Alimentație

ALIMENTE care nu trebuie COMBINATE niciodată la aceeaşi masă

Alimentele bogate în vitamine şi minerale nu pot fi asimilate corect de organism, dacă le combinăm necorespunzător. Mai important decât a furniza organismului elementele necesare este ca ele să fie utilizate de corp. Chiar dacă obişnuiţi să vă hrăniţi corect, este posibil ca organismul să nu beneficieze de aceşti nutrienţi, din cauza interferenţei alimentelor incompatibile

Read More...

Alimentație, Medicină naturistă

Ce trebuie consumat în SINUZITĂ pentru calmarea simptomelor şi eliberarea sinusurilor

Sinuzita este o afecţiune frecventă atât la adulţi, cât şi la copii. Este legată de gripe şi de răceli, poluare, alergii persistente, schimbări bruşte de temperatură. Pe lângă tratamentul propriu-zis, se pot consuma şi anumite alimente care întăresc sistemul imunitar, atenuează manifestările bolii şi eliberează sinusurile. Usturoi şi ceapă Atât usturoiul, cât şi ceapa, conţin

Read More...

Alimentație

Alimente care măresc nivelul de MELATONINĂ şi ameliorează calitatea somnului

Melatonina este un hormon cu rol complex în organism, secreţia acestuia în corp fiind influenţată de factori de stil de viaţă şi de înaintarea în vârstă. Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât secreţia de melatonină scade, iar incidenţa tulburărilor de somn creşte. Factorul principal care afectează melatonina este lumina, care inhibă secreţia acestui hormon

Read More...

Alimentație

LITCHI – un fruct pentru ‘’ o viaţă plină de bucurie”, care merită încercat

Litchi (Litchi chinensis), cunoscut şi sub numele de lychee sau lici, este un fruct exotic existent şi pe pieţele româneşti, însă prea puţin cunoscut publicului larg. Litchi este cultivat în China, în nordul Thailandei, Laos, Cambodgia, Vietnam, Bangladesh, Pakistan, India, sudul Japoniei, dar şi California sau Florida, Statele Unite. Tradus din limba chineză, litchi înseamnă 

Read More...

Alimentație

Ce CONDIMENTE să punem în mâncăruri şi băuturi, în funcţie de AFECŢIUNI

Condimentele şi mirodeniile dau gust şi savoare mâncărurilor, însă, în acelaşi timp, sunt şi un izvor de sănătate. Cu ele ne putem lecui suferinţele mai mari sau mai mici, mai vechi sau mai noi. Cel mai la îndemână mod de a profita de calităţile vindecătoare ale condimentelor constă în adăugarea lor la preparate culinare şi

Read More...

Alimentație, Medicină naturistă

Dacă aveţi probleme cu CIRCULAŢIA SÂNGELUI, este bine să ţineţi cont de aceste trucuri alimentare foarte utile

Dacă suferiţi de dereglări ale circulaţiei sanguine, o scădere cât de mică de temperatură a aerului vă provoacă suferinţe şi dureri. Printre pericolele sosite odată cu anotimpul rece se află şi îngroşarea sângelui, cu dereglări de circulaţie sanguină. Pentru asigurarea circulaţiei sângelui în condiţii optime, trebuie să-i oferim organismului alimentele potrivite. Iată ce nu ar

Read More...

Alimentație

13 BOLI de temut, prevenite cu o dietă VEGETARIANĂ echilibrată

A fost demonstrat faptul că o alimentaţie vegetariană sănătoasă previne o serie de boli. O dietă vegetariană sănătoasă, echilibrată, bazată pe fructe şi legume proaspete, cereale integrale, nuci, fasole, şi produse din soia şi nu numai  asigură o serie de beneficii pentru sănătate, prevenind totodată unele dintre cele mai de temut boli. O alimentaţie  vegetariană

Read More...

Alimentație

9 semne că aveţi INTOLERANŢĂ la GLUTEN – netratată la timp, se poate asocia cu boli grave

Glutenul este o proteină complexă care se găseşte în mod natural în grâu, orz şi secară, şi implicit, în alimentele care conţin aceste cereale. De regulă, glutenul este bine tolerat de majoritatea populaţiei, având valoare nutrițională deosebită. Intoleranţa la gluten – ce este Intoleranţa la gluten este o boală cronică inflamatorie a intestinului subţire, produsă

Read More...

Alimentație, Medicină naturistă

Dieta în HIPERTENSIUNE recomandată de renumitul fitoterapeut francez Jean Valnet – elimină factorii de risc şi ameliorează sănătatea

Hipertensiunea arterială este cea mai răspândită boală cardiovasculară, afectând peste jumătate de miliard de oameni. Această afecţiune vasculară generală a organismului constă în creşterea presiunii arteriale peste valori considerate unanim ca fiind normale, şi de la care creşte riscul apariţiei unor complicaţii cerebrale, cardiace, renale, şi nu numai. Un prim pas pentru ameliorarea stării de

Read More...

Alimentație

Seminţele de SUSAN NEGRU conţin mai multe proteine decât carnea şi au multe beneficii pentru sănătate

Seminţele de susan negru au o aromă mai puternică decât seminţele albe şi conţin mai mult calciu. Susanul negru este mai bogat în nutrienţi decât celelalte tipuri de susan, are un gust dulce şi o aromă de nucă. Seminţe de susan negru – Compoziţie Susanul negru conţine cu 60% mai mult calciu decât susanul alb,

Read More...