Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Ce spune GROPIŢA adâncă din BĂRBIE despre starea de sănătate

Se spune că gropiţa în bărbie indică o persoană echilibrată, cu un simț al proporţiilor şi al armoniei foarte bine dezvoltat.

Gropiţa din bărbie este o mică adâncitură, mai mult sau mai puţin vizibilă, prezentă sub buza inferioară, pe mandibulă, de cele mai multe ori exact la jumătatea acesteia.

Cum se formează gropița din bărbie

Din punct de vedere medical, gropiţa din bărbie este rezultatul unei fuziuni incomplete sau imperfecte ale celor două jumătăţi ale mandibulei sau ale muşchiului mandibulei.

Potrivit specialiştilor, o astfel de alipire se produce în perioada intrauterină.

Gropiţa adâncă din bărbie

Bărbia ne oferă informaţii despre uter şi prostată, hormonii sexuali, intestinul subţire şi coloana vertebrală.

Gropiţa adâncă sau crestată ne poate dezvălui anumite modificări statice ale coloanei vertebrale. În cele mai multe cazuri poate fi vorba de o postură vicioasă a bazinului, ce influenţează echilibrul coloanei şi declanşează dureri de spate.

Dacă poziţia defectuoasă a bazinului devine permanentă, ea se propagă mai sus, mai exact, la vertebrele toracale, deoarece, în acest caz, coloana se străduieşte în permanenţă să menţină capul drept. Se poate ajunge astfel la o deformare laterală a coloanei, cunoscută sub denumirea de scolioză.

Gropita adanca sau crestata din barbie indica modificari ale coloanei vertebrale

Ce informaţii ne mai oferă bărbia

Bărbia accentuată, proeminentă

indiciu al predispoziţiei către diverse afecţiuni ale uterului, respectiv ale prostatei, care îşi fac apariţia abia la o vârstă mai înaintată

  • la femei – tendinţa respectivă se poate concretiza prin apariţia unor fibroame (tumori benigne, localizate în musculatura uterului) sau printr-un prolaps uterin;
  • la bărbaţi – tendinţa respectivă se poate concretiza prin mărirea volumului prostatei.

Cutele verticale ascendente

  • despre cutele laterale, care urcă vertical de la marginile bărbiei până în obraji, medicii spun că pot semnaliza o predispoziţie pentru ulcerul duodenal.

Cută orizontală

  • uneori, cuta transversală pronunţată, situată între buza inferioară şi vârful bărbiei, marchează o predispoziţie genetică pentru insuficiență venoasă; dacă există şi o roşeaţă a pielii în zona respectivă, poate fi vorba de un proces inflamator la venele din regiunea bazinului.

Coşuri şi pori dilataţi pe bărbie

  • la femei, coşurile, comedoanele şi porii vizibil dilataţi pe suprafaţa bărbiei constituie în multe cazuri semnele unei dereglări a secreţiei de hormoni sexuali, respectiv, un dezechilibru între ponderea hormonilor feminini şi a celor masculini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *