Sfaturi

Ce trebuie să verificăm de fiecare dată când cumpărăm APĂ ÎMBUTELIATĂ, pentru a nu ne pune sănătatea în pericol

Majoritatea consideră că apa de la robinet este plină de impurităţi, astfel că ea a fost înlocuită cu apă îmbuteliată, prezentă pe orice raft de la supermarket.

Cu toate acestea, apa îmbuteliată nu are nivelul de calitate pretins de producători şi, în unele cazuri, nu este cu nimic mai bună pentru organismul uman decât apa de la robinet.

Deşi credem că apa îmbuteliată este cea mai sănătoasă alegere, care ne măreşte vitalitatea şi ne aduce în organism cea mai curată apă disponibilă în mod curent, ea poate fi chiar dăunătoare sănătăţii.

Studiile au arătat că atunci când apa stă mult timp în ambalajul PET, plasticul eliberează anumite cantităţi de substanţe chimice care trec în aceasta şi, apoi, în organismul uman. Cu cât petrece mai mult timp în PET, cu atât apa va avea un conţinut mai mare de substanţe nocive.

Atunci când aleg să cumpere apă îmbuteliată, consumatorii sunt sfătuiţi să verifice ceea ce scrie pe fundul sticlei, pentru a-şi proteja sănătatea.

PET sau PETE

Acestea reprezintă sticlele de unică folosinţă. Astfel de  recipiente pot elibera metale grele şi chimicale care afectează echilibrul hormonal din corp.

HDP sau HDPE

Acest plastic nu eliberează substanţe chimice. Experţii recomandă alegerea acestor sticle atunci când cumpărăm apă îmbuteliată. Potrivit acestora, apa ambalată în aceste sticle este cea mai sănătoasă de piaţă.

Apa imbuteliata ascunde pericole pentru sanatate

PVC sau 3V

Acestea eliberează două substanţe chimice toxice, care, de asemenea,  afectează hormonii din organism.

LDPE

Cu toate că nu eliberează chimicale în apă, acest plastic nu ar trebui folosit în producerea sticlelor, ci a sacoşelor de plastic.

PP

Este un material alb de culoare albă sau semi transparentă, care nu emite substanţe toxice, însă care este utilizat pentru ambalarea siropurilor sau cupelor de iaurt, smântână şi nu numai.

PS

Acest tip de material eliberează substanţe cancerigene. De obicei, este folosit la paharele de cafea, la farfuriile de unică folosinţă ori caserolele de la fast-food sau catering. Se numără printre cele mai periculoase, îndeosebi în cazul în care intră în contact cu căldura emanată de alimente.

PC sau plasticul neetichetat/fără marcaje

Emite BPA (bisfenol), fiind cel mai periculos plastic din producţia mâncării. Eliberează chimicale şi este folosit deseori la producţia sticlelor de apă pentru sportivi şi a cutiilor de mâncare (caserole de plastic).

loading...
Loading...