Alimentație

De ce este LAPTELE de IAPĂ un elixir pentru sănătate

Laptele de iapă este net superior celorlate tipuri de lapte (vacă, oaie, capră, bivoliţă, etc.), el asemănându-se în cea mai mare măsură cu laptele uman matern. Utilizat de mii de ani, cu precădere de popoarele asiatice, care îl considerau drept un elixir, laptele de iapă este, în prezent, alimentul-minune foarte apreciat în Europa Occidentală şi

Read More...

Alimentație

CAPCANE care pot transforma SALATELE în ‘’bombe’’ calorice şi soluţiile pentru a le face mai sănătoase

Salatele reprezintă un preparat plin de gust, savoare şi uşor de digerat. Deşi suntem tentaţi să asociem salatele cu variante nutriţionale prin care putem evita îngrăşarea, există câteva greşeli majore pe care le facem şi care transformă o salată sănătoasă într-una nesănătoasă, cu multe calorii. Mai exact, anumite ingrediente adăugate în aceste preparate culinare pot

Read More...

Alimentație

CROMUL natural, o necesitate în zilele noastre (surse naturale, beneficii)

Cromul este un mineral este de o importanță vitală pentru organismul uman. Însă puţine persoane au un nivel al cromului din sânge satisfăcător. Motivul: alimentele super-procesate şi rafinate din zilelele noastre, care sunt foarte sărace în crom aflat în stare naturală. Deficitul de crom Cel mai frecvent simptom  al deficienţei de crom este creşterea vulnerabilităţii

Read More...

Alimentație, Tratamente naturiste

PERELE au proprietăţi uimitoare de vindecare şi aduc beneficii uriaşe pentru sănătate

Perele se disting prin câteva calităţi vindecătoare, rar întâlnite la alte alimente. Pentru a beneficia de proprietăţile lor terapeutice, este important ca perele să fie consumate cu tot cu coajă (cel puţin 3 fructe pe zi). Stimulează imunitatea Flavonoidele din coaja perelor stimulează organismul să producă mai multe celule ale sistemului imunitar, activându-le pe cele

Read More...

Alimentație

Cum să păstrăm VITAMINELE fructelor şi legumelor

Vitaminele au un rol esenţial în dieta noastră, prezenţa lor în organism prevenind sau vindecând boli. Din bogăţia de fructe şi de legume care au invadat pieţele ne putem face provizii de vitamine pentru iarnă. Congelate, uscate sau la borcan, ele îşi vor păstra aproape intacte vitaminele şi mineralele. Congelate Putem congela vinete coapte, ardei

Read More...

Alimentație

ALGELE MARINE, alimente – minune (proprietăţi, beneficii, mod de consum)

Algele marine sunt alimente-medicament,  având o paletă largă de proprietăţi profilactice şi curative. Considerate adevărate delicatese şi totodată, surse bogate  de nutrienţi, algele conţin numeroase minerale şi oligoelemente care sunt cu uşurinţă asimilate de organism. Din păcate, se vorbeşte puţin sau chiar deloc despre importanța şi rolul benefic pe care algele marine le deţin, atât

Read More...

Alimentație

Câteva secrete despre ROŞII, pe care este bine să le ştim

Roşiile, printre cele mai consumate alimente din lume, sunt bogate în substanţe nutritive şi au multe beneficii pentru sănătate. Pot fi consumate în stare proaspătă sau ca ingredient în diferite feluri de mâncare. Deşi pot fi consumate pe tot parcursul anului (datorită culturilor din seră), proprietăţi terapeutice complete au doar roşiile crescute în grădină şi

Read More...

Alimentație

ULEIUL de CHIMEN NEGRU are un raport optim de Omega 3 şi Omega 6, care pot fi asimilaţi doar prin alimentaţie

Uleiul de chimen negru (Nigella sativa), obţinut prin presarea la rece a seminţelor, este o sursă vegetală de acizi graşi esenţiali, Omega 3 şi Omega 6, într-un raport optim echilibrat (1:3), care contribuie la îmbunătăţirea unor funcţii ale oganismului. Omega 3 şi Omega 6 sunt două tipuri de grăsimi polinesaturate, cunoscute şi sub denumirea de

Read More...

Alimentație

COARNELE sunt pline de beneficii şi ne pregătesc organismul pentru sezonul rece

Coarnele (Cornus mas) sunt fructe sălbatice, mici, alungite, de culoare roşie, cu gust dulce-acrişor, acidulat. Cresc toamna, în tufe, pe la marginea pădurilor, în zonele deluroase. Coarnele se coc în perioada august – octombrie şi sunt un adevărat depozit de vitamine. Consumul lor regulat ne întăreşte organismul şi ne protejează de neplăcerile ‘’venite la pachet’’

Read More...

Alimentație

Fructul NASHI, sau perele japoneze: de ce să îl consumăm

Nashi (Pyrus pyrifolia) este un fruct rotund, de mărimea unui măr, cu aromă de pere, parfumat, cu gust dulce-acrişor. Această specie de pere, cultivată în special în zonele japoneze, coreene şi chineze, produce fructe dulci, rotunde, de culoare galben-verzui, netede sau ruginii portocalii-maro, în funcţie de soi. Pulpa este crocantă, parfumată şi consistentă. În prezent,

Read More...