Ceaiuri medicinale, Tratamente naturiste

Ceaiuri care alungă CRAMPELE stomacale și intestinale (colici)

Majoritatea persoanelor vor experimenta crampe stomacale la un moment dat pe parcursul vieții.

Condiția se poate manifesta la toate grupele de vârstă sau populație.

Crampele stomacale dau semnalul unor îmbolnăviri mai serioase ale stomacului și intestinelor.

Cauzele cele mai frecvente ale crampelor stomacale sunt:

  • indigestia
  • gastroenterita
  • crampele menstruale
  • infecția vezicii urinare
  • flatulență excesivă (gaze stomacale).

În toate aceste cazuri ajută o serie de ceaiuri medicinale:

Ceai de gălbenele

Peste 1 lingură plină cu flori și frunze de gălbenele se toarnă 1 cană (250 ml.) cu apă clocotită. Se acoperă, se lasă la infuzat timp de o jumătate de minut, apoi se strecoară.

  • Se bea 1 cană dimineața și alta, seara.

Ceai de coada-șoricelului

O linguriță vârfuită cu coada-șoricelului se opărește cu 1 cană de apă clocotită. Se acoperă, se lasă la infuzat timp de 1 minut, apoi se strecoară.

  • Se bea câte 1 cană dimineața și seara.

Ceai de cimbru de grădină

• O linguriță plină cu cimbru se opărește cu 1 cană de apă clocotită. Se acoperă, se lasă la infuzat timp de 1 minut, apoi se strecoară. Se consumă câte 2 căni pe zi.

• Se pune seara într-un pahar (200 ml.) de apa 1 linguriță rasă de cimbru și se lasă să macereze până dimineața, când se filtrează. Se consumă zilnic câte o jumătate de litru de macerat la rece.

Ceai din amestec de plante

  • 25 g anason
  • 25 g fenicul
  • 25 g coada-șoricelului (flori)
  • 25 g mentă
  • 25 g pelin
  • 25 g țintaură.

Se amestecă toate plantele. Se folosește 1 lingură vârfuită de amestec de plante la 1 cană cu apă clocotită. Se acoperă, se lasă la infuzat timp de 1 minut, apoi se strecoară.

Se beau câteva înghițituri înainte de fiecare masă. Ceaiul trebuie să fie cât mai cald posibil. Atenție, însă! Este foarte amar (de unde și eficacitatea sa).

Ceai din amestec de plante

  • 60 g coada-calului
  • 60 g de schinel (Cnicus benedictus)
  • 60 g de sunătoare
  • 15 g de anason
  • 15 g de lichen de piatră.

Într-un litru de apă clocotită se adaugă 3 linguri din acest amestec. Se acoperă  vasul și se lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi se strecoară.

Se consumă ceaiul pe parcursul unei zile. Cura durează maximum 30 de zile.

loading...