Alimentație

Beneficiile consumului regulat de SECARĂ

Secara (Secale cereale) este o cereală mai bogată decât grâul în ceea ce priveşte conţinutul de proteine şi fibre, fiind, totodată, mai săracă în conţinutul de grăsimi şi calciu. Pâinea de secară (pâinea din făină integrală de secară) este recomandată mai degrabă decât pâinea clasică din făină albă sau chiar din făină neagră sau graham.

Read More...

Alimentație

BRÂNZETURILE FERMENTATE ajută digestia, stimulează imunitatea, întăresc oasele şi protejează inima

Brânzeturile fermentate sunt bogate în bacterii benefice pentru organism, care ne ajută să ne refacem flora intestinală, protejând stomacul. Brânzeturile fermentate se obţin fie prin procesul de fermentaţie care are loc în mod natural, fie prin adăugarea în produsele lactate a unor bacterii numite lactobacilli – prezente în cantităţi mici inclusiv în organismul uman, făcând

Read More...

Alimentație

Fructul de KUMQUAT: motive pentru a-l încerca şi consuma mai des

Fructul de kumquat, inclus în familia citricelor, este complet comestibil, de la coajă până la pulpă. Originare din China, fructele de kumquat sunt rotunde sau ovale, având culoarea roşie, portocalie sau galbenă, în funcţie de soi. Se cultivă atât în Japonia, cât şi în Statele Unite, iar în Europa, în Grecia, cu precădere insula Corfu.

Read More...

Alimentație

Fructul PITAYA este foarte hrănitor, elimină substanţele toxice din corp şi aduce beneficii importante sănătăţii

Pitaya (Pitahaya), numit şi ‘’Fructul Dragonului’’, este un aliment săţios, apreciat pentru aroma sa delicioasă şi pentru multiplele sale beneficii pentru sănătatea noastră. Este fructul de la câteva specii de cactus, ce aparţin unor genuri diferite de plante, din Asia de sud-est, în special Thailanda, Cambodgia, Vietnam şi China, dar şi din America centrală (Mexic)

Read More...

Alimentație, Medicină naturistă

Cum trebuie consumat PEŞTELE pentru a ameliora durerile cauzate de ARTRITĂ şi pentru a ne prelungi viaţa

Deşi medicamentele prescrise în tratamentul artritei reumatoide încetinesc degradarea cartilajelor şi a oaselor, ele pot încărca măduva osoasă cu substanţe toxice, prejudiciind funcţionarea rinichilor. O reală valoarea terapeutică împotriva acestei boli o au peştii, deoarece conţin substanţe cu rol antiinflamator şi nu provoacă efecte secundare. Potrivit unui studiu publicat de revista „American Journal of Epidemiology”,

Read More...

Alimentație

Cum să mâncăm bine şi sănătos în timpul IERNII

În timpul iernii, avem nevoie de mai multe vitamine, microelemente, macroelemente, carbohidraţi şi proteine. În sezonul rece, avem nevoie de mai multă energie, pentru a menţine temperatura corpului şi pentru a proteja sistemul imunitar. Cel mai indicat este să avem cinci mese pe zi – trei principale şi două gustări – cu pauză de trei

Read More...

Alimentație

De ce şi cum este bine să mâncăm PORTOCALE ȋn sezonul rece

Portocalele sunt alcătuite în proporţie de peste 90% din apă, la care se adaugă zaharurile uşor asimilabile şi o serie de acizi organici care le dau gustul acrişor. Ele mai conţin şi o listă impresionantă de vitamine şi de oligoelemente, foarte uşor de asimilat de către organismul uman. Doza zilnică de portocale Zilnic, se pot

Read More...

Alimentație

SEMINŢELE de MAC sunt foarte bogate în proprietăţi nutrive

Seminţele de mac (Papaver somniferum) sunt folosite încă din antichitate ca produs alimentar medicinal. Seminţele de mac se găsesc pe tot parcursul anului în magazine, întregi sau măcinate. Cu toate acestea, datorită conţinutul de grăsimi polinesaturate, ele se oxidează destul de repede – din acest motiv  este bine să le cumpărăm din surse sigure şi

Read More...

Alimentație, Medicină naturistă

Alimente – medicament pentru SCLEROZA în PLĂCI

Scleroza în plăci sau scleroza multiplă este o afecţiune autoimună în care sistemul imunitar atacă ţesutul nervos, considerându-l străin. Scleroza în plăci afectează sistemul nervos periferic (trunchiul cerebral şi măduva spinării), însă care produce leziuni şi în creier. În cazul apariţiei afecţiunii, văzul, mersul, scrisul şi memoria încep să îşi piardă din calitate. Iată în

Read More...

Alimentație

OREZUL BASMATI: proprietăţi, beneficii pentru sănătate

Orezul basmati este unul dintre cele mai îndrăgite soiuri de orez. Este o varietate specifică zonei din Nordul Indiei şi Pakistan. Basmati (înseamnă ‘’aromat şi moale’’) este un orez cu bob lung şi are un gust ce se asociază celui de nucă. În medicina ayurvedică, termenul basmati semnifică ‘’curat’’, iar orezul este apreciat pentru propritatile

Read More...