Alimentație

ULEIURI care scad COLESTEROLUL ‘’RĂU’’ din sânge

Colesterolul face parte din structura membranelor celulare, a creierului, ajută la păstrarea memoriei și a performanțelor cognitive. Mai exact, este indispensabil pentru organism. Însă tot el poate fi vinovat pentru bolile inimii, vaselor de sânge, hipertensiune și infarct. Explicația: colesterolul cu densitate mare (HDL, cel care trasportă trigliceridele la ficat, pentru excreție) are un rol

Read More...

Alimentație

PLANTELE din familia LABIATELOR: ce sunt și de ce să le folosim mai des în bucatarie

Familia labiatelor cuprinde sute de plante. Cele mai cunoscute sunt menta, precum şi unele întrebuinţate frecvent drept condimente în bucătărie: busuiocul, rozmarinul, cimbrul, oregano, lavanda, salvia şi roiniţa. De ce să le folosim mai des în bucatarie Cu aromă şi gust plăcut, aceste plante constituie remedii tradiţionale pentru liniştirea stomacului. Multe din ele conţin substanţe

Read More...

Alimentație

Testul simplu care ne arată dacă LAPTELE pe care îl cumpărăm este FALSIFICAT

Laptele este un un produs biologic cu valoare nutritivă ridicată. Laptele este un amestec de nu mai puţin o sută de substanţe – predominantă este apa, care alcătuieşte 87% din volumul său, restul fiind alcătuit din cinci componente: Grăsimile: previn multe forme de cancer, întăresc imunitatea şi protejează de diabetul de tip II Proteinele: foarte

Read More...

Alimentație

NAPII sunt legume pline de nutrienţi valoroşi (beneficii, mod de consum)

Napii (Helianthus tuberosus) sunt legume extrem de hrănitoare, pline de nutrienţi valoroşi pentru sănătate şi fibre care îmbunătăţesc procesul metabolic. Coaja napului variază la culoare de la maro deschis la violet, alb şi roşu, şi poate fi consumată. Napii – compoziţie Napii sunt legume bogate în vitaminele A, B1, B2, C, fier, zinc, mangan, siliciu,

Read More...

Alimentație

MINERALE care ajută organismul să reziste în faţa microbilor periculoşi

Frigul, vântul, umezeala şi lipsa de lumină slăbesc sistemul imunitar, ducând la oboseală, dureri de cap şi infecţii cronice. Primul pas pe care trebuie să îl facem, pentru a fi sănătoşi, este să ne hrănim corespunzător. Meniul sănătos este principala componentă în constituirea unei imunităţi puternice. Mineralele întăresc imunitatea şi ajută organismul să lupte împotriva

Read More...

Alimentație

STRUGURII elimină masiv toxinele din corp şi aduc beneficii imense. Cum ar trebui consumați

Strugurii sunt bogaţi în bogaţi în antioxidanţi polifenolici, vitamine şi minerale. Beneficiile lor pentru sănătate sunt imense, însă, pentru aceasta, ei trebuie consumaţi cu tot cu coajă. Explicaţia: în coaja şi în micul strat gelatinos dintre ea şi pulpa fructului se află cele mai valoroase substanţe sub aspect terapeutic. Cum se consumă Pentru a beneficia

Read More...

Alimentație

Cele mai bune tipuri de MIERE pentru zilele reci

Mierea este un remediu pentru o mulţime de boli şi un apărător de nădejde al sănătăţii. Însă, pe lângă efectele generale ale mierii, există şi proprietăţi particulare ale acesteia, în funcţie de provenienţa sa. Următoarele tipuri de miere sunt recomandate în special în anotimpul rece, pentru imunitate, dar şi pentru tratarea bolilor specifice. Mierea de

Read More...

Alimentație

VARZA MURATĂ are mai multă vitamina C decât portocalele şi este excelentă pentru IMUNITATE

Pe lângă sfaturile obişnuite, menite să ne întărească imunitatea, trebuie să punem mare preţ şi pe felul în care ne alimentăm. Pentru întărirea sistemului imunitar putem consuma mai des un aliment aparent banal, însă cu beneficii uriaşe pentru sănătate: varza murată. Varza murată, paznicul florei intestinale Varza murată este o legumă lacto-fermentată şi implicit, o

Read More...

Alimentație

Un cercetător dezvăluie trucul prin care putem pregăti corect FASOLEA – cum o putem digera şi asimila mai bine nutrienţii

Fasolea este considerată un aliment cu proprietăţi tămăduitoare. Ne protejează organismul de infecţii, purifică sângele, îmbunătăţeşte metabolismul, previne apariţia pietrelor la rinichi şi ficat. Mai mult decât atât, nutriţioniştii susţin că utilizarea zilnică a 100-150 g de fasole, timp de 2-3 săptămâni, reduce considerabil nivelul colesterolului din sânge. Previne stările depresive Consumată regulat, fasolea acționează

Read More...

Alimentație

Motivele pentru care ar trebui să consumăm mai mult USTUROI şi CEAPĂ

Usturoiul îşi păstrează locul de frunte pe lista alimentelor-medicament, datorită compuşilor de sulf ce întăresc sistemul imunitar şi protejează inima. Usturoiul asigură protecţia inimii, creşte capacitatea de auto­apărare a organismului şi luptă cu infecţiile prin acţiunea sa antimicrobiană. Din aceeaşi familie face parte şi ceapa, prazul şi leurda – toate conţin compusul aliin, care se

Read More...