Alimentație

CARTOFII DULCI şi beneficiile lor asupra sănătăţii

Prezenţi în orice supermarket, la raionul de legume – fructe, cartofii dulci sunt rădăcinoase tuberoase cu coaja portocalie, mult mai bogați în nutrienţi decât cartoful alb. Consumaţi cruzi (raşi şi adăugaţi în salată) sau adăugaţi în produse de patiserie, budinci, piureuri, musaca, tocăniţe, crochete ori copţi, cartofii dulci oferă o serie de beneficii importante pentru

Read More...

Alimentație, Tratamente naturiste

OUĂLE, ca mijloc de prevenţie împotriva afecţiunilor

Crude, fierte în apă sau fierte în coajă, ouăle deţin calităţi nutritive şi terapeutice deloc de neglijat. Ouăle de ţară sunt un medicament cât se poate de serios, fiind o sursă excelentă de aminoacizi esenţiali, de vitamine şi de oligoelemente. Acestea concurează cu şanse mari la titlul de cel mai complet aliment, fiind totodată folosite

Read More...

Alimentație

Opt alimente care promit FRUMUSEŢE şi TINEREŢE pielii

Atunci când vine vorba de frumuseţea tenului, alimentaţia este de multe ori mai importantă decât cremele sau loţiunile aplicate pe suprafaţa pielii. Potrivit nutriționiştilor de a Universitatea Ohio, SUA, menţinerea frumuseţii exterioare începe din interior, prin consumul alimentelor bogate în vitaminele A, B, C, E şi minerale (seleniu, zinc, calciu). Kiwi Kiwi este bogat în

Read More...

Alimentație

FRUCTE DE MARE, pentru o sănătate de fier

Atât din punct de vedere culinar, cât şi nutritiv, o gastronomie diversificată are la loc de cinste peştele şi fructele de mare. Preparate după reţete mai mult sau mai puţin sofisticate, fructele de mare, adevărate delicii culinare, nu pot lipsi din alimentaţia cotidiană a persoanelor care doresc să aibă o sănătate de fier. Calmari Calmarii,

Read More...

Alimentație

Alimente cu CALORII NEGATIVE, bogate în NUTRIENȚI

Alimentele cu calorii negative necesită mai multă energie pentru digestie decât conţinutul lor caloric, astfel că, cu cât meniul este mai bogat în astfel de alimente, cu atât se pierd mai multe kilograme. ‘’Hipocaloric’’ presupune un aport scăzut de calorii. Alimentele cu calorii negative supun organismul unui efort suplimentar şi unui consum energetic crescut în

Read More...

Alimentație

Beneficiile consumului de ARAHIDE

Arahidele sau alunele de pământ (Arachis hypogaea) se numără printre cele mai sănătoase gustări, întrucât sunt foarte nutritive şi energetice. Nutriţioniştii şi medicina naturistă recomandă consumarea arahidelor în stare crudă, deoarece doar sub această formă pot rămâne intacte calităţile lor nutritive, energetice şi medicinale. Valoare nutriţională Nutritive, energetice, astringente intestinal, antihemolitice şi antisclerogenice, arahidele conţin

Read More...

Alimentație

Alimente cu proprietăţi antiinflamatorii în COLON IRITABIL

Tulburare intestinală accentuată în sezonul de primăvară, colonul iritabil este o perturbare a funcţiilor colice cu dureri şi senzaţia de flatulenţă. Pentru recuperarea echilibrului intern al acestei părţi al sistemului digestiv, există o serie de alimente care pot fi de ajutor: Ţelina Sursă naturală de potasiu, ţelina deţine proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii, menţinând echilibrul intern

Read More...

Alimentație, Rețete de slăbit

Program de prevenire al EXCESULUI PONDERAL

O siluetă suplă şi frumoasă nu depinde neapărat de numărul caloriilor ingerate, ci necesită deopotrivă nutrienţi de bună calitate, bine dozați, şi un raport raţional de lichide. Atunci când se constată o tendinţă de îngrăşare, intervenţia din timp cu minime măsuri raţionale de hrănire poate împiedica apariţia obezităţii. Sarea – reducere drastică! Deşi un ingredient

Read More...

Alimentație

SEMINŢELE DE IN – motive pentru care trebuie incluse în dietă

Pe lângă bogăţia de fibre alimentare, minerale şi vitamine, seminţele de in conţin de aproximativ de două ori mai mulți acizi graşi esenţiali Omega 3 decât peştele. Seminţele de in pot fi cumpărate din magazinele naturiste şi pot fi adăugate în salate, mâncăruri şi prăjituri. Cantitatea recomandată Cantitatea recomandată de specialişti este de o linguriţă

Read More...

Alimentație

ALIMENTELE cu efect pozitiv asupra TELOMERILOR – enzimele nemuririi

Cercetările făcute de mai multe echipe medicale de la Universitatea Michigan, SUA, arată că alimentaţia naturală are un efect pozitiv incontestabil asupra telomerilor – terminaţiile cromozomilor care păstrează tinereretea şi integritatea materialului genetic uman. Secretul pentru prelungirea vieţii ar consta într-o procedură de prelungire a telomerilor – segmente de ADN situate la extremitatea cromozomilor, al

Read More...