Ceaiuri medicinale, Medicină naturistă

Ceaiuri care combat INTOXICAŢIA ALIMENTARĂ – o afecţiune foarte răspândită în zilele de vară

Intoxicaţia alimentară este o afecţiune frecvent întâlnită în zilele călduroase de vară.

Este cauzată de consumul de alimente sau băuturi contaminate cu microorganisme, bacterii patogene sau paraziţi, şi se declanşează la câteva minute sau câteva zile de la ingerarea alimentelor infectate.

Cele mai tipice simptome sunt:

  • greţurile;
  • vărsăturile;
  • durerile de stomac;
  • diareea;
  • febra;
  • durerile de cap.

Aceste simptome dezagreabile nu pun viaţa în pericol, cu excepţia botulismului, o formă rară de intoxicaţie alimentară, care necesită spitalizare imediată.

În cazurile uşoare, sunt recomandate următoarele ceaiuri cu acţiune rapidă:

Ceai de nalbă

Se adaugă 2 linguri de amestec din flori şi frunze de nalbă într-o jumătate de litru de apă. Se pune pe foc mic şi se lasă să fiarbă timp de 10-15 minute. Se acoperă şi se lasă la infuzat timp de 4 ore, după care se strecoară.

  • Se bea câte 1 ceşcuţă, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor principale. Tratamentul se urmează 3 zile.

Ceai de stejar

Peste 1 linguriţă de pulbere din scoarţă de stejar se toarnă 2 căni de apă fiartă şi răcită. Se lasă la infuzat vreme de 8 ore, apoi se strecoară.

  • Se bea cu înghiţituri mici, pe parcursul unei zile. Tratamentul durează 3 zile. Nu este recomandat copiilor!

Ceai de afine

Ceaiul de afine trateaza cu succes intoxicatia alimentara

Peste 4 linguriţe de afine uscate se toarnă 1 cană de apă rece. Se lasă la infuzat timp de 3 ore, apoi se strecoară.

  • Maceratul bea cu înghiţituri mici, pe parcursul întregii zile. Este recomandat a se consuma timp de 3 zile. Acest remediu le este recomandat în special copiilor.

Ceai din coajă de rodie

Are proprietăţi astringente şi anti-microbiene, fiind recomandat împotriva diareei. Peste 1 lingură din coajă tocată şi zdrobită de rodie se toarnă 1 cană de apă clocotită. Se acoperă şi se lasă la infuzat aproximativ 20 de minute, până ce apa devine roşiatică, apoi se strecoară.

  • Ceaiul se bea deodată, o singură dată pe zi, timp de 3 zile, consecutiv.

Ceai din amestec de plante

Peste 2 linguri de afine, 2 linguri de frunze de mentă, 2 linguri de rădăcină pisată de iarba-şarpelui şi 3 linguri de flori de muşeţel se toarnă 500 ml. de apă clocotită. Se acoperă şi se lasă la infuzat minimum 45 de minute, după care se strecoară.

  • Se bea ceaiul călduţ, câte 100 ml, de 4 ori pe zi, înainte de masă, pe o perioadă de maximum 4 zile.

Precauţii

Dacă simptomele persistă pe durata mai multor zile, adresaţi-vaăde urgenţă medicului!