Alimentație

GRÂUL SPELTA, o cereală cu beneficii deosebite

Grâul spelta (Triticum spelta), numit şi alac, câştigă din ce în ce mai multă popularitate în rândul persoanelor care îşi doresc o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată. Este strămoşul grâului comun, însă este mai uşor digerabil datorită proteinelor pe care le are în componență şi a structurii amidonului. Cu toate că este bogat în gluten, grâul

Read More...

Alimentație

Beneficiile nebănuite ale consumului zilnic de FISTIC

Fisticul abundă în minerale, vitamine, antioxidanţi şi alţi compuşi cu un rol important în menţinerea unei sănătăți perfecte. Se găseşte în tot timpul anului şi poate fi cumpărat din aproape orice magazin. Consumat în mod regulat, în stare crudă, nesărat, fisticul se poate transforma cu uşurinţă într-o gustare sănătoasă, săţioasă şi delicioasă. Fisticul – substanţe

Read More...

Alimentație, Tratamente naturiste

La sfârşit de vară, PRUNELE sunt ideale pentru cei cu REUMATISM şi OSTEOPOROZĂ – afecţiuni care se agravează toamna

Bolile reumatice sunt boli inflamatorii cronice şi dureroase, care afectează oasele, articulaţiile, muşchii, tendoanele şi ligamentele. Există peste 100 de afecţiuni care se regăsesc sub termenul de reumatism, printre care şi osteoporoza – o boală osoasă care demineralizează osul, fragilizându-l. În ambele afecţiuni, durerile se resimt în special toamna, când au loc schimbări climatice importante:

Read More...

Alimentație

Adăugaţi UNT de COCOS la OREZUL ALB pentru a-i reduce cu 60% din numărul de CALORII (Studiu)

Orezul alb, un produs ieftin şi uşor de găsit,  este un ingredient des întâlnit în preparatele noastre culinare. În urma prelucrării, orezul alb este privat de fibre alimentare, vitamine şi minerale. Amidonul din orezul alb se absoarbe mai repede O singură cană de orez conţine aproximativ 240 calorii. Orezul alb are un conţinut sărac în

Read More...

Alimentație

FĂINA de NĂUT: bogată în fibre, fără gluten şi cu un procent ridicat de proteine

Făina de năut poate fi folosită în multe feluri şi este un bun substitut pentru făină de grâu care conţine gluten. Făina din boabe de năut poate fi făcută atât din năut crud cât şi năut prăjit, ambele putând fi folosite pentru a se substituţi reciproc în reţete. Făina de năut – nutrienţi benefici Făina

Read More...

Alimentație, Medicină naturistă

Alimente – cheie cu eficienţă demonstrată în ARTERITA PERIFERICĂ

Arterita periferică se manifestă prin îngustarea vaselor de sânge de la nivelul picioarelor, ceea ce diminuează irigarea cu sânge a muşchilor din zona respectivă. Reducerea aportului de oxigen şi nutrienţi provoacă dureri chiar şi la statul în picioare, însă mai ales la mers. În cele mai multe cazuri, pacienţii nu mai pot parcurge fără dureri

Read More...

Alimentație

Alimentele care pot declanşa DURERI acute de CAP

Potrivit studiilor, 3/4 din totalul bolilor sunt cauzate sau accentuate de deprinderi alimentare greşite. Este şi cazul durerilor de cap, migrenelor. Aici, un rol important îl joacă hipersensibilitatea genetică a creierului, la stimuli externi (influenţele mediului înconjurător, zgomot), precum şi la dezechilibrul hormonal sau la stres. Există însă şi anumite alimente care pot declanşa atacurile

Read More...

Alimentație

ULEIUL din SEMINŢE de IN: de ce este bine să îl introducem în alimentaţia zilnică

Uleiul din seminţe de in este prin excelenţă un produs natural, extras prin presarea la rece a seminţelor plantei de in (Linum Usitatissimum). Inclus în dieta zilnică, uleiul din seminţe de in are efecte şi beneficii nebănuite pentru sănătate. Nu conţine gluten şi poate fi astfel consumat de persoanele ce suferă de intoleranţă la gluten

Read More...

Alimentație

Efectele extraordinare ale consumului de FĂINĂ INTEGRALĂ (pâine din grâu întreg)

Făina integrală de grâu  este un produs mai valoros decât făina albă, mai puţin procesat şi plin de calităţi nutritive. Făina integrală de grâu este realizată din cereale care nu au suferit procesare amplă. Pâinea din grâu întreg, adică din făină integrală (nerafinat, cum este cea din pâinea albă), din care nu s-au aruncat cele

Read More...

Alimentație

Alimente care dau DEPENDENŢĂ – unele pot avea efecte similare cu cele ale drogurilor

Unele produse alimentare au capacitatea de a determina o puternică dependenţă. Dependenţa de anumite alimente este un fenomen real, validat de către cercetători. Anumite substanţe din conţinutul acestor alimente au un efect foarte puternic asupra creierului. Mai mult decât atât, oamenii de ştiinţă au descoperit că unele tipuri de hrană pot avea efecte similare cu

Read More...