Căpşunile ne încântă simţurile cu aroma, cu gustul şi culoarea lor.
Căpşunile în ciocolată sunt un desert care merită savurat cel puţn o dată în timpul sezonului. Se prepară foarte uşor, este sănătos şi potrivit deopotrivă pentru adulţi şi copii.
Apelaţi la căpşunile româneşti
Pentru a obţine un desert cu beneficii, apelaţi la căpşunile româneşti, de grădină, care au cele mai mari şanse să se coacă natural şi să aibă calităţile terapeutice dorite.
Căpşunile producătorilor particulari (recomandate) sunt de mărimi şi de forme diferite, nefiind trecute prin diferitele site, de diverse calibre, din fermele industriale.
Evitaţi căpşunile-gigant şi fără gust, în favoarea celor mai mici şi mai aromate.
Căpşuni în ciocolată
Ciocolata neagră conţine cantităţi foarte mari din câţiva nutrienţi esenţiali sănătăţii: fier, magneziu, cupru, zinc, seleniu, vitamina B12, fibre alimentare.
Căpşunile conţin o cantitate mare de vitamina C, E, B1, B2, B6, K, PP, antioxidanţi, fibre, fier, calciu şi magneziu.
Laptele vegetal este bogat în minerale şi oligoelemente esenţiale, proteine, vitamine (mai ales cele din complexul B), enzime, acizi graşi esenţiali, fibre.
Ingrediente
- căpşuni proaspete
- 1 tabletă de ciocolată neagră (70-80% cacao)
- ½ cană lapte de soia sau orice lapte vegetal (sau lapte dulce)
Mod de preparare
Rupeţi ciocolata în bucăţi mai mici. Turnaţi laptele peste ea. Puneţi totul la topit, la bain-marie (recipientul se pune deasupra unei oale cu apă fierbinte), amestecând cu o lingură de lemn, până când se omogenizează.
Spălaţi căpşunile şi uscaţi-le cu un prosop de hârtie.
Luaţi câte o căpşună pe rând de codiţă, scufundaţi vârful în ciocolata neagră, rotiţi-o pentru a se îmbrăca în ciocolată pe toate părţile şi apoi aşezaţi-o pe o farfurie tapetată cu hârtie cerată. Repetaţi operaţiunea pentru toate căpşunile.
Lăsaţi la temperatura camerei timp de 30 de minute, până se întăreşte ciocolata. Serviţi pe loc sau în aceeaşi zi.
Ciocolata începe să se dezlipească de căpşuni după ce le dăm la rece – daţi căpşunile cu ciocolată la rece pentru câteva ore.
Căpşuni în ciocolată – beneficii
- Au un puternic efect antioxidant
- Au un efect protector asupra inimii şi a vaselor de sânge
- Ajută la reducerea nivelului colesterolului şi al trigliceridelor din sânge
- Favorizează digestia
- Dau senzaţia de saţietate
- Curăță organismul de toxine
- Protejează memoria
- Au efect anti-depresiv.