Alimentație

10 motive importante pentru a consuma CIREŞE de MAI

Cireşele se numără printre cele mai sănătoase fructe, fiind considerate un aliment-medicament. Cireşele au rol detoxifiant, ajutând în eliminarea toxinelor şi în întărirea sistemului imunitar. Au efect antioxidante puternice, fiind eficiente şi importante pentru bunăstarea noastră fizică şi mentală. Cum le consumăm ♣ Pentru a beneficia de proprietăţile lor terapeutice, se recomandă consumul unui kilogram

Read More...

Alimentație

Încercaţi fructele de PHYSALIS, sau ‘’Cireşele de pământ’’ – sunt gustoase şi foarte sănătoase

Fructele de Physalis (Physalis peruviana) sunt apreciate pentru gustul deosebit dulce-acrişor, dar şi pentru beneficiile pe care le aduc sănătăţii. Această plantă, Physalis peruviana, se cultivă în: Chile, Peru, Ecuador, Columbia, Africa de Sud, SUA, Madagascar. Plantă aclimatizată în România Planta este aclimatizată şi în România. Legumicultorii din ţara noastră care cultivă Physalis peruviana le

Read More...

Alimentație

CHIVES, o delicatesă vegetală asemănătoare cu ceapa verde

Chives (Allium schoenoprasum) seamănă cu ceapa verde foarte tânără. Are frunze fine, de culoare verde închis, tubulare, lungi care pot ajunge până la 40 cm. înălţime. Chives mai este cunoscută şi sub denumirile de ‘’ceapă pitică’’, ‘’ceapă de tuns’’, ‘’ceapă lungă’’, ‘’ceapa ciorii’’, ‘’civetă’’, ‘’cepşoară’’. O găsim atât în pieţe, cât şi în supermarketuri (la

Read More...

Alimentație

NUCILE de MACADAMIA sunt bogate în grăsimi sănătoase – beneficii asupra organismului şi siluetei

Nucile de macadamia (Macadamia integrifolia, M. tetraphylla) sunt mai puţin cunoscute în România, însă devin din ce în ce mai populare. Sunt cea mai sănătoasă specie de nuci din lume, întrucât au cel mai mare conţinut de grăsimi mononesaturate benefice. Învelite de o coajă verde fibroasă, nucile macadamia, originare din Australia, sunt rotunde şi au

Read More...

Alimentație, Sfaturi

Când este cel mai bine să ne bem CAFEAUA – oamenii de ştiinţă ne dezvăluie orele ideale

Cafeaua alungă oboseala şi îmbunătăţeşte randamentul intelectual şi fizic. Cofeina din cafea dilată vasele de sânge din creier, stimulând circulaţia la nivelul centrului de comandă al organismului şi luptând astfel cu depresiile uşoare. Totodată, cofeina măreşte turaţia în întreg corpul. Stimulează metabolismul, iar rezistenţa la efort creşte, deoarece după consumul de cafea, muşchii nu mai

Read More...

Alimentație, Tratamente naturiste

APA de VÂLCELE, elixirul sănătăţii – îmbuteliată aşa cum vine din pământ (recomandări medicale)

Apa minerală de Vâlcele este singura apă medicinală îmbuteliată din România, fiind considerată de către specialişti un veritabil supliment în diverse tratamente. Vâlcele este numele satului în care se face captarea acestei ape, sat din judeţul Covasna, care acum două mii de ani era cunoscut drept “Colonia Aquarum Vivarum”, fiind una dintre sursele importante de

Read More...

Alimentație

3 VITAMINE esenţiale pentru SĂNĂTATE – fără ele nu funcţionează aproape nimic în organismul uman

Homocisteina este o toxină celulară mai puţin cunoscută, care ne subminează grav sănătatea. Această substanţă ia naştere ca un produs intermediar al proceselor metabolice desfăşurate, în miliardele de celule ce alcătuiesc organismul nostru. Apare, aşadar, un metabolit toxic (homocisteină), preluat în circuitul sanguin. Organismul încearcă să îl neutralizeze şi pentru aceasta îi sunt indispensabile vitaminele

Read More...

Alimentație, Tratamente naturiste

LOBODA, o verdeaţă de sezon plină de beneficii – cum se consumă şi la ce ne ajută

Loboda (Atriplex hortensis) este cunoscută mai ales ca ingredient pentru ciorbe, însă consumată în stare crudă, are efecte terapeutice mult mai puternice. Există trei varietăţi de lobodă cunoscute – cu frunze roşii, verzi şi galbene –  frecvent folosite primăvara. Toate au proprietăţi depurative, diuretice, remineralizante, vitaminizante. Salată din frunze de lobodă ♣ O mână de

Read More...

Alimentație, Tratamente naturiste

SAREA NIGARI reduce deficitul de magneziu şi susţine sănătatea (utilizări, beneficii)

Sarea Nigari, cunoscută şi sub denumirea de Clorură de Magneziu, este o sare a magneziului, şi spre deosebire de alte forme în care acest mineral se găseşte, clorura este asimilată mult mai uşor de către organismul nostru. Magneziul este un mineral esenţial pentru menţinerea echilibrelor biochimice ale corpului şi, implicit, a sănătăţii întregului organism. Totodată,

Read More...

Alimentație

Testul care ne spune dacă OUL cumpărat este proaspăt

Oul poate fi considerat un aliment complet, fiind o sursă extraordinară de aminoacizi esenţiali, de vitamine şi de oligoelemente. Ouăle sunt un depozit adevărat de vitamine A, D, K, E, grupa B, niacină, biotină şi acid folic. În ele se află combinaţia optimă de microelemente: fosfor, fier, cupru, mangan şi cobalt, iar în coajă, calciu

Read More...