Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

BRIOŞE cu DOVLECEI – rapide, nutritive şi săţioase

Uşori digerabili, dovleceii sunt extrem de prielnici căilor digestive.

În coaja lor se găsesc  majoritatea vitaminelor, a mineralelor şi a altor substanţe active (enzime, flavonoide).

Chiar şi gătiţi, dovleceii îşi păstrează fosforul, magneziul, potasiul, fibrele alimentare, ceea ce îi recomandă cu succes şi în dieta cardiacilor, a hipertensivilor, precum şi a celor care au probleme de greutate.

O reţetă care ne va face să îi îndrăgim şi mai mult: brioşe cu dovlecei şi parmezan. O reţetă culinară uşoară, fără multe calorii, care îmbină extraordinarele calităţi ale dovlecelului cu o prezentare modernă, inedită.

Brioşe cu dovlecei şi parmezan

Brioşele nu trebuie să fie neapărat dulci, pentru a ne bucura de ele. Spre exemplu, putem profita de gustul delicios al dovleceilor, preparând aceste brioşe gustoase şi sănătoase.

Brioşele cu dovlecei sunt un aperitiv simplu, cu ingrediente puţine şi la îndemână. Pot fi servite atât dimineaţa, cât şi seara.

Sunt rapide, săţioase, nutritive şi cu un aspect deosebit. Sunt de asemenea ideale pentru copiii care nu acceptă legumele în meniu.

Briose cu dovlecei – aperitiv simplu si sanatos

Ingrediente

  • 1 ½ cană de făină cu agent de creştere încorporat
  • 2 linguriţe cu mărar proaspăt
  • 1 linguriţă cu sare
  • 1 cană cu dovlecei daţi pe răzătoare
  • 1 ou
  • ¾ cană lapte
  • ¼ cană de ulei
  • ½ cană de parmezan proaspăt răzuit

Dacă nu găsiţi în magazine făină cu agent de creştere încorporat, o puteţi obţine foarte simplu, astfel: se amestecă 110 g făină cu 3 g praf de copt şi puţină sare; multiplicaţi cantitatea după necesităţi.

Mod de preparare

Se amestecă făina cu mărarul proaspăt şi sarea. În compoziţie se adaugă apoi dovleceii daţi pe răzătoare.

Separat, se amestecă oul cu laptele şi cu uleiul, şi se adaugă peste compoziția din făină, sare, mărar şi dovlecei.

Se amestecă până când compoziţia este bine ‘’legată’’, după care se adaugă şi parmezanul.

Se unge cu ulei o tavă de brioşe cu 12 compartimente şi se adaugă aluatul, în mod egal. Se introduc în cuptorul încins şi se lasă la copt timp de 15-20 de minute, sau până când brioşele capătă o nuanţă maro-auriu.

Se servesc fierbinţi.

4 comentarii

  1. O cana și jumătate faina ,o cana dovlecei. ..mai multa faina decât dovlecei…să mâncați voi brioșele astea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *