Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Ce ‘’alimente – cheie’’ să adăugăm în SALATE pentru a slăbi uşor

La începutul sezonului cald, motivaţia de a slăbi este cea mai mare.

Din fericire, zilele însorite ne ‘’îmblânzesc’’ pofta de mâncare, iar pieţele sunt pline de alimente-medicament pentru slăbit.

Însă cum dăm jos kilogramele în plus?

Salate de legume crude împotriva kilogramelor în plus

Sunt un remediu sigur împotriva kilogramelor în plus şi ne ajută să ne menţinem greutatea după încheierea unei cure de slăbire.

Salatele de legume crude ne reglează natural doza zilnică de calorii, fără să ne înfometăm. Însă, pentru a avea succes, trebuie să le introducem în hrana noastră cotidiană.

Cât şi cum să consumăm

Salatele au un număr infim de calorii, ocupând, datorită conţinutului de fibre alimentare, mult loc în stomac, anihilând senzaţia de foame.

Consumaţi câte 200-400 de grame de salată zilnic, la măcar două dintre mesele principale – prânz şi cină mai ales.

Ce fel de salate să consumăm

Inventaţi diverse tipuri de salate de legume crude. Vara ne pune la dispoziţie ingrediente din belşug. Printre cele mai valoroase se numără:

Salata verde

Alegeţi salată verde, obişnuită (cu căpăţână), salată creață (cu multe fibre alimentare, care ajută la slăbit), cea roşie (bogată în pigmenţi şi în vitamina C).

Puteţi opta şi pentru salata aisberg (este foarte răcoritoare, bogată în substanţe amare cu rol drenor) sau pentru cea chinezească (bogată, de asemenea, în fibre nedigerabile şi care dă o senzaţie intensă de saţietate).

Salatele sunt sarace in calorii si bogate in fibre alimentare

Castraveţii

Adăugaţi în salată cu tot cu coajă – obligatoriu! Castraveţii sunt bogaţi în apă, în enzime care reglează digestia şi metabolismul, în substanţe cu efect depurativ.

Roşiile

Substanţele antioxidante prezente într-o cantitate impresionantă în roşii ajută indirect la procesul de slăbire. Motivul: fac salatele foarte agreabile din punctul de vedere al savorii şi al aspectului, împlinind astfel o anumită necesitate de ordin gustativ.

Ardeii graşi şi ardeii kapia

Sunt săraci în calorii, şi conţin multe minerale şi vitamina C, asigurând, în timpul curei de slăbire, necesarul de substanţe nutritive.

Ceapa verde şi usturoiul verde

Sunt recomandate în special persoanelor supraponderale, pe fondul hipotiroidiei sau al perturbării activităţii suprarenalelor.

Varza verde şi varza roşie

Nu mai este o noutate că ambelesunt printre campioanele alimentelor utile pentru slăbit. Sunt extrem de bogate în fibre nedigerabile, stimulând activitatea rinichilor şi ajutând la eliminarea reziduurilor din organism.

Andivele

Andivele conţin principii active amare care dinamizează digestia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *