Rețete naturiste

BURGERI fără carne (alternativă sănătoasă la fast – food)

Deşi sunt ispititori, burgerii cu carne sunt foarte calorici.

Pentru a ne face pofta, putem prepara singuri un burger sănătos, vegetarian, cu quinoa în loc de carne.

Burgerul fără carne este o gustare perfectă pentru vegetarieni şi pentru oricine interesat de un stil de viaţă sănătos, o alternativă la clasicul burger din carne de vită, cel puţin la fel de gustos.

Acest burger conţine ingrediente sănătoase, procesul de pregătire este destul de scurt şi poate fi o gustare (sau chiar cină) minunată.

Burgeri fără carne

Quinoa înlocuieşte cu brio carnea tocată dintr-un burger clasic, datorită bobițelor mici care se umflă la fiert. De asemenea, se combină ingenios cu fasole fiartă şi pesmet, pentru a forma o compoziţie vegetariană de burger.

Secretul este să folosiţi quinoa şi fasole roşie pentru acest burger sănătos – vor da acea culoare maronie similară cu a unui burger.

În plus, quinoa este o semi-cereală foarte sănătoasă: ne oferă o sursă de proteină completă, minerale şi fibre.

Burgerul vegetal, o alternativa sanatoasa la clasicul burger din carne

Ingrediente

  • 100 g quinoa roşie
  • 100 g pesmet
  • 3 cartofi dulci
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • 1 conservă năut fiert
  • 1 conservă fasole boabe roşie (aprox. 400 g)
  • 1 linguriţă fulgi de chili
  • 20 g seminţe de susan
  • 2 căţei de usturoi
  • verdeaţă
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • chifle/chifle graham, salată verde, ceapă roşie, ardei (pentru servire)

– Se spală quinoa în câteva ape, se lasă la scurs, apoi se pune la fiert în aproximativ 300 ml. apă clocotită. Se lasă la fiert timp de 15 minute, apoi se îndepărtează de pe foc şi se lasă la odihnit.

– Se fierb cartofii în coajă, iar după ce s-au răcorit, se decojesc şi se pun în blender, împreună cu năutul şi fasolea.

– Se pune amestecul într-un castron, se adaugă oul, quinoa fiartă, ceapa şi verdeaţa mărunţită, pesmetul, seminţele de susan, fulgii de chili, usturoiul tocat şi 1 lingură de ulei. Se potriveşte de sare şi piper.

– Se modelează (cu mâna) burgeri şi se rumenesc uniform pe grătar.

În loc de chifla de burger, se mai poate folosi o frunză de salată romană, care este mai tare şi mai crocantă, ori ciuperci preparate pe grătar. Se pot servi cu garnituri vegetariene pe bază de orez şi/sau legume.

loading...