Alimentație

CONOPIDA MURATĂ are un efect antioxidant foarte puternic şi beneficii incredibile pentru sănătate

Conopida murată (în saramură) este un aliment care poate fi consumat zilnic, cu foarte multe feluri de mâncare. Este un adevărat medicament natural, cu condiţia să fie făcută în casă, fără preparare termică, fără aditivi artificiali. Doza zilnică recomandată Pentru întreţinerea sănătăţii se recomandă consumul (constant şi pe termen lung) zilnic a minimum 300 de

Read More...

Alimentație

CONDIMENTE care ne feresc de frig şi luptă împotriva grăsimii

Există anumite condimente care ne feresc de frig, însă în acelaşi timp ne ajută să ne păstrăm silueta. Cercetările au demonstrat că ingredientele termogenice, consumate în mod constant, au efecte benefice asupra metabolismului, cresc arderea grăsimilor şi împiedică depunerea lor. Următoarele condimente ne feresc de mâini şi picioare reci, precum şi de pernele de grăsime:

Read More...

Alimentație

Ce se întâmplă în corp dacă înlocuim zahărul cu DULCOSTEVINĂ (stevia dulce) cel puţin 1 lună

Un adult consumă anual, în medie, 50 de kilograme de zahăr în stare pură sau introdus în diferite alimente. De-a lungul vieţii, fiecare dintre noi consumăm cantităţi incredibile, de ordinul tonelor, din acest preparat rafinat industrial care provoacă deficienţe imunitare, diabet în diferite stadii, avitaminoze tulburări de metabolism al calciului, carie dentară, boală canceroasă şi

Read More...

Alimentație

FRUCTE de iarnă bogate în vitamine şi minerale, şi sărace în calorii

Pentru întărirea sistemului imunitar şi evitarea răcelilor, un rol esenţial îl joacă alimentaţia sănătoasă, îndeosebi în timpul iernii. Asigurându-i organismului toţi nutrienţii importanţi, acesta va fi suficient de puternic încât să combată agenţii patogeni. Iată câteva sortimente de fructe proaspete bogate în minerale şi vitamine, şi sărace în calorii, împreună cu ingredientele care le fac

Read More...

Alimentație

Cum să scăpăm rapid de TOXIINFECŢIA ALIMENTARĂ

Toxiinfecţia alimentară este o infecţie digestivă contractată prin ingestia de alimente contaminate cu diferite bacterii şi cu toxinele lor. Atunci când consumăm alimente sau apă contaminată cu felurite microorganisme parazite,  echilibrul florei de la nivelul intestinului este perturbat, un microorganism proliferează în exces şi apare infecţia intestinală, manifestată prin diaree, însoţită sau nu de alte

Read More...

Alimentație

Ingrediente care fac din APĂ o băutură VINDECĂTOARE

Apa intră în compoziţia tuturor organelor şi le ajută să îşi îndeplinească funcţia. Este  secretul siluetei perfecte, a hidratării pielii şi a digestiei sănătoase. Un pahar cu apă simplă poate deveni mult mai benefic pentru sănătate şi mult mai puternic atunci când strecurăm câteva ingrediente cu proprietăţi terapeutice. Consumată în mod regulat, apa vindecătoare ajută

Read More...

Alimentație

Cum să fim în formă maximă după o MASĂ COPIOASĂ

După zilele şi serile de grele încercări gastronomice, este bine să luăm în considerare câteva trucuri pentru a fi în formă maximă. Dacă suntem nevoiţi să luăm o masă copioasă sau pur şi simplu, dorim să ne menţinem sănătatea, ne putem îndrepta atenţia către un mic ghid culinar. Iată câteva sfaturi de care ar trebui

Read More...

Alimentație

Ce truc simplu să folosiţi pentru ca FRUCTELE să nu se strice uşor şi de ce merele ar trebui păstrate departe de alte alimente

Cu toţii cumpărăm produse proaspete, însă nu durează mult până acestea se strică. Unul dintre principalele motive pentru o astfel de risipă îl reprezintă condiţiile nepotrivite de păstrare ale alimentelor. Pentru a preveni stricarea fructelor pe care nu le puneţi în frigider, de exemplu un vas cu mere care stă pe masa din bucătărie, este

Read More...

Alimentație

14 TRUCURI alimentare pe care să le folosim împotriva excesului de COLESTEROL

Prezenţa în exces a colesterolului poate avea urmări fatale: infarct cardiac, atac cerebral, tulburări acute de circulaţie a sângelui în picioare. Colesterolul poate pătrunde în pereţii arterelor, unde, de-a lungul timpului, formează adevărate depozite. Se formează astfel aşa-numitele „plăci” de grăsime (aterom), care se pot rupe brusc şi pot înfunda arterele. Închiderea bruscă a arterelor

Read More...

Alimentație

FULGII de ORZ au o valoare nutritivă importantă şi beneficii nebănuite pentru sănătate

Orzul (Hordeum vulgare) este o cereală, o sursă excelentă de fibre solubile şi insolubile. Fibrele solubile se ataşează de grăsimi pentru a le elimina din corp, iar fibrele insolubile ajută la detoxifierea organismului. Fulgii de orz sunt obţinuţi din cerealele integrale şi au o valoare nutritivă importantă. Fulgii de orz – cum se consumă Fulgii

Read More...