Alimentație, Sfaturi

Când Folosim Bicarbonat de Sodiu şi Când Alegem Praful de Copt?

Când folosim praf de copt şi când alegem bicarbonat de sodiu? Se poate înlocui praful de copt cu bicarbonatul de sodiu? Sunt întrebări frecvent aflate pe buzele multora dintre noi. Alături de drojdia de bere şi bicarbonatul de amoniu (amoniac), praful de copt şi bicarbonatul de sodiu sunt cei mai cunoscuţi şi utilizaţi agenţi de

Read More...

Alimentație

Hrişca şi Beneficiile Sale Pentru Sănătate

Deşi nu este inclusă în clasa cerealelor, hrişca este net superioară grâului, prin elementele nutritive cu rol de protecţie a organismului împotriva factorilor externi nocivi, întărindu-l, îndeosebi, în sezonul rece şi la începutul primăverii. Hrişca este bogată în vitaminele B1 şi B2, E, dar şi în carbohidraţi, fibre, proteine, fosfor, magneziu, cupru, fier, seleniu şi

Read More...

Alimentație

Făina de Lupin, un Înlocuitor Ideal al Lactatelor şi Cărnii – Scade Colesterolul ‘’Rău’’ şi Hipertensiunea

Făina de lupin, obţinută prin măcinarea seminţelor de lupin curăţate, decorticate şi prăjite, reprezintă o sursă bogată de proteine de cea mai bună calitate. Lupinul este o plantă cultivată în bazinul Mediteranean, ca floare ornamentală sau ca hrană. Fructele lupinului cresc sub formă de păstaie, iar aceasta conţine aproximativ 5 seminţe (boabe), numite lupine. Ideal

Read More...

Alimentație

Este Siropul de Agave o Alegere Înţeleaptă Pentru Reducerea Consumului de Zahăr?

Deşi promovat ca un elixir natural, siropul de agave nu este un produs tradiţional, organic, nefiind o alegere înţeleaptă pentru cei care sunt adepţii dietelor raw, persoanele diabetice sau orice persoană care doreşte să adopte un stil de viaţă sănătos. Sirpoul de agave este promovat ca un îndulcitor natural extras din agave, o plantă exotică

Read More...

Alimentație

Amidonul Din Alimente: Prieten Sau Duşman?

Alimentele bogate în amidon şi-au câştigat proasta reputaţie de a cauza creşterea în greutate, însă în realitate, carbohidraţii furnizaţi de acestea conţin cu 50% mai puţine calorii decât grăsimile. Inclus în categoria carbohidraţilor complecşi, amidonul este constituit din lanţuri lungi şi complexe de zaharuri simple. Noile studii de specialitate au scos în evidenţă că unele

Read More...

Alimentație

Zahărul, O Otravă cu Acţiune Lentă – Cum îl Recunoaştem şi cu ce Îl Putem Înlocui

Zahărul ocupă primul loc în clasamentul alimentelor foarte dăunătoare pentru organism, consumul excesiv al alimentului ducând, inevitabil, la diabet zaharat, hipoglicemie, obezitate, boli cardiovasculare şi cancer. Potrivit Organizaţiei Modiale a Sănătăţii, un român consumă în medie aproximativ 100 de grame de zahăr pe zi, de 4 ori mai mult decât doza recomandată. Rezultatul: aproape un

Read More...

Alimentație

Omega 3 şi Omega 6 – De ce Sunt Importanţi

Acizii graşi Omega 3 şi Omega 6 sunt două tipuri de grăsimi polinesaturate esenţiale, cunoscute drept ‘’grăsimi bune’’ .  Ȋntrucât corpul nu îi produce pe cont propriu, ei trebuie obţinuţi prin intermediul alimentaţiei. Principala diferenţă dintre Omega 3 şi Omega 6 constă în structura chimică a acestora, ca de altfel, în funcţiile diferite exercitate de

Read More...

Alimentație

Alunele de Caju Au Beneficii Extraordinare Pentru Sănătate şi Nu Îngraşă

Au zero colesterol, proprietăţi nutritive valoroase, scad colesterolul ‘’rău’’ şi ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare. Sunt doar câteva dintre beneficiile pentru sănătate oferite de alunele de caju. Alunele caju, originare din Brazilia, sunt vândute decorticate, întrucât în interiorul cochiliei se găseşte o răşină care trebuie îndepărtată cu atenţie, înainte de consum. Alunele caju, o gustare

Read More...

Alimentație

Amla, Antioxidantul Care Detoxifică Ficatul şi Organismul

Amla (Emblica officinalis Gaertn.) se numără printre fructele cel mai des utilizate în medicina tradiţională indiană. Denumită şi ‘’Coacăzul Indian’’, Amla este considerată una dintre plantele minune oferite de natură pentru omenire. Amla este fructul plantei Phyllantus emblica, numită şi Emblica officinalis, iar datorită asemănărilor, mai este denumită şi ‘’Coacăzul Indian’’. Bogăţie de vitamine Extrem

Read More...

Alimentație

Şase Alimente Care Previn Sau Luptă cu Răceala

Răceala, infecţia căilor respiratorii superioare, este produsă de peste 200 de viruşi, agenţii patogeni atacând imunitatea şi pătrunzând în celulele mucoase din cavitatea bucală, din nas şi din gât. Tuse, nas înfundat, congestie şi febră, toate sunt manifestări neplăcute ale răcelii şi gripei, care pot transforma viața într-o adevărată provocare. Chiar dacă sistemul nostru imunitar

Read More...