Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

CONDIMENTUL care înlocuieşte cu succes MEDICAMENTELE de sinteză – confirmat de ştiinţă

Turmericul (Curcuma longa) este o plantă erbacee de origine asiatică, ce aparţine familiei Zingiberaceae, din care face parte şi ghimbirul.

Considerat a fi cel puternic antioxidant natural, turmericul  are puteri miraculoase de vindecare, tratând şi prevenind peste 500 de afecţiuni.

Bharat Aggarwal , Ph.D., unul dintre cercetătorii de la  Universitatea din Texas MD Anderson Cancer Center, afirmă că substanţa activă din turmeric, curcumina, s-a dovedit cea mai eficientă în reducerea inflamaţiei şi lupta împotriva cancerului.

Potrivit expertului, până în prezent nu a fost identificat nici un tip de cancer care să nu fie influenţat de curcumină. Eficiența acestei substanţe constă în faptul că ea ‘’ loveşte nu doar o singură grupare de celule afectate, ci zeci de conglomerate de acest fel implicate în dezvoltarea cancerului’’.

După cele peste 400 de studii efectuate asupra condimentului-minune, specialiştii au ajuns la concluzia că turmericul poate înlocui cu succes medicamente ca:

Lipitor/ Atorvastatina – medicament care luptă împotriva colesterolului mărit

Un studiu din 2008 publicat în jurnalul Drugs în R & D (Medicamente în Cercetare şi Dezvoltare) ne informează că substanţele conţinute de turmeric sunt capabile de a lupta la fel de eficient ca Atorvastatina în cazul disfuncţiilor endoteliale – patologia vaselor de sânge care stă la baza aterosclerozei, în asociere cu reducerile inflamaţiilor şi stresului oxidativ la pacienţii diabetici tip II.

Corticosteroizii – medicaţie steroidiană, eficientă în reducerea tumorilor, reacţiilor cutanate, etc.

În urma unui studiu publicat în jurnalul Phytotherapy Research (Cercetarea în Fitoterapie), din anul 1999, s-a demonstrat că polifenolul primar din turmeric, şi anume, curcumina, poate avea acelaşi efecte ca şi corticosteroizii, în tratarea uveitei, o boală cruntă care afectează ochii.

În anul 2003, într-un articol publicat în Cancer Letters (Scrisori despre Cancer), ştiinţa confirmă că turmericul, respectiv, curcumina, este foarte eficient în lupta împotriva cancerului.

Prozac/Fluoxetină şi Imipramină – antidepresive

Dintr-un studiu din 2011 publicat în jurnalul Acta Poloniae Pharmaceutica, aflăm că respectiva curcumină a redus cu succes comportamentul depresiv.

Aspirina – anticoagulant (pentru subţierea sângelui)

Un studiu din 1986, efectuat în vitro şi ex vivo publicat în jurnalul Arzneimittelforschung (Descoperiri Medicamentoase), informează că antioxidantul curcumina poate fi de folos în cazul trombozei vasculare.

Curcumina din turmeric luptă împotriva cheagurilor de sânge ce duc la această afecţiune, fiind eficientă în terapia antiartritică.

turmeric
Turmericul, medicament natural

Medicamente antiinflamatorii

Un studiu din 2004 publicat în jurnalul Oncogene informează că substanţa activă din turmeric, curcumina, reprezintă o alternativă eficientă pentru medicamente de sinteză precum aspirina, ibuprofen, sulindac, fenilbutazonă, naproxen, indometacin, diclofenac, dexametazonă, celecoxib şi tamoxifen, în ceea ce priveşte acțiunea antiinflamatorie şi antiproliverativă împotriva celulelor tumorale.

Oxaliplatin – medicament pentru chimioterapie

Un studiu din 2007 publicat în International Journal of Cancer informează că turmericul poate înlocui medicamentele pentru chimioterapei.

Curcumina din a sa compoziţie se compară favorabil cu oxaliplatin ca agent antiproliverativ în liniile de celule colorectale.

Metformina – medicament destinat diabeticilor

Un studiu 2009 publicat în jurnalul Biochemistry and Biophysical Research Community (Comunitatea de Cercetări în Biochimie şi Biofizică) aduce la cunoştinţă faptul că turmericul (curcumina) activează AMPK (care sporeşte absorbţia de glucoză), suprimând exprimarea genei gluconeogenice (care suprimă producţia de glucoză în ficat) în celulele hepatomice (celulele canceroase din ficat).

Cercetătorii au găsit curcumina ca fiind de 500 până la 100.000 de ori mai puternică decată metformina.

Precauţii

Persoanele care urmează un tratament cu anticoagulante vor folosi cu precauţie turmericul, doar sub indicaţia medicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *