Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Cum să vă măsuraţi TENSIUNEA cu o riglă – metode inedite şi rapide de reglare a hipertensiunii

Tensiunea arterială reprezintă presiunea exercitată de coloana de sânge asupra peretelui vascular, în timpul contracţiei şi relaxării ritmice a inimii.

Inima funcţionează ca o pompă, astfel că, la fiecare contracţie a ei, se pompează sânge în artere, iar presiunea creşte. Aceasta se numeşte tensiune arterială sistolică.

Când inima se relaxează între două bătăi, presiunea arterială scade – aceasta reprezintă tensiunea arterială diastolică.

Tensiunea – cum o măsurăm fără tensiometru

Există multe cazuri în care persoanele predispuse la hipertensiune nu au în casă un tensiometru – aparat de măsurare a tensiunii arteriale.

Următoarea metodă inedită, mai puţin cunoscută, îi poate ajuta să îşi măsoare tensiunea arterială:

Cum se procedează:

1. Pentru măsurarea tensiunii, mâna stângă se întinde pe o masă sau pe o suprafaţă plană, cu palma în sus.

2. Pe mână se aşează o linie, cu gradația 0 aflată în dreptul primei brăţări  de sub podul palmei – mai exact, linia circulară ce înconjoară mâna.

3. În continuare, cu degetele mâinii drepte se deplasează un pendul de-a lungul liniei, la 1 cm. deasupra ei – pendulul poate fi o aţă subţire sau un fir de păr lung, de aproximativ 20 cm, care are atârnată o verighetă/inel sau o altă greutate asemănătoare.

4. Pendulul trebuie să se rotească în dreptul cifrelor de pe linie, care indică minimumul şi maximumul tensiunii arteriale.

Cum reglăm rapid hipertensiunea – metode inedite

Comprese cu oţet

Pentru reglarea rapidă a tensiunii, se înmoaie un prosop flauşat în oţet de masă sau în oţet de mere. Staţi cu tălpile pe acest prosop, timp de 10 minute, sau înfăşuraţi tălpile cu câte un prosop îmbibat în oţet sub formă de compresă.

În acelaşi timp, mâncaţi o bucată de lămâie cu coajă, fără zahăr. La expirarea celor 10 minute, măsuraţi-vă tensiunea.

tensiune-rigla
Tensiunea arteriala, masurata printr-o metoda inedita

Blocarea respiraţiei

Inspiraţi mult aer şi opriţi respiraţia timp de câteva secunde – acest procedeu va crea o presiune puternică în corp, asemănătoare cu cea când ne desfundăm timpanele. Repetaţi de câteva ori.

Lumină şi apă verde

Luminaţi cu lumina verde creştetul capului, zilnic, timp de 15 minute. În lipsa unui bec de culoare verde, folosiţi un pătrat din ţesătură de culoare verde, cu care acoperiţi creştetul capului, şi folosiţi un bec obişnuit.

În acelaşi timp, ţineţi un pahar de apă pe un suport sau pe un cerc decupat din hârtie de culoare verde, la lumina soarelui sau a lămpii, timp de 5-6 ore.  Consumaţi câte 50 ml, de 3-4 ori pe zi, înainte de masă.

Mălai cu apă

Seara, într-un pahar, puneţi 1 lingură de făină de porumb (mălai), peste care turnaţi apă fierbinte, însă nu clocotită. Acoperiţi paharul şi lăsaţi-l întreaga noapte.

Dimineaţa, imediat după trezire, consumaţi doar apa. Măsuraţi tensiunea periodic.

Coajă de cartofi

O altă metodă inedită şi rapidă pentru reglarea tensiunii este cea cu coajă de cartofi.

Se ia un cartof, se şterge bine, dar nu se spală.  Se taie o fâşie lungă de coajă, care se leagă pe zona pulsului, în aşa mod încât capetele să aibă o distanţă de 1 cm. între ele. Se leagă dimineaţa, la răsăritul soarelui, şi se ţine până seara.

Pentru scăderea tensiunii, femeile vor lega coaja pe braţul stâng, iar bărbaţii pe braţul drept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *