Alimentație

Struguri Albi sau Struguri Negri?

Atât strugurii negri, cât şi cei albi, sunt bogaţi în substanţe nutritive, reprezentând o sursă naturală de antioxidanţi şi vitamine. Strugurii ocupă un loc important în alimentaţie, însă şi în tratamentele medicale, multiplele lor beneficii recomandându-i în afecţiuni hepatice, stres cronic, anemii, astenii, stări de convalescenţă. Strugurii negri, printre cele mai sănătoase fructe Diferitele studii

Read More...

Alimentație

Monoglutamatul de Sodiu Perturbă Sănătatea şi Inteligenţa

Monoglutamatul de sodiu (E621) este un potențiator de aromă, utilizat în industria alimentară pentru a da savoare preparatelor. Cel mai prost aliment, transformat într-o delicatesă Asemănător unui drog, monoglutamatul de sodiu păcăleşte papilele gustative, care transmit creierului un mesaj eronat, făcându-l să creadă că alimentele ingerate sunt foarte bune, atât din punct de vedere calitativ,

Read More...

Alimentație

Patru motive uimitoare, demonstrate științific, pentru care ar trebui să consumăm RESVERATROL

Rezveratrolul este un compus polifenol prezent in unele plante, inclusiv in coaja strugurilor inchisi la culoare ce sunt sursa de resveratrol din vin. Resveratrolul se mai gaseste in merisoare sau in sucul de merisoare, cacao sau ciocolata neagra si arahide. Dar cea mai buna sursa de resveratrol este troscotul ( planta Polygonum cuspidatum) japonez sau chinez,

Read More...

Alimentație

Sparanghelul, o legumă miraculoasă – beneficii pentru sănătate

Sparanghelul, una dintre cele mai nutritive legume, are un gust fantastic şi efecte extraordinare asupra sănătăţii, motiv pentru care este nelipsit din recomandările nutriţioniştilor. Printre cele mai importante beneficii ale consumului de sparanghel merită menţionate protejarea împotriva cancerului, detoxifierea şi proprietățile antiȋmbatranire. Este considerat afrodisiac, ameliorează durerile şi inflamaţiile din corp, previne osteoporoza, infecţiile şi

Read More...

Alimentație

Mierea de Mană Are o Puternică Capacitate Antibacteriană

Mierea de mană este singurul sortiment de miere care nu provine din nectarul florilor, ci prin intermediul unor insecte care se hrănesc cu sucurile plantelor şi elimină, apoi, surplusul de zaharuri care nu le sunt necesare. Albinele culegătoare colectează aceste zaharuri de pe frunzele de foioase, în special, de pe cele de stejar sau conifer,

Read More...

Alimentație

Fulgii de Drojdie Nutritivă Inactivă, o Uzină de Medicamente Naturale

Numită şi ‘’proteina vegetarienilor’’, drojdia nutritivă inactivă este un organism celular, tulpină a drojdiei Saccharomyces cerevisiae şi totodată, o sursă bogată de proteine complete. Spre deosebire de drojdia de bere, care împrumută un gust amărui în urma procesului de fermentare a berii, drojdia nutritivă are un gust plăcut, deoarece este fabricată din ciuperca (Saccharomyces cerevisiae)

Read More...

Alimentație

Inulina, Minune Pentru Sănătate: Ajută la Slăbit şi Întăreşte Sistemul Imunitar

Inulina este sursa de fibre dietetice, obţinută, de regulă, din rădăcina de cicoare, care datorită capacităţii nutriţionale deosebite, joacă un rol esenţial în organism, ajutând la înlocuirea grăsimilor, zaharurilor sau carbohidraţilor. Pentru producătorii de produse naturiste, rădăcina de cicoare este cea mai comună sursă de inulină, datorită concentraţiei sale extrem de ridicate. Cu toate acestea,

Read More...

Alimentație

Opt Alimente Care Previn Atacul de Cord

Pe lângă depresie, obezitate şi cancer, bolile de inima ocupă un loc în topul principalelor cauze de deces în lume. Pe lângă evitarea obiceiurilor sedentare şi practicarea exerciţiilor fizice, este necesar ca pentru o inimă sănătoasă, alimentaţia să fie controlată în mod strict. Afirmaţie valabilă în special în cazul persoanelor care suferă de hipertensiune, de

Read More...

Alimentație, Tratamente naturiste

Un Miracol Numit Afine – Cele Mai Bogate în Antioxidanţi

Mai bogate în antioxidanţi decât oricare alt fruct sau legume proaspete, afinele impresionează prin numeroasele virtuţi terapeutice, substanţele valoroase pe care le conţin aducând numeroase beneficii asupra sănătăţii, prevenind şi tratând boli grave, printre care şi cancerul. Afinele, aliment – medicament Lista acţiunilor terapeutice ale afinelor impresionează prin mărime, cât şi prin efectul puternic al

Read More...

Alimentație

Laptele de Măgăriță Revitalizează Întregul Organism – Elixir Pentru Sanatate

Cunoscut încă din antichitate pentru proprietățile uimitoare asupra sănătății, laptele de măgăriță a reintrat în atenția comunității medicale datorită beneficiilor generale asupra sistemului imunitar, atât la bebeluși, copii, cât și la adulți. Recent readus în atenția lumii medicale, laptele de măgăriță este din plin apreciat pentru tolerabilitatea sa înaltă în rândul copiilor alergici la proteina

Read More...