Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Cum să Renunțați la Fumat cu Ajutorul Remediilor Naturiste

Considerat, de regulă, o slăbiciune inofensivă, tratată cu îngăduință, consumul de tutun reprezintă una din cauzele majore de îmbolnăvire și mortalitate în întreaga lume. Unul din cinci fumători este diagnosticat cu cancer, iar din zece pacienți diagnosticați cu cancer pulmonar, nouă sunt fumători.

O singură țigară conține peste 4.000 de substanțe chimice, dintre care 300 sunt extreme de toxice pentru organismul uman.

Pe lângă alte 43 de substanțe nocive, cianura, nicotina (substanță care provoacă dependență), azbestul, benzenul, monoxidul de carbon, plumbul, mercurul  sunt doar câteva dintre factorii de risc major pentru sănătate, substanțe responsabile de dezvoltarea anumitor forme de cancer.

De ce este bine să renunțăm la fumat

Tutunul afectează corpul uman în totalitate, efectele nocive începând încă din momentul contactului cu fumul de țigară și continuând să se manifeste pe perioade lungi de timp (ani de zile).

Nicotina, substanța toxică din țigară, care provoacă dependență, crește tensiunea arterială și colesterolul din sânge, încurajând riscul de congestie cerebrală și de tromboze vasculare.

În plus, gudronul se prezintă cu efecte cancerigene puternice asupra buzelor, ficatului, stomacului, laringelui, esofagului, pancresului și nu în ultimul rând, asupra rinichilor.

plamani-fumatori
Efectele Fumatului Asupra Plamanilor

Laringele, rinichii și bronhiile nu scapă nici ele de efectele nocive ale tutunului, monoxidul de carbon inhalat la fiecare fum, iritându-le considerabil.

Pe lângă producerea cancerului (la nivelul plămânilor, laringelui, limbii, buzelor, esofagului, stomacului colonului sau prostatei), fumatul afectează întreg sistemul respirator, provocând o serie întreagă de multe alte boli, precum afecțiuni pulmonare, tensiune arterială, angină pectorală, infarct miocardic, tromboze, penumonie, scăderea masei musculare și a densității osoase  sau boli gastro-intestinale.

Nu doar fumătorii sunt afectați de efectele tutunului, ci și fumătorii pasivi, deveniți victime fără voie într-un cerc vicios.

Când se capătă statutul de’’ nefumător veritabil’’?

După doar 24 de ore de la ultima țigară, riscul infarctului miocardic se reduce, urmând ca după un an să ajungă cam la jumătate, iar la un an și jumătate să fie asemănător cu al nefumătorilor.

Cinci ani de abstinență reduc riscul îmbolnăvirii de cancer pulmonar la jumătate, iar după zece ani, este ca și când fumatul nu ar fi existat.

Tinctură de pedicuță

După administrarea pedicuței (se găsește în magazine și farmacii naturiste), apare intoleranța la tutun, iar odată cu primele fumuri trase, sunt produse stări de amețeală și vomă, care continuă să se amplifice pe măsură ce se insistă cu inhalarea tutunului.

♣ Se diluează 30 de picături de tinctură de pedicuță în puțină apă și se iau de 5-6 ori pe zi (o dată la 2-3 ore), timp de 2 săptămâni, după renunțarea la fumat. Apoi, frecvența administrării se reduce, urmând ca în săptămânile 3 și 4 să se ia câte 30 de picături de 4-5 ori pe zi, pentru a ajunge la 50 de picături, de 3 ori pe zi , în luna a doua și a treia, după renunțarea la fumat.

Infuzie de cimbrișor

Infuzia de cimbrişor provoacă senzația de greață la aprinderea țigărilor.

♣ Se adaugă 4 linguri de plantă la 1 litru de apă clocotită și se lasă la infuzat timp de 3 minute. Se bea câte o doză de 50 ml. de ceai la interval de 20 de minute, pe o perioadă de câteva săptămâni.

Renuntarea la Fumat

Rizomi sau frunze uscate de obligeană

Medicii recomandă mestecarea plantelor medicinale pentru diminuarea poftei de fumat.

♣ Se mestecă o linguriță de rizomi sau o linguriță de frunze uscate de obligeană, ori de câte ori simțiți nevoia de fumat. Se mai poate mesteca și o linguriță cu frune proaspete de hrean și de pătlagină mărunțite. Frunzele se vor ține în gură timp de 5-10 minute, mestecându-se ușor.

Țigări din plante

Fumați țigări din plante (cimbru, frunze de nuc, frunze de scoruș bine mărunțite) preparate de dumneavoastră sau procurate din farmacii, pe o perioadă de maximum 3 luni.

Ceai de eucalipt

O lingură de frunze de eucalipt se adaugă la 2 pahare de apă fierbinte , se lasă o oră la infuzat și se strecoară. Se adaugă câte o lingură de miere și glicerină și se bea ¼ din pahar, de 3-4 ori pe zi, timp de 3-4 săptămâni.

Oțet de mere

Se diluează 1-2 linguri de oțet de mere în 100 ml. apă sau ceai și se servesc dimineața, în cure de aproximativ 1-2 luni.

6 comentarii

  1. Eu nu am urmat niciun remediu naturist ,m-am suparat pe tigari antr-o zi cand eram prost dispusa ,mi-am dat seama ca nu ma calmeaza si am zis o prostie binenteles am scos toate tigarile pe masa si am rupt una cate una si tot anjurandu-le ca nu s bune de nimic ….si de atunci au trecut 6 ani ,si eu ma tot enervez ….

    1. pe data de 15 august2000 ,de sf.maria am cumparat un pachet de tigari assos si o bricheta,am fumat 2 tigari si restul de tigari cu bricheta le-am dat unui prieten zicindu-i:”ioane eu de azi inainte nu mai pun tigara in gura,tu fumeaza pina te ia dracul”,a ras de mine stiind ca ma trezeam noaptea sa fumez,si asa intr-o zi de sarbatoare (SF.MARIA) am renuntat la iarba dracului,au trecut 15 ani si vor mai trece dar otrava cu nume de tigara nu mai vreau-si voi cu un pic de ambitie si cu ajutor de la dumnezeu sigur reusiti-succes!

    2. Ei bravo cu ambitia ta si cu ajutorul lui Dumnezeu ai scapat de ispita ,bravo . Asa a r trebui sa faca toata lumea ,doar ptr sanatatea lor si a celor din jur .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *