Alimentație

Moduri inteligente de a utiliza BICARBONATUL de SODIU în BUCĂTĂRIE

Pe lângă leacurile de frumusețe și sănătate, bicarbonatul de sodiu poate fi un aliat fidel în bucătărie. Acest praf magic are numeroase alte efecte miraculoase, mai puțin cunoscute, care ne pot ușura munca în bucătărie. Iată câteva din modurile inteligente prin care se poate utiliza bicarbonatul de sodiu în bucătărie: Bicarbonat de sodiu, în loc

Read More...

Alimentație

FULGII de SECARĂ: proprietăți, beneficii, mod de consum

Fulgii de secară au proprietăți nutritive valoroase. Consumați de mai multe ori pe săptămână, fulgii de secară integrală aduc o mulțime de benefici pentru sănătate. Se găsesc în magazinele cu profil naturist. Proprietăți Fulgii de secară sunt foarte populari printre adepții unui stil de viață sănătos, datorită calităților nutritive de necontestat, aceștia fiind recomandați pentru

Read More...

Alimentație

Alimente care scad COLESTEROLUL ‘’rău’’ și îl cresc pe cel ‘’bun’’

Colesterolul este substanța responsabilă în formarea membranei celulelor și a anumitor hormoni. Colesterolul este, prin natura lui, o substanță grasă produsă de ficat, însă este prezentă și în unele alimente pe care le mâncăm. Colesterolul produs de organism se depune pe pereții vaselor de sânge atunci când este necesară o reparație locală. Colesterolul ‘’rău’’ din

Read More...

Alimentație

De ce este bine să ne începem dimineața cu o PORTOCALĂ

Zilele scurte, întunericul și frigul slăbesc imunitatea organismului. Pentru a înfrunta iarna, avem nevoie de energizante care să stimuleze sistemul imunitar, care să ȋl ajute să lupte împotriva afecțiunilor specifice acestei perioade. Portocala este cunoscută în medicina chineză ca ‘’zhi shi’’ și se spune despre ea că reglează qi-ul (adică, energia vitală a organismului). Totodată,

Read More...

Alimentație

Cel mai bun REGIM pe termen lung este cel OVO – LACTO – VEGETARIAN. Alimentele care nu trebuie să ne lipsească

Cel mai bun regim pe termen lung este cel ovo-lacto-vegetarian. Există câteva repere esențiale ale unui regim vegetarian echilibrat. Fiecare își poate personalize modul de a se hrăni, în funcție de necesitățile sale individuale. Câteva alimente care nu trebuie să lipsească din dieta unui vegetarian sunt următoarele: Legume și fructe crude Se consumă ca atare

Read More...

Alimentație

Motivele pentru care să consumăm CIOCOLATĂ NEAGRĂ, zilnic, în timpul iernii

Ciocolata neagră este un antioxidant redutabil, încetinind procesele de ȋmbătrânire și prevenind apariția unei sumedenii de boli. Se recomandă ciocolata amară, formată doar din grăsimea extrasă din cacao (untul de cacao) și partea neagră, foarte aromată, din boabele de cacao (păstrează multe dintre principiile active din cacao). Ciocolata neagră înseamnă toate sortimentele de ciocolată în

Read More...

Alimentație

Pericolul din CARNEA ROȘIE

Statisticile arată că 55% din carnea consumată la nivel mondial este roșie. Carnea de pasăre este consumată de doar 37% din populație, iar carnea de pește sau fructele de mare de doar 8% din oameni. Culoarea este cea mai importantă Mezelurile necolorate artificial nu se vând, pentru că se oxidează și capătă o tentă brună-cenușie,

Read More...

Alimentație

HRIȘCA: un aliment probiotic, excelent pentru copii și adulți (mai bună decât carnea)

Hrișca face parte dintr-o familie de alimente foarte specială: pseudocerealele. Hrișca este un aliment excelent pentru întreaga familie, inclusiv pentru cei mai tineri membri. Se găteste foarte ușor, fiind un ingredient nepretențios și versatil, are multiple calități nutritive și virtuți terapeutice probate științific. Valoare nutritivă Hrișca are în compoziție nu mai puțin de opt aminoacizi

Read More...

Alimentație

TACÂMURILE din PLASTIC sunt TOXICE. Emană otravă de la primul contact cu căldura

Tacâmurile din plastic sunt ieftine, ușor de utilizat, practice și au un aspect plăcut. Însă utilizarea regulată a farfuriilor și tacâmurilor din plastic este periculoasă pentru sănătate. Este avertismentul lansat de cercetătorii din Harvard, în cursul studiului lor. Aceștia atrag atenția asupra faptului că plasticul în bucătărie trebuie folosit cu mare atenție, deoarece, în special

Read More...

Alimentație

BABY CARROTS: ‘’ciopliți’’ din morcovi cu imperfecțiuni, spălați cu clor și fără valori nutriționale

‘’Baby carrots’’ este denumirea dată morcovilor de mici dimensiuni vânduți de comercianți din întreaga lume. Magazinele mari au început să vândă baby carrot la sfârșitul anilor ’80. Aceștia au o culoare portocalie aprinsă, textură netedă și capetele perfect rotunjite. Inițial, fermierii au început să cosmetizeze ‘’morcovii urâți’’, tăindu-i în bucăți mici și dându-i la vânzare

Read More...