Rețete naturiste

CIORBĂ de PERIŞOARE VEGANE plină de nutrienţi, săracă în calorii şi grăsimi

Ciorba de perişoare vegane este un fel de mâncare delicios, care vă va aminti cu siguranţă de ciorba de perişoare clasică.

Această reţetă este plină de nutrienţi, săracă în calorii şi grăsimi, perfectă cu orice ocazie şi foarte uşor de preparat.

Ciorbă de perişoare vegane

Ingrediente pentru perişoare

  • 100 g făină de mei
  • 70 g nucă măcinată
  • 2 linguri fulgi drojdie inactivă
  • jumătate lingură tărâţe de psyllium
  • puţină ceapă
  • pătrunjel/mărar (opţional)
  • cimbru
  • sare Himalaya

Făina de mei, fulgii de drojdie inactivă  şi tărâţele de psyllium se pot găsi cu uşurinţă în magazinele cu profil naturist.

Într-o crăticioară cu apă se pune la fiert făina de mei, timp de 10 minute. Se amestecă din când în când. Când devine ca o pastă uşor lipicioasă, se dă la parte şi se lasă la răcit.

Se adaugă apoi nuca măcinată şi restul ingredientelor.  Din compoziţia rezultată se formează biluţe, care se lasă să se odihnească şi să acţioneze fulgii de drojdie şi tărâţele psyllium-ul. Este preferabil ca ceapă să fie dată prin blender – astfel se încorporează mai bine în amestec.

Ingrediente pentru ciorbă

Cantităţile se adaugă în funcţie de preferinţe.

  • ardei gras
  • morcov
  • ţelină
  • păstârnac
  • ceapă (opţional)
  • borş de casă sau zeamă de varză
  • bulion de casă/pastă de roşii
  • cimbru
  • leuştean
  • ulei de floarea-soarelui (preferabil, presat la rece)

Se curăță, se spală şi se taie legumele în cubuleţe, şi se adaugă în puţin ulei şi apă. Când au început să să înmoaie, se adaugă suficientă apă pentru ciorbă.

Între timp, se fierb perişoarele separat timp de 10 minute maxim, la foc foarte mic.

Când legumele sunt fierte, se dă deoparte recipientul cu ciorbă. Perişoarele vor rămâne în oala în care au fiert.

Se adaugă leuşteanul şi cimbrul în oala cu legume şi apoi borşul, când temperatura ciorbei este mai mică. Este important ca borşul să nu fiarbă, pentru că se distrug probioticele la o temperature prea mare.

Se pun în ciorbă perişoarele pregătite anterior şi se acoperă oala cu un capac până înainte de servire.

Ciorba se serveşte caldă.

loading...