Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

ANEMIA răspunde foarte bine la aceste CEAIURI

Paloarea feţei, slăbiciune generală, stare de oboseală, dureri de cap, lipsa poftei de mâncare, o digestie proastă sau mâini umede şi reci sunt semne ale anemiei, afecţiune cauzată de scăderea numărului de globule roşii în sânge.

În cazul bolnavilor de anemie, este caracteristică scăderea sub valorile normale a numărului de globule roşii şi a hemoglobinei.

Este bine ca bolnavul să facă plimbări în aer curat, să stea o perioadă în mediul înalt de la munte (dacă este posibil), deoarece sângele se reînoieşte mai rapid în atmosfera de munte.

Se recomandă o hrană uşor digerabilă bogată în vitamine, cu multe fructe crude, pentru a-i oferi organismului fier, vitamine şi săruri minerale esenţiale.

Pentru tratarea anemiei, se poate apela şi la remediile din plante, administrate sub formă de ceaiuri:

Ceai de urzică

Datorită bogăţiei sale în vitamina K şi în fier, precum şi efectelor sale de stimulare a producerii elementelor figurate ale sângelui, urzica contribuie la amliorarea bolilor sângelui, indiferent de origine. Mai mult decât atât, este un foarte bun reglator al reacţiilor sistemului imunitar, ceea ce o recomandă inclusiv în  bolile sângelui cu o componentă auto – imună.

♣ La o cană cu apă clocotită se adaugă o linguriţă vârfuită de plantă, se lasă la infuzat timp de 1 minut şi se strecoară. Se beau 3 căni de ceai, zilnic, pe o perioadă de o lună.

Ceai de creţişoară

Crețişoara este o plantă frecvent recomandată în tratarea anemiei, datorită compoziţiei sale bogate în săruri minerale.

♣ O linguriţă de creţişoară se opăreşte cu o cană (250 ml.) de apă clocotită, se lasă la infuzat timp de o jumătate de minut, se strecoară. Se beau 3 căni din acest acest, zilnic, dimineaţa, la prânz şi seara, în cură de 20 de zile.

Ceai de coada – şoricelului

Coada – şoricelului acţionează asupra măduvei osoase, stimulând reînnoirea sângelui. Aceasta o recomandă cu succes în afecţiuni ale măduvei osoase, leucemii, boli ale sângelui. Are capacitatea remarcabilă de a creşte numărul de globule roşii ‘’fabricate’’ de măduva osoasă, ceea ce este benefic pentru întregul organism.

ceai de coada soricelului
Coada-soricelului creste numarul de globule rosii

♣ O linguriţă vârfuită cu coada – şoricelului se opăreşte cu o cană de apă clocotită, se lasă la infuzat timp de o jumătate de minut şi se strecoară. Se consumă 2 căni din acest ceai, zilnic, în cure de 2 – 3 săptămâni.

Ceai de ţintaură

Ţintaura este recomandată pentru stimularea poftei de mâncare, deoarece la un simplu contact cu mocoasa bucală  se declanşează imediat creşterea secretiei gastrice şi a motilităţii stomacului. În plus, planta (bogată în săruri minerale) ajută la regenerarea sângelui.

♣ Se adaugă 30 gr. de plantă la 500 ml. apă clocotită, se lasă la infuzat timp de 15 minute şi se strecoară. Se consumă câte un sfert de cană, înaintea meselor principale din zi, timp de 30 de zile.

Ceai din urzici, măcrişul iepurelui şi pătlagină

Următorul amestec de ceaiuri ajută la îmbunătăţirea tonusului, ameliorarea stărilor de oboseală permanentă şi epuizare.

♣ Se prepară un amestec din 20 gr. frunze de urzici (proaspete sau uscate), 10 gr. măcrişul iepurelui şi 10 gr. pătlagină (îngustă sau lată). Se pune totul într-un litru de apă rece şi se lasă la macerat timp de 12 ore. După această perioadă, amestecul se pune pe foc mic şi se lasă să fiarbă timp de 10 minute, se lasă la infuzat la infuzat timp de 20 minute, după care se strecoară. Se adaugă 2 – 3 linguri de miere, iar din acest ceai se consumă câte o cană, zilnic, pe o perioadă de 2 – 3 săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *