Alimentație

Ce se întâmplă în corp dacă înlocuim zahărul cu DULCOSTEVINĂ (stevia dulce) cel puţin 1 lună

Un adult consumă anual, în medie, 50 de kilograme de zahăr în stare pură sau introdus în diferite alimente.

De-a lungul vieţii, fiecare dintre noi consumăm cantităţi incredibile, de ordinul tonelor, din acest preparat rafinat industrial care provoacă deficienţe imunitare, diabet în diferite stadii, avitaminoze tulburări de metabolism al calciului, carie dentară, boală canceroasă şi nu numai.

Zahărul poate fi înlocuit cu succes de îndulcitori naturali cu proprietăţi nutritive şi multe beneficii pentru sănătate.

Unul dintre aceştia este stevia dulce, care creşte în sudul Americii, este soră bună cu ştevia noastră şi înlocuieşte cu brio îndulcitorii sintetici.

Stevia dulce sau Dulcostevina

Stevia dulce (Stevia rebaudiana), sau Dulcostevina, după numele său farmaceutic, înlocuieşte cu brio îndulcitorii sintetici şi reprezintă un ajutor de nădejde în diabet.

Dulcostevina, extractul obţinut din plantă de origine sud-americană Stevia rebaudiana, este un extract natural din frunzele steviei dulci, având efecte îndulcitoare şi totodată terapeutice.

Poate fi administrat ca atare, ca extract pur, sau sub formă lichidă.

Stevia dulce inlocuieste indulcitorii sintetici

Pulbere

Este extractul cel mai pur al plantei. Are aspectul unui praf albicios, cu un efect de îndulcire atât de puternic, încât pus pe limbă, dă mai întâi senzaţia de amar.

Un vârf de cuţit din această pulbere are un efect de îndulcire mai puternic decât 2 linguriţe de zahăr. Se poate adăuga în ceaiuri şi în limonade, în salatele de fructe pentru îndulcire. Se foloseşte şi în locul zahărului, în diferitele reţete, pentru prepararea dulciurilor.

Un vârf de linguriţă de dulcostevină este echivalentul unei linguri de zahăr.

Soluţie

Soluţia de dulcostevină este un extract lichid, cu o putere de îndulcire ceva mai redusă decât cea a pulberii pure.

Se poate adăuga în limonade, ceaiuri, creme, în orice fel de hrană cu consistență lichidă sau semi-solidă.

Un pahar de limonadă de 200 ml. se îndulceşte cu 6 picături din această soluţie, iar 8 picături îndulcesc o cană de ceai de 300 ml.

Substituirea zahărului cu extractul de stevie dulce aduce multe beneficii pentru sănătate:

  • Reduce cu până la 90% incidenţa diabetului de tip II
  • Ţine sub control diabetul de tip I
  • Tratează diabetul de tip II
  • Previne şi combate obezitatea (se pot pierde până la 2 kilograme într-o lună)
  • Ameliorează hipertensiunea arterială (adjuvant)
  • Ajută la eliminarea excesului de sodiu din organism şi reglează presiunea arterială (adjuvant în ischemie cardiacă)
  • Vindecă infecţiile gripale (6-10 picături de extract lichid la 300 ml. de apă)
  • Elimină surplusul de apă din organism (retenţie de lichide)
  • Ajută la reglarea pH-ului organismului, eliminând candidoza (ciupercă parazită)
  • Are efecte tonice şi antidepresive.