Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Beneficiile Uimitoare ale Săpunului Negru African Pentru Piele si Păr

Originar din Africa de Vest, săpunul negru este un produs tradițional, folosit de femeile din Ghana pentru curățarea și înfrumusețarea pielii și a părului. Cu timpul, el a devenit pilonul cosmeticii, fiind întâlnit în spa-uri, institute de înfrumusețare din întreaga lume și în cele mai luxoase săli de baie.

Grație conținutului ridicat de vitamina E, săpunul negru reprezintă un prețios balsam pentru piele, eficacitatea și rezultatele sale fiind de-a dreptul uimitoare.

Produs 100% natural

Săpunul negru African original este greu de replicat la scară industrială, fiind manufacturat după rețete secrete și metode transmise din generație în generație. Are o culoare maronie, o textură moale, nu este uleios sau parfumat, face o spumă bogată și cremoasă și este obținut doar din produse naturale.

Lipsit de coloranți artificiali sau cărbune, săpunul negru este făcut din cenușa provenită de la păstăile de cacao (soluție alcalină), unt de shea nerafinat și ulei de cocos virgin organic, fiind recomandat și veganilor, deoarece este lipsit de produse de origine animală.

Bogat în vitamine esențiale, minerale și antioxidanți, săpunul negru african poate fi folosit cu încredere pentru pielea uscată sau iritată, sensibilă, aspră, cu eczemă, în psoriazis.

Săpunul negru este indicat și pentru scalpul iritat sau părul gras, întrucât normalizează sebumul. Atenție, însă! Săpunul negru african nu trebuie confundat cu săpunul negru marocan, fabricat în Maroc, din ulei de măsline și măsline măcinate.

Cine poate folosi săpunul negru African?

Oricine. Lipsit de coloranți artificiali, parfum sau produse de origine animală, săpunul negru african se adresează inclusiv persoanelor cu piele uscată și sensibilă. Pe lângă curățare și hidratare, acesta reface echilibrul lipidic al pielii, fiind indicat pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 0 – 100 de ani.

sapun negru african
Sapunul Negru African Ingrijeste Pielea si Parul

Poate fi folosit pentru toate tipurile de ten, cât și pentru corp. Îngrijirea părului cu săpun negru african este, de asemenea , recomandată, produsul curățând în profunzime și hidratând firul de păr, prevenind despicarea vârfurilor.

Beneficiile săpunului negru African

Datorită purității ingredientelor care compun rețeta, preparată în mod tradițional de către Cooperativele de femei din Ghana, vestul Africii, acest săpun răsfață pielea în multiple modalități.

Pe lângă tratarea tuturor tipurilor de piele, elimină cicatricile cauzate de acnee şi elimină excesul de sebum. Bogat în vitamina E, săpunul curăță fără să usuce tenul, îndepărtând cu succes machiajul, eliminând, în același timp, toxinele și impuritățile de la nivelul epidermei.

Întrucât nu irită pielea și nu blochează porii, este recunoscut pentru proprietățile calmante, motiv pentru care este recomandat în cazul bolilor de piele, precum psoriazis sau eczeme, dar și pentru scalpul iritat.

Calmează arsurile provocae de soare, tratează mușcăturile de insecte și îndepărtează eficient punctele negre. Antioxidanții din săpun ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii, redându-i prospețimea și sănătatea.

Mod de utilizare

Săpunul negru african poate fi utilizat pentru curățarea și demachiarea tenului, spălarea corpului și a părului. Se vor pune 2-3 picături în palme, se freacă ușor, până face spumă, după care se aplică pe pielea umedă. Se îndepărtează cu apă din abundență și se va evita contactul cu ochii.

Notă: se va acorda o atenție maximă la achiziționarea săpunului (stare solidă sau lichidă), care poate fi găsit în farmacii, magazine naturiste sau site – uri online specializate. Pentru că există și riscul ca săpunul să fie colorat în mod artificial cu cărbune sau coloranți sintetici, asigurați-vă ca acesta să provină din Africa de Vest, Ghana (unde este folosit zi de zi), de preferință în sistemul comerțului echitabil (fair trade).

4 comentarii

  1. Dar voi sunteti prosti sau handicapati? Cei care au scris acest subiect; daca mama voastra, bumica sau altcineva din familie nu au facut sapun de casa, asta e treba lor, dar mama si bunicile mele au facut tot timpul sapun de casa pana cand au plecat in cer,noi jmechrii cumparam orice marca de sapun fara sa avem garantia ca nu e toxic; ce au facut americanii cu asazisul sapun antibacteriologic? De mii de ani sapunul nostru natural a fost bun fara reclamatii( vezi bunica,mama etc) asa ca nu conteaza culoarea ci calitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *