Alimentație

Şase alimente importante care nu ar trebui să lipsească din dieta HIPERTENSIVILOR

Hipertensiunea, o boală tăcută, care se poate transforma în infarct, poate fi resimţită prin creşterea presiunii fluxului sanguin din sistemul circulator. Netrată, ea poate duce la complicaţii precum boli cardiace, accidente vasculare cerebrale şi insuficienţă renală. Printre cele mai bune modalităţi  de a o ţine sub control se numără şi consumul anumitor alimente, ale căror

Read More...

Alimentație

Cum recunoaşteţi şi alegeţi corect fructele şi legumele proaspete

În plin scandal al produselor de import cu nivel ridicat de pesticide, un secretar de stat din Ministerul Agriculturii face mai multe recomandări privind alegerea corectă a fructelor şi legumelor. Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu, a notat pe pagina sa de Facebook câteva sfaturi cu privire la calitatea legumelor şi a fructelor. „Cel

Read More...

Alimentație

Ce să mâncăm pentru a fi mai INTELIGENŢI şi mai FERICIŢI

În creierul nostru există peste 100 de miliarde de celule nervoase care depun fără întrerupere o muncă foarte grea. Fiecare celulă a creierului este legată de alte 10.000 de celule nervoase, în fiecare secundă transmiţându-se, în acest fel, milioane de informaţii. Pentru a putea îndeplini aceste sarcini de maximă acurateţe, materia cenuşie are nevoie de

Read More...

Alimentație

VARZA DE BRUXELLES şi beneficiile sale pentru sănătate

Înrudită cu varza şi cu broccoli, varza de Bruxelles conţine glucozinolați – compuşi funcţionali care ajută la reducerea inflamațiilor şi la detoxifierea substanţelor ce cauzează cancerul. Pentru beneficii extraordinare asupra sănătăţii, se consumă minimum o cană sau o  jumătate de cană cu varză de Bruxelles, de 2 – 3 ori pe săptămână, în timp ce,

Read More...

Alimentație

Adjuvante naturale care ne scot din DEPRESIE

Riscul de apariţie a depresiei poate fi influenţat de diverşi factori, începând de la predispoziţia genetică, până la crizele şi pierderile suferite în viaţa personală. În cazul persoanelor depresive, mediatorii chimici din creier  – neurotransmițătorii – se găsesc într-o cantitate mai mică decât cea necesară. Dacă depresia este profundă, urmată de gânduri sumbre, este recomandată

Read More...

Alimentație

Secretul TINEREŢII stă într-o alimentaţie bazată pe aceste produse

Anumite alimente au efecte deosebit de puternice pentru sănătate, contribuind la buna funcţionare a organismului, stopând apariţia şi evoluţia unor afecţiuni. Fructele şi legumele bogate în antioxidanţi, în vitamine sau în Omega 3 sunt nelipsite de pe lista medicamentelor naturale. Studiile realizate în Suedia ne sfătuiesc să ne îndreptăm atenţia către alimentele bogate în antioxidanţi,

Read More...

Alimentație

Ce trebuie să consumaţi dacă aveţi probleme cu HEMOROIZII

Alimentele bogate în fibre sunt principala metodă de prevenţie împotriva hemoroizilor, deoarece ele reprezintă arma secretă împotriva constipaţiei – cauza cea mai frecventă a apariţiei acestor tipuri de varice. Spre deosebire de vitamine şi minerale, fibrele nu sunt asimilate de organism în procesul digestiei, ci rămân în intestin şi absorb mari cantităţi de lichid. Astfel,

Read More...

Alimentație

Alimentele care calmează DURERILE în muşchi şi articulaţii

Fibromialgia este o boală cronică şi totodată, o tulburare psihosomatică, manifestată prin dureri în muşchi şi articulaţii, oboseală permanentă şi tulburări de somn. Fibromialgia se manifestă prin apariţia unor puncte cu sensibilitate dureroasă la apăsare în zona gâtului, spatelui, umerilor şi şoldurilor. La acestea se adaugă anchilozarea articulaţiilor în timpul dimineţii, la coborârea din pat,

Read More...

Alimentație

Ce trebuie să consumăm împotriva pietrelor la VEZICA BILIARĂ

Calculii sau pietrele la rinichi şi vezica biliară se instalează în urma acumulării de particule chimice în aceste organe urinare, şi nu de puţine ori se întâmplă ca o persoană să aibă calculi în ambele organe. În trecut, se credea că pietrele din vezica biliară şi rinichi ar reprezenta consecinţa unei alimentaţii  excesiv de bogate

Read More...

Alimentație, Sfaturi

Cum recunoaştem şi prevenim o INTOXICAŢIE ALIMENTARĂ

Aflată într-o creştere alarmantă, intoxicaţia alimentară (toxiinfecţia alimentară) este o afecţiune datorată consumului de alimente sau băuturi contaminate cu microorganisme patogene, precum bacterii, viruşi sau paraziţi. Cel mai mare risc de infectare prin intoxicaţii alimentare se prezintă în cazul femeilor însărcinate, persoanelor vârstnice, copiilor, bolnavilor cronici şi celor cu sistemul imunitar slăbit. Simptomele toxiinfecţiilor alimentare

Read More...