Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Cât USTUROI şi IAURT trebuie să consumaţi pentru a elimina din corp resturile de celule îmbătrânite sau maligne, şi pentru a preveni infecţiile

Terapiile naturale sunt printre foarte puţinele metode cu adevărat eficiente de stimulare a imunităţii organismului, mai ales pe termen lung.

Unul dintre atuurile incontestabile ale terapiilor naturale este chiar imunitatea.

Printre mai puternice remedii pentru îmbunătăţirea imunităţii,  “vedetele” incontestabile în domeniul imunităţii, recunoscute, de altfel, de medicina modernă, se numără usturoiul şi iaurtul.

Două produse accesibile, cu proprietăţi terapeutice excepţionale, în special când sunt consumate în dozele recomandate.

Usturoiul (Allium sativum)

În perioadele reci, consumul de usturoi este un tratament cu adevărat eficient împotriva infecţiilor gripale şi a complicaţiilor lor, ca de altfel, contra infecţiilor cu ciuperci parazite sau cu bacterii care afectează aparatul digestiv sau urinar.

Totodată, el este un un stimulator şi un modulator extraordinar al imunităţii. Foarte important de reţinut este faptul că usturoiul activează şi stimulează mai toate compartimentele complicatului şi complexului nostru sistem imunitar.

Este un minunat curăţitor pentru sânge, activând celulele care “înghit” microorganismele inamice, vii sau deja distruse, resturile de celule îmbătrânite sau maligne.

Când îl consumăm

Usturoiul se administrează cu predilecţie în perioadele în care suntem mai expuşi la infecţii. Mai exact, atunci când vremea se răceşte brusc sau devine foarte umedă.

Se mai administrează cu predilecţie atunci când se fac trecerile de la anotimpul rece la cel cald şi viceversa, când apar epidemiile de gripă, atunci când suntem expuşi la vânt sau la curenţi de aer,  etc.

Cât să consumăm

Pentru a obţine efecte terapeutice, doza minimă este de 3 căţei de usturoi proaspăt pe zi. O cură cu usturoi durează cel puţin 1 săptămână.

usturoi-iaurt
Usturoiul si iaurtul, in ajutorul imunitatii

Iaurtul

Iaurtul, sau mai bine spus, bacteriile prietenoase din iaurt (Lactobacillus bifidus, L casei) au un real efect de protecţie împotriva bolilor infecţioase.

Aşadar, acest efect de protecţie nu se datorează iaurtului în sine din comerţ, care este adesea un cocktail de gelatină şi amidon din porumb, mai mult sau mai puţin modificat genetic, ci doar bacteriilor plantate în el.

Ele aduc multe beneficii sănătăţii:

  • produc fermentaţia lactică şi refac flora normală a intestinului
  • restabilesc pH-ul organismului
  • încurajează producţia de celule sănătoase şi foarte active ale sistemului imunitar
  • ajută imunitatea organismului perturbat de stres, de alimentaţia nesănătoasă, de constipaţie, de bolile intestinale, de tratamentele cu antibiotice sau cu alte substanţe chimice
  • ne protejează de gripă şi de răceli, în general
  • ne apară de infecţia cu candida (digestivă, genitală, urinară, etc, de colite de fermentaţie şi de putrefacţie, de infecţia cu Helicobacter pylori.

Cum îl consumăm

Nu sunt recomandate însă iaurturile din comerţ care, pe lângă bacteriile benefice pe care le conţin, au multe alte ingrediente semi-artificiale lactate şi mai conţin adesea şi E-uri nocive.

În schimb, puteţi pune câteva linguriţe din iaurturile aflate în comerţ, într-o cană de lapte fiert (de preferinţă luat direct de la producător), pe care să o lăsaţi timp de 36-72 de ore la temperatura camerei, pentru a fermenta.

În acest mod, ‘’bacteriile prietenoase” se vor dezvolta rapid în iaurtul nou creat, având toate beneficiile necesare sănătăţii.

În mod obişnuit, se consumă câte 300 ml. de iaurt pe zi, în cure de 2-3 săptămâni, urmate de o pauză de 7-12 zile.

7 comentarii

  1. usturoi da, iart nuj pentru consuma calciul din oase iar depunerile de toxine la adauga la articulatii le oaselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *