Alimentație

CONDURAŞII, florile comestibile din grădină – cum pot fi consumate

Conduraşii (Tropaeolum majus L) sunt plante originare din Peru, însă adoptate cu entuziasm şi în ţară la noi, folosite deopotrivă ca plantă decorativă, iarbă de sănătate şi ingredient în bucătărie. Perioada de înflorire este din luna iunie şi până în octombrie. Toate părţile plantei sunt comestibile Seminţele, florile şi frunzele plantei sunt comestibile. Frunzele au

Read More...

Alimentație

JACA (Jackfruit): fructul gigant plin de nutrienţi şi beneficii pentru sănătate

Jaca, fructul Jack ori fructul lui Jack (Artocarpus heterophyllus) este originar din Asia tropicală, copacul cu acelaşi nume făcând parte dintre cei mai mari arbori ai lumii. Fructul Jack este şi el mare, putând ajunge de la 10 până la 50 de kilograme. Fructul este puţin cunoscut în România, însă poate fi găsit în marile

Read More...

Alimentație

PRUNELE sunt foarte bune pentru CREIER – stimulează memoria, previn boala Alzheimer şi demenţa senilă

Prunele conţin cantităţi mari din vitaminele A, C şi K, dar şi minerale şi numeroase oligoelemente asimilabile (potasiu, fier, cupru, seleniu). Prunele se remarcă prin conţinutul de resveratrol – printre cei mai puternici antioxidanţi cunoscuţi. Totodată, au calităţi antioxidante puternice, distrugând radicalii liberi care atacă celulele umane. Protejează sistemul nervos Cercetătorii britanici de la Universitatea

Read More...

Alimentație

GHEBELE: ciupercile cu beneficii importante pentru sănătate

Ghebele (Armillaria mellea) sunt ciuperci comestibile care cresc pe conifere şi foioase, în parcuri, mai rar în grădini. Se mai numesc ‘’pâinea pădurii’’, ‘’optinci’’ sau ‘’carne vegetală’’. Primele ghebe apar la începutul lunii octombrie. Acestea sunt cunoscute sub denumirea de ‘’ghebe false’’ şi nu sunt comestibile. Se deosebesc de cele comestibile prin faptul că le

Read More...

Alimentație

Ce să nu ne lipsească din alimentaţie, pentru a fi SĂNĂTOŞI pe timpul toamnei şi al iernii

Pentru a ne menţine starea de sănătate în lunile ce urmează, este important să ‘’mâncăm bine’’. Mai exact, să adoptăm o dietă din care să nu lipsească alimentele pentru stimularea imunităţii în sezonul rece. Iată câteva dintre cele care nu ar trebuie să ne lipsească din dieta de toamnă: Alunele, nucile, seminţele Alunele, nucile, seminţele

Read More...

Alimentație

Studiu APC: CRENVURŞTI pentru COPII cu piele de pui, insecte şi aditivi alimentari interzişi

Crenvurştii se află în topul preferinţelor celor mici. Mai mult decat atat, sunt cazuri când aceştia se află printre primele alimente incluse în alimentaţia diversificată a sugarului. Un lucru nu doar greşit, ci şi periculos, susţin nutriţioniştii. Asociaţia Pro Consumatori a analizat sortimentele de crenvurşti pentru copii, comercializate în marile structuri comerciale. Studiul, realizat de

Read More...

Alimentație

Forme de CANCER prevenite prin consumul zilnic de MERE

Merele conţin vitamine, minerale, enzime, fibre alimentare şi alte substanţe vindecătoare, care au un efect antioxidant extrem de puternic. Există zeci de substanţe active, conţinute în pulpa şi, mai ales, în coaja merelor (‘’naturale’’, provenite din  gospodăriile ţărăneşti), care previn mutaţiile celulare şi apariţia cancerului. Merele au efect anticancerigen Antioxidanţii pe care le conţin contribuie

Read More...

Alimentație

Doza ideală de APĂ cu care ar trebui să ne începem dimineaţa

Apa provoacă modificări vitale în organism, asupra diverselor aparate şi ţesuturi. În organismul uman, la fel ca în natură, apa se află în continuă circulaţie. Organismul, în anumite limite, îşi poate fabrica singur o cantitate de apă, aşa-numita apă endogenă, care se formează prin polimerizare, în cursul proceselor metabolice. Însă îmbătrânirea este legată în mod

Read More...

Alimentație

Alimente perfecte pentru sezonul rece, care accelerează formarea ANTICORPILOR

Odată cu frigul sosesc viruşii şi microbii, astfel că organismul trebuie pregătit, din nou, pentru lupta cu răceala şi gripa. Pentru a ne întări imunitatea, trebuie să punem mare preţ şi pe felul în care ne alimentăm. Hrana joacă un rol important în sănătate. Iată câteva din alimentele-medicament care accelerează formarea şi acţiunea globulelor albe

Read More...

Alimentație

Produsele din CARNE au un efect toxic mult mai redus dacă se consumă împreună cu CASTRAVEŢI

În prezent, substanţe nocive precum nitraţii, nitriţii, azotaţii şi azotiţii intră în alcătuirea unor produse care au devenit indispensabile în alimentaţie. Un semnal de alarmă, ţinând cont de faptul că aceste patru substanţe nocive fac parte din principalii factori cu risc oncogen, mai exact, din factorii declanşatori ai cancerului. Din fericire, putem ţine departe cea

Read More...