Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

6 proprietati tamaduitoare ale usturoiului

Proprietatile antibiotoce si antivirale ale usturoiului crud nu trebuiesc ignorate, acestea fiind necesare pentru mentinerea unei stari bune de sanatate. Multe persoane evita sa consume usturoi din cauza mirosului, dar exista alternativa suplimentelor din extract de usturoi ce pot fi la fel de benefice.

Felii subtiri dintr-un catel de usturoi pot fi adaugate in diferite mancaruri sau, catelul de usturoi poate fi luat cu o lingura de miere, pentru a fi mai usor de consumat. Pentru atenuarea mirosului poate fi luat in combinatie cu cateva frunze de patrunjel sau coriandru, adaugand astfel inca un component sanatos.

Oricum decideti sa-l consumati, 2-4 catei de usturoi pe zi va vor aduce numeroase beneficii sanatoase.

1234665_586122604778660_1271128269_n

6 MOTIVE SERIOASE PENTRU A CONSUMA USTUROI ZILNIC

#1. Un component activ al usturoiului, diallyl sulphide, este capabil sa sparga membranele dure ale bacteriilor mai bine si mai rapid decat antibioticele puternice cu efecte adverse periculoase, cum ar fi ciprofloxacina. S-au efectuat analize comparative in doua studii separate, in care extractul de usturoi crud a fost folosit pe doua tipuri de bacterii otravitoare din alimente. Concluzia: consumarea usturoiului poate preveni majoritatea toxiinfectiilor alimentare.

#2. Testarea pe animale (in vivo) a demonstrat abilitatea usturoiului de a reduce problemele de diabet. S-a stabilit ca usturoiul influenteaza mai degraba activitatea insulinei decat scaderea imediata a zaharului in sange.

#3. Usturoiul are abilitatea de a distruge bacteria yersinia pestis (transmisa prin intermediul puricilor de la sobolani), responsabila de ciuma bubonica sau moartea neagra. Desi ciuma bubonica nu mai este atat de des intalnita in zilele noastre, in Europa au existat cateva cazuri izolate. Dar ideea este ca puterea antibiotica, antivirala si antifungica a usturoiului are efecte curative pentru multe boli patogene. Consumand zilnic usturoi, va veti inarma organismul cu protectie profilactica patogena pentru a putea preveni infectiile reale.

#4. Usturoiul imbunatateste sanatatea cardiovasculara. Usturoiul si- a demonstrat abilitatea de a scadea tensiunea arteriala si nivelul de homocisteina. Nivelul de homocisteina este considerat a fi un marker mai puternic pentru problemele de inima decat colesterolul. Usturoiul reduce, de asemenea, oxidarea colesterolului, care cauzeaza de fapt majoritatea problemelor puse in general pe seama colesterolului. Colesterolul neoxidat este important pentru formarea nervilor si a tesuturilor creierului si serveste ca un prim nivel de conversie al razelor de soare UVB, in vitamina D3.Deci limitarea oxidarii colesterolului este mai importanta decat reducerea acestuia.
Usturoiul dilata vasele de sange pentru a reduce presiunea arteriala, elimina trigliceridele, dizolva cheagurile interne si placa arteriala si previne oxidarea lipidelor ce duce la distrugerea celulara. Si toate acestea fara nici un fel de efect secundar.
Usturoiul actioneaza ca un anticoagulant care, sustin unii, este un adaptogen deoarece permite coagularea atunci cand este nevoie chiar in timp ce subtiaza sangele. Aspirina nu poate face acest lucru.

#5. Usturoiul este un antioxidant puternic ce apara sistemul imunutar si lupta impotriva cancerului. Mai multi compusi, altii decat antibioticul alicina din usturoi, incluzand seleniul, sulful si altii, contribuie la apoptoza celulelor canceroase (auto-distrugerea celulelor).
Chiar daca nu exista un diagnostic de cancer, majoritatea dintre noi are unele celule canceroase prezente in organism. Nu ar fi o idee rea sa le tinem sub control pentru a nu se aduna la un loc.

#6. In 1970, Robert I. Lin, presedinte al Nutritional International din Irvine, California, a folosit cu succes usturoiul pentru a detoxifica copiii de plumb. Acesta este un atribut necunoscut al usturoiului, dar este un alt motiv pentru care toata lumea ar trebui sa consume usturoi in mediul poluat in care traim zi de zi.

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *