Alimentație, Tratamente naturiste

APA de VÂLCELE, elixirul sănătăţii – îmbuteliată aşa cum vine din pământ (recomandări medicale)

Apa minerală de Vâlcele este singura apă medicinală îmbuteliată din România, fiind considerată de către specialişti un veritabil supliment în diverse tratamente. Vâlcele este numele satului în care se face captarea acestei ape, sat din judeţul Covasna, care acum două mii de ani era cunoscut drept „Colonia Aquarum Vivarum”, fiind una dintre sursele importante de

Read More...

Alimentație

3 VITAMINE esenţiale pentru SĂNĂTATE – fără ele nu funcţionează aproape nimic în organismul uman

Homocisteina este o toxină celulară mai puţin cunoscută, care ne subminează grav sănătatea. Această substanţă ia naştere ca un produs intermediar al proceselor metabolice desfăşurate, în miliardele de celule ce alcătuiesc organismul nostru. Apare, aşadar, un metabolit toxic (homocisteină), preluat în circuitul sanguin. Organismul încearcă să îl neutralizeze şi pentru aceasta îi sunt indispensabile vitaminele

Read More...

Alimentație, Tratamente naturiste

LOBODA, o verdeaţă de sezon plină de beneficii – cum se consumă şi la ce ne ajută

Loboda (Atriplex hortensis) este cunoscută mai ales ca ingredient pentru ciorbe, însă consumată în stare crudă, are efecte terapeutice mult mai puternice. Există trei varietăţi de lobodă cunoscute – cu frunze roşii, verzi şi galbene –  frecvent folosite primăvara. Toate au proprietăţi depurative, diuretice, remineralizante, vitaminizante. Salată din frunze de lobodă ♣ O mână de

Read More...

Alimentație, Tratamente naturiste

SAREA NIGARI reduce deficitul de magneziu şi susţine sănătatea (utilizări, beneficii)

Sarea Nigari, cunoscută şi sub denumirea de Clorură de Magneziu, este o sare a magneziului, şi spre deosebire de alte forme în care acest mineral se găseşte, clorura este asimilată mult mai uşor de către organismul nostru. Magneziul este un mineral esenţial pentru menţinerea echilibrelor biochimice ale corpului şi, implicit, a sănătăţii întregului organism. Totodată,

Read More...

Alimentație

Testul care ne spune dacă OUL cumpărat este proaspăt

Oul poate fi considerat un aliment complet, fiind o sursă extraordinară de aminoacizi esenţiali, de vitamine şi de oligoelemente. Ouăle sunt un depozit adevărat de vitamine A, D, K, E, grupa B, niacină, biotină şi acid folic. În ele se află combinaţia optimă de microelemente: fosfor, fier, cupru, mangan şi cobalt, iar în coajă, calciu

Read More...

Alimentație

PRUNELE USCATE sunt excepţional de bogate în antioxidanţi – de ce este bine să le consumăm

Prunele uscate sunt un desert delicios şi au nenumărate beneficii pentru sănătate. Prunele uscate acasă sau cumpărate din piaţă au doar 220-240 de kilocalorii/100 grame şi se disting printr-o valoare nutritivă deosebită care aduce numeroase beneficii sănătăţii. Excepţional de bogate în antioxidanţi Prunele uscate conţin substanţe fenolice unice care protejează organismul şi lipidele în mod

Read More...

Alimentație, Medicină naturistă

Alimente care previn formarea RIDURILOR şi menţin frumuseţea naturală a pielii

Odată cu înaintarea în vârstă, procesul de reînnoire a celulelor se desfăşoară tot mai lent. Celulele noi, tinere, care să le înlocuiască pe cele vechi şi uzate, nu se mai formează atât de rapid. Totodată, organismul îşi reduce producţia de colagen, o substanţă din grupul scleroproteinelor care asigură fermitatea şi elasticitatea pielii. De asemenea, scade

Read More...

Alimentație, Sfaturi

5 BĂUTURI de evitat după ce faceţi MIŞCARE

Hidratarea corectă este vitală pentru sănătate, cât şi pentru performanţa atletică. Prin performanţă atletică neȋntelegându-se neapărat obţinerea trofeelor la competiții, ci îndeplinirea scopului propus – slăbire, tonifiere, etc. În timpul exerciţiilor fizice, organismul nu pierde doar apă, ci şi substanţe nutritive. De aceea, hidratarea de după antrenament  ar fi bine să le înlocuiască şi pe

Read More...

Alimentație

Este bine să evitaţi aceste alimente, dacă aveţi ALERGII SEZONIERE

Anumite alimente şi băuturi pot înrăutăţi simptomele alergiilor de primăvară. Cea mai bună metodă de a vă proteja este sistarea consumului acestora pentru o perioadă. Asemănarea dintre proteinele conţinute de anumite alimente şi cele din polen poate păcăli sistemul imunitar. Drept răspuns, acesta declanşează atacul împotriva corpurilor străine. Rezultatul: înrăutăţirea simptomelor specifice alergiilor. Iată alimentele

Read More...

Alimentație

TULPINA de ŢELINĂ şi beneficiile consumului regulat

Tulpina de ţelină (Apium graveolens) are ca principal beneficiu efectul antioxidant, căruia i se alătură enzimele benefice, o serie de vitamine şi de minerale. Inclusă frecvent în alimentaţie, tulpina de ţelină aduce importante beneficii pentru sănătate. Tulpina de ţelină – cum se consumă Tulpina de ţelină se spală foarte bine sub jet de apă rece.

Read More...