Ceaiuri medicinale, Rețete de slăbit

Ceai DETOXIFIANT, pentru dimineață: alcalinizează corpul, curăță organele și ‘’arde’’ grăsimile

Ficatul are rolul principal de a metaboliza mâncarea absorbită, precum și de a detoxifia organismul de reziduurile rămase în urma digestiei.

Grăsimea ingerată, fie din surse animale, fie din surse vegetale, pot fi absorbite și utilizate de corp doar dacă ficatul este sănătos și poate produce acid biliar.

Acidul biliar este apoi utilizat mai departe în intestine pentru absorbția grăsimilor, dar și a multor vitamine solubile în grăsimi.

Un ficat leneș poate determina lipsa de vitamine din organism și poate duce la alte probleme.

Ceai detoxifiant

Această rețetă detoxifiază corpul și îl va ajuta să elimine în mod natural toxinele, stimulând metabolismul, întărind sistemul imunitar și aducând corpul într-o stare alcalină. Ține departe orice boală și ajută în lupta cu kilogramele în plus.

Ingrediente

  • 1 bucată de 2-3 cm. de ghimbir, tăiat rondele subțiri sau ras
  • ½ linguriță pulbere de turmeric
  • ¼ de linguriță de scorțișoară
  • ¼ linguriță boia de ardei iute
  • 1 linguriță de miere
  • 1 cană (250 ml.) de apă fiartă

Mod de preparare

Se aduce apa până în punctul de fierbere, după care se oprește focul. Se adaugă ghimbirul și se lasă la infuzat timp de 5 minute.

Se adaugă, apoi, restul ingredientelor, mai puțin mierea, amestecând bine. Se lasă ceaiul sa se răcească până când devine călduț.

Se strecoară și înainte de consum, se îndulcește cu 1 linguriță de miere.

Administrare

Se consumă ceaiul pe stomacul gol, înainte de micul-dejun, în cure de 2 săptămâni. Această cură de detoxifiere se poate face de 3 ori pe an.

Efectele ceaiului

  • Elimină toxinele
  • Aduce corpul într-o stare alcalină
  • Ajută la eliminarea grăsimilor și implicit la scăderea în greutate.

Ghimbirul blochează depozitarea grăsimilor și reduce nivelul de colesterol. Proprietățile antiinflamatorii și antioxidante pe care le are stimulează procesul de digestie,scade nivelul colesterolului ‘’rău’’ și elimină toxinele prezente în organism.

Turmericul ajută la detoxifierea ficatului, acesta putând să își relanseze funcțiile, să curețe grăsimea în exces și să reducă per total colesterolul din corp.

Scorțișoara reduce nivelul de zahăr din sânge, încetinind procesul de degradare a celulelor hepatice.

Capsaicina din ardeiul iute neutralizează substanța P, o neuropeptidă legată de cauza inflamațiilor din organism. Crește circulația sângelui și oferă o sursă de vindecare substanțială, ajutând la eliminarea toxinelor din organism și la arderea grăsimilor.

Lămâia este un aliment alcalin, ce împinge corpul într-o stare alcalină, reglând nivelul pH-ului în jurul valorii de 7,4.

loading...
Loading...