Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Aşa se face un ceai de COADA – CALULUI foarte bun în lupta cu kilogramele, celulita şi vergeturile

Coada – calului (Equisetum arvense, E. maxima) este o plantă de leac cunoscută şi folosită în Europa din timpuri imemoriale.

Coada – calului este  un puternic detoxifiant şi antimicrobian, şi se prezintă cu o multitudine de efecte benefice asupra organismului în general la nivel hepatic, renal sau pulmonar.

Mai puţin cunoscut este faptul că planta este un adjuvant de nădejde în lupta cu kilogramele în plus, datorită efectului detoxifiant şi diuretic.

Ce folosim de la coada-calului

Înainte de toate, este bine să cumpărăm coada-calului doar de la surse autorizate, pentru că, alături de cele două specii bune (Equisetum arvense şi E. maxima), există şi altele otrăvitoare (E. palustre).

În scop terapeutic, se folosesc părţile aeriene ale plantei, care se usucă şi se transformă în pulbere, cu ajutorul râşniţei electrice (sau în piuă, după care planta se cerne prin sită). Pentru a fi eficientă, această iarbă de leac nu trebuie să fie mai veche de doi ani.

Cu pulberea din coada-calului putem prepara un elixir în lupta cu kilogramele în plus, celulita şi vergeturile, însă nu numai:

Macerat la rece din coada-calului

Într-un litru de apă rece se pun 4-6 linguriţe de pulbere de coada-calului, care  se lasă la macerat, la temperatura camerei, timp de 10-12 ore, după care se filtrează.

Administrat corect, maceratul la rece este foarte eficient în:

Cure de slăbire

Ceaiurile de slăbit sunt la mare căutare, însă trebuie să fim foarte atenţi şi selectivi atunci când le alegem, deoarece ele ne pot afecta grav sănătatea. Combinaţia de plante şi durata consumului sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ţinem cont înainte de a apela la un astfel de remediu.

Coada – calului are efect diuteric, laxativ, sudorific, lipolitic şi care accelerează metabolismul, este energizantă, detoxifiantă şi acţionează împotriva efectelor îmbătrânirii.

ceai-de-coada-calului
Maceratul de coada-calului lupta cu kilogramele in plus

Cura cu macerat la rece ajută organismul să funcţioneze la cote maxime şi să renunţe uşor la tot ceea ce nu îi trebuie, adică toxine şi grăsime în exces.

Administrarea maceratului la rece din coada-calului amplifică efectul dietelor, prin mărirea intensităţii proceselor de eliminare pe cale renală şi digestivă – fapt confirmat prin studii făcute de către medicul francez Bruneton.

♣ Se beau 2-3 căni pe zi, cu puţin înainte de masă, pe o perioadă de minimum 28 de zile şi maximum 3 luni, urmate de 30-45 de zile de pauză.

Celulită şi vergeturi

O cură cu macerat de coada-calului tratează celulita şi vergeturile.

♣ Se consumă 1-2 căni de macerat la rece, zilnic, în cură de 1 lună.

Retenţie de apă în ţesuturi, cistită, nefrită

Maceratul la rece, preparat după reţeta prezentată, are efecte diuretice şi stimulente ale funcţiei renale. În plus, efectele antibiotice de intensitate medie ale plantei sunt mult potenţate de băile de şezut fierbinţi cu coada-calului: 1 litru de decoct la 5 litri de apă pentru baie.

♣ Se administrează 3 pahare de macerat la rece de coada-calului, zilnic. O cură durează 14-90 de zile, urmate de 30-45 de zile de pauză.

Precauţii

Respectaţi întotdeauna dozele şi perioada recomandată de administrare. Nu faceţi excese, deoarece organismul are nevoie de timp pentru a elimina eventualul exces de siliciu asimilat prin aceste cure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *