Alimentație

5 TRUCURI în BUCĂTĂRIE care ne pot fi oricând de ajutor

Atunci când suntem în bucătărie, vrem să fim cât mai eficienți, economisind timp și ușurându-ne munca. De aceea este bine să ținem cont de câteva sfaturi surprinzătoare din bucătărie, cu efect neașteptat: Cum se taie ceapa fără lacrimi Pentru a scăpa de usturime și iritații, putem tăia ceapa sub apă rece și curgătoare sau în

Read More...

Alimentație, Tratamente naturiste

SUCUL de SFECLĂ ROȘIE: cum trebuie preparat și utilizat pentru un efect vindecător rapid

Sucul de sfeclă roșie obținut prin stoarcere este resorbit foarte repede și fără efort în sistemul digestiv, de unde ajunge direct în sânge și apoi în celulele somatice și cerebrale. Astfel, efectul său vindecător este rapid. Sucul de sfeclă roșie stimulează menținerea tinereții și elasticității celulelor și pereților vasculari, grăbind în felul acesta procesele de

Read More...

Alimentație

Alimente pentru ÎNGRĂȘARE sănătoasă

Este cunoscut faptul că este mult mai dificil să ne îngrășăm decât să slăbim. Medicii s-au gândit și la cei care au nevoie să mai ia în greutate (slăbiciune corporală excesivă). Iată câteva dintre cele mai bune alimente în acest sens: Avocado Fructul de avocado este unul din cele mai sănătoase remedii pentru îngrășare sănătoasă

Read More...

Alimentație

Cei care beau CAFEA au un FICAT mai sănătos

Efectele consumului de cafea la nivelul diverselor sisteme de organe au fost destul de larg analizate. Studii recente îi confirmă proprietățile benefice, ba și mai mult, susțin că este un veritabil medicament. Valori hepatice mai bune Ultimele studii efectuate au arătat că iubitorii de cafea prezintă valori hepatice mai bune, indiferent că beau cappuccino, espresso

Read More...

Alimentație

ȚELINA APIO (tulpina dulce de țelină): cum se consumă și ce beneficii aduce sănătății

Pe lângă aroma minunată pe care o dă mâncărurilor, tulpina de țelină aduce numeroase beneficii sănătății. În magazine se găsește și țelină apio. Tulpinile de apio se comercializează la supermarket chiar cu acest nume. Spre deosebire de țelina romanească, care are frunzele închise la culoare și tulpinile subțiri, țelina apio are tulpina mai groasă, compactă

Read More...

Alimentație

FRUCTUL de CACTUS – bogat în vitamine, minerale, fibre, antioxidanți și beneficii

Fructul de cactus (Opuntia ficus-indica), chumbo sau smochina chumbo, cum i se mai spune, originar din Mexic, este bogat în nutrienți de calitate, având proprietăți benefice și tămăduitoare pentru organism. Deși mai puțin cunocut, fructul se găsește în comerț, la supermarket, deja curățat de spini. Fructul este acoperit de o coajă groasă, spinoasă, cu pulpă

Read More...

Alimentație

Motivele pentru care nu ar trebui aruncată ZEAMA de la MURĂTURI

Borcanele cu murături nu ar trebui să ne lipsească din cămară. Ele țin nu doar de tradiția noastră culinară, ci și de sănătate. Atunci când fermentează legumele iau naștere bacteriile care, impreună cu microflora din organism, vor ajută la intărirea imunitătii. Zeama de murături, elixir pentru sănătate Dacă murăturile completează cu succes masa în sezonul

Read More...

Alimentație

VIȘINELE USCATE sunt bogate în substanțe nutritive necesare sănătății organismului

Vișinele deshidratate sunt o delicatesă printre fructele uscate, prin aroma lor proaspătă, ușor acrișoară. Vișinele deshidratate păstrează foarte multe din calitățile fructelor proaspete: relaxează organismul, oferă protecție antioxidantă și sunt foarte bogate în substanțe nutritive necesare sănătății organismului. Sunt energizante fizic și psihic, tonice, răcoritoare, reconfortante, ușor laxative, detoxifiante, antiinflamatoare și depurative. Vișinele deshidratate, fără

Read More...

Alimentație

CHIMENUL , condiment și medicament (beneficii pentru sănătate)

Chimenul (Carum carvi) este una din semințele aromatice des folosite, cunoscut pentru beneficiile sale medicale de sute de ani. Semințele de chimen conțin ulei volatil (carvon), lipide, substanțe albuminoide, amidon, glucide, taninuri. Conțin, de asemenea, minerale (calciu, fosfor, sodiu, potasiu, fier) și vitamine din complexul B, vitaminele A și C. Aceste elemente oferă proprietăți carminative,

Read More...

Alimentație

FASOLEA ADZUKI și beneficiile sale extraordinare asupra organismului

Fasolea Adzuki, azuki sau aduki, așa cum mai este cunoscută, este un tip de fasole originară din China, cu bob mic, de culoare roșu închis. Fasolea Adzuki se găseste și la noi în țară, în magazinele mari, la raioanele de bucătărie internațională sau la cele specializate pe produse bio, în magazinele cu produse naturiste. Azuki

Read More...