Ceaiuri medicinale, Medicină naturistă

Ceaiuri care grăbesc vindecarea HERPESULUI şi previn recidivele

Erupţiile, mici băşicuţe cu lichid incolor, sunt cele mai frecvente manifestări ale infecţiei cu virusul herpes.

Herpesul erupe în jurul gurii şi poate fi favorizat, în această perioadă, de căldură.

Inesteticele bubiţe, produse de un virus ce se multiplică rapid, apar atunci când sistemul imunitar este slăbit.

Astfel, cura internă pentru tratarea herpesului se face, în principal, cu remedii detoxifiante şi stimulente imunitare, precum şi cu plante cu efect antiviral.

Ceai din scoarţă de mesteacăn (Betula pendula)

În jumătate de pahar de apă se adaugă 2 linguriţe de scoarţă, care se lasă la macerat de seara până dimineaţa, când se filtrează. Lichidul obţinut se păstrează, iar planta rămasă se fierbe ȋntr-un pahar (200 ml.) de apă, timp de 20 de minute, la foc mic, după care se lasă să se răcească şi se filtrează.

  • Extractul complet obţinut se consumă pe parcursul unei zile. Tratamentul durează 7 zile.

Ceai de ciulin (Carduus nutans)

În 200 ml. apă care fierbe se adaugă 15 g frunze de ciulin, mărunţite. Se îndepărtează de pe foc, se acoperă şi se lasă la infuzat timp de o oră.

  • Se consumă câte 100 ml, de 3 ori pe zi, după mesele principale, timp de 10 zile.

Ceaiul de ciulin – detoxifiant si stimulent imunitar

Ceai de porumbar (Prunus spinosa)

Într-o cană (250 ml.) de apă rece se adaugă 2 linguri cu frunze de porumbar, care se lasă de seara până dimineaţa. A doua zi, se pune preparatul (apa cu frunze) la fiert, pe foc mic, timp de 10-20 de minute. Se îndepărtează de pe foc, se acoperă vasul şi se lasă la infuzat timp de câteva minute, apoi se strecoară.

  • Se bea câte o jumătate de cană, de 2 ori pe zi, timp de 4-5 zile.

Ceai de trei-fraţi-pătaţi (Viola tricolor)

Două linguri de frunze şi flori uscate, nemăcinate (mărunţite puţin), se pun cu 1 cană (250 ml.) de apă la înmuiat, de seara până dimineaţa. A doua zi, licoarea rezultată se filtrează (maceratul), iar planta rămasă se opăreşte cu încă 1 cană de apă. Se  lasă să se răcească timp de 30 de minute, la temperatura camerei, apoi se filtrează se filtrează. La sfârşit, se combină maceratul cu infuzia răcită.

  • Se beau 3-4 căni de ceai pe zi, pe stomacul gol, până la vindecare.