Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Ameliorați Durerile de Gât Prin Terapii Alternative

Durerile în gât pot apărea ca urmare a infecțiilor bacteriene sau virale, însă pot fi declanșate și de alergii, inflamații, traumatisme, procese maligne sau obstrucția căilor aeriene.

Simptomele durerilor în gât

Durerile în gât provocate de virusuri sunt însoțite de stare febrilă (sau afebrilă) și pot ȋncuraja apariția  răcelii sau gripei, în timp ce durerile ȋn gât provocate de o infecție bacteriană (Streptococcus) se pot declanșa brusc și pot fi însoțite de febră mare și inflamarea ganglionilor limfatici.

Simptomele care pot însoți durerea de gât sunt tusea, durerea de ureche (otalgie), oboseala, febra, durerile musculare, răgușeala, odinofagia , puroi la nivelul faringelor și amigdalelor, gât roșu și inflamat, congestia nazală, umflarea ganglionilor cervicali de la nivelul gâtului, vărsături.

Posibile cauze

Cele mai frecvente cauze care pot determina durerea de gât sunt angina streptococia, răceala și gripa, însă afecțiuni precum artrita reumatoidă sau cele inflamatorii, pot, de asemenea, asocia, dureri de gât.

Durerea de gât sau inflamația faringiană poate fi declanșată de alergia la praf, polen, păr de animalesau alți agenți iritanți, care pot determina rinita alergică. În astfel de cazuri, excesul de mucus de la nivelul nasului se acumulează la nivelul faringelui, iritându-l.

Aerul uscat, poluarea atmosferei (tutun, alcool), efortul muscular apărut în urma strigătului sau vorbitului prea tare, boala de reflux gastroesofagian, tumorile limbii, laringelui și faringelui, sau chiar infecția cu virusul HIV pot reprezenta cauze posibile a durerilor de gât.

Când trebuie consultat medicul

Este recomandată vizita de urgență la medicul specialist, atunci când, pe lângă durerea de gât, apar simptome ca dificultăți la respirație, la vorbit, febră mare (peste 38,5 grade Celsius), cefalee severă, amorțeală, dureri severe de deglutiție, plâns excesiv sau ptialism (secreția salivară excesivă).

durere_de_gat1
Infectie cu Streptococ

Gargara cu apă sărată favorizează expectorarea

Un prim remediu naturist, nemedicamentos, pentru durerile de gât și jenă la înghițirea alimentelor, constă în gargara cu apă sărată, întrucât proprietățile antiseptice ale sării favorizează expectorarea.

♣ Într-un pahar de apă caldă se dizolvă o jumătate de linguriță de sare, după care se face gargară cât mai adânc și se scuipă. Procedeul se va repeta din oră în oră.

Mierea și sucul de lămâie împiedică evoluția infecției

Lămâia deține proprietăți antiinflamatoare și un conținut ridicat de vitamina C, ceea ce va împiedica evoluția infecției. Alături de miere, ale cărei proprietăți anti-bacteriene sunt recunoscute încă din antichitate, acest remediu reprezintă o combinație ideală pentru calmarea durerilor de gât.

♣ Într-o cană cu apă fierbinte se va dilua un vârf de cuțit de sare, sucul proaspăt sttors de la o lămâie și o linguriță de miere. Se face gargară (cât mai caldă) de 3 ori pe zi cu acest lichid.

Mierea cu propolis elimină infecțiile gâtului

Alături de proprietățile anti-bacteriene ale mierii, propolisul, considerat un antibiotic natural, acționează benefic asupra infecțiilor gâtului, eliminându-le, în cel mai scurt timp.

♣ Într-o ceașcă plină cu miere se adaugă 50 de picături de tinctură de propolis, se amestecă bine și se administrează de mai multe ori pe zi. Se va ține cât mai mult în gură, pentru a se topi încet.

Infuzia cu Unguraș reduce inflamația gâtului

Unguraşul (Marrubium vulgare) are proprietatea de a reduce inflamațiile gâtului, fluidificând secrețiile bronşice.

♣ Se adaugă 2 lingurițe de plantă uscată la o cană de apă clocotită, se lasă la infuzat pentru 10 minute, după care se strecoară. Se vor administra 2 căni pe zi.

ceai de mur
Ceai din Frunze de Mur

Infuzia din frunze de mur, vindecare rapidă

Rețeta îi aparține celebrului medic, practicant al terapiilor naturiste, Jean Valnet, care promite vindecarea totală în 3-4 zile.

♣ Într-un litru de apă rece se adaugă un pumn de frunze de mur, se lasă să dea în clocot, se fierbe timp de 2 minute, după care vasul se îndepărtează de pe foc. Se lasă la infuzat timp de 10 minute, după care se strecoară și se bea ceaiul pe durata unei zile. Înainte de înghițire, este recomandată gargara. Remediul se va repeta pe o perioadă de 3 zile.

Cataplasmele cu mușețel calmează durerile de gât

♣ La două căni de apa clocotită se adaugă o lingură de mușețel uscat și se lasă la infuzat timp de 5 minute. Se varsă lichidul, cu flori cu tot, pe o țesătură albă și moale, care va fi aplicată direct pe gât. Se lasă să acționeze până se răcește, după care procedeul se poate repeta.

♣ Rezultate bune dau și compresele calde cu ulei de măsline sau ulei aromat de lavandă.

Supa fierbinte cu usturoi potolește durerea de gât

Alături de căldura lichidului, efectul antiseptic al usturoiului va calma durerea de gât.

♣ Înainte de a servi supa fierbinte (o cană), se vor adăuga 2-3 căței de usturoi pisați.

Gălbenuș cu miere de albine, un medicament dulce

Într-un pahar, se adaugă un gălbenuș de ou proaspăt, de țară, și se freacă bine cu o lingură de miere de albine. Pentru omogenizare, se adaugă puțin lapte fierbinte și se consumă imediat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *