Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

5 cure cu PLANTE pentru PLĂMÂNI sănătoşi – efectele sunt remarcabile

Răcelile, alimentaţia nesănătoasă, mediul poluat şi emoţiile negative pun la încercare plămânii.

Pentru a preveni infecţiile respiratorii şi pentru a ne întări plămânii, este esenţial să apelăm la mijloacele naturale care să ne întărească sistemul imunitar şi rezistenţa organismului faţă de agresiunile factorilor de mediu.

În flora medicinală există însă o gamă impresionantă de plante de leac, cu efecte foarte puternice asupra aparatului respirator.

În continuare, vă prezentăm câteva dintre cele mai eficiente:

Arnica (Arnica montana)

Pe lângă efectele imunostimulatoare, arnica are şi o acţiune antibiotică puternică, motiv pentru care adesea este folosită pentru tratarea infecţiilor deja declanşate. În plus, datorită efectelor sale antidepresive şi tonice cerebrale, este un remediu minunat pentru perioada de toamnă – iarnă, când tonusul psihic este în scădere  – ceea ce afectează capacitatea organismului de a se apăra de boli.

♣ Se administrează 50-60 de picături de tinctură de arnică, diluate în jumătate de pahar de apă, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Un tratament preventiv durează minimum 3 săptămâni.

Iarba mare (Inula helenium)

Rădăcina acestei plante, cu un gust picant puternic, este considerată încă din vechime un elixir pentru plămâni. Iarba mare este recomandată tuturor persoanelor cu afecţiuni pulmonare deja instalate, sau au o sensibilitate mărită la bolile respiratorii. Motivele: planta stimulează imunitatea, ajută la eliminarea secrețiilor din plămâni şi arborele bronşic, calmează accesele de tuse şi uşurează respiraţia.

♣ Se ia 1 linguriţă rasă cu pulbere din rădăcină de iarbă mare, de 3 ori pe zi, pe stomacul gol. Planta se ţine în gură vreme de 10 minute, după care se înghite cu apă. Se ţine o cură de minimum 20 de zile.

plamani-plante
Plantele medicinale previn infectiile si intaresc plamanii

Lichenul de piatră (Cetraria islandica)

Lichenul de piatră este un alt redutabil fortifiant pentru plămâni.

♣ Se administrează 50-70 de picături de tinctură, diluate în jumătate de pahar de apă, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol, în cure de lungă durată.

♣ Persoanele care nu suportă tinctura pot consuma un macerat la rece: se obţine prin punerea unei linguriţe de plantă într-un pahar de apă, de seara până dimineaţa, când se filtrează. Se beau 2-3 pahare de macerat pe zi, în cure de lungă durată.

Pulbere imunostimulentă

Năprasnicul este o plantă care conţine din belşug germaniu, un oligoelement cu efecte remarcabile de stimulare a oxigenării celulare. Echinacea şi arnica sunt plante cu un potenţial deosebit de stimulare a sistemului imunitar, în timp ce mugurii de plop au proprietăţi antibiotice, antiinfecțioase şi imunostimulente.

⇒ Se amestecă în cantităţi egale năprasnic, echinacea, arnică şi muguri de plop. Plantele se transformă în pulbere fină, cu ajutorul râşniței electrice. Se păstrează într-un borcan de sticlă închis ermetic.

♣ Se administrează 1 linguriţă de pulbere, sublingual (se păstrează 5 minute, apoi se înghite cu puţină apă sau ceai), de 4 ori pe zi, în cură de 2 luni.

Pulbere de măceşe (Rosa canina)

Măceşele îmbunătăţesc activitatea sistemului imunitar şi întăresc epiteliile respiratorii, ajutându-le să îşi exercite rolul de barieră în faţa microorganismelor infecţioase. Cura cu aceste fructe previne infecţii respiratorii precum bronşita virală şi bacteriană, pneumonia, viroza pulmonară, sinuzita, rinita, etc.

♣ Se administrează câte 1 linguriţă de pulbere de măceşe (din fructe uscate, fără seminţe), de 4 ori pe zi, în cură de 1 lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *