Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

4 cure de slăbire cu VARZĂ, ieftine şi eficiente

Cu un conţinut caloric foarte scăzut, varza este un aliment ideal de introdus în curele de slăbire.

Varza stimulează funcţiile ficatului, detoxifică şi creşte diureza organismului.

În plus, varza are un conţinut ridicat de magneziu, calciu şi fier, contribuind astfel la remineralizarea şi revitalizarea organismului.

Varza are o cantitate impresionantă de fibre alimentare – substanţe nedigerabile, care constituie o adevărată capcană pentru grăsimile şi zaharurile din alimente.

Toate aceste beneficii se obţin prin consumul de varză crudă (albă/roşie), deoarece, prin fierbere, se pierd o mare parte din componentele ei, devenind, totodată, mai greu de digerat.

Legumă versatilă, varza se prepară destul de uşor şi poate fi consumată într-o varietate de stiluri:

Salată de varză

  • Se spală câteva frunze de varză, se toacă mărunt şi se amestecă imediat cu puţină sare, cimbru, ulei de măsline şi suc de lămâie. Se începe fiecare masă cu o salată mare de varză crudă (200 – 300 de grame) care are rolul de a reduce cantitatea de hrană consumată. Cura durează 2 săptămâni.
Varza detoxifica, lupta cu grasimile si revitalizeaza organismul

Suc de varză

  • Funzele de varză se spală, se mărunţesc şi se introduc în blender. Se obţine astfel sucul proaspăt, care se poate amesteca (opţional) cu suc de morcov. Se consumă cel puţin 500 de ml. de suc de varză pe zi, cu 10 minute înainte de prânz şi cină. Se pot ţine cure de 7-15 zile. Eficiența sucului creşte dacă în el se adaugă şi 1 linguriţă de suc de lămâie.

Moare de varză

  • Cu 15 minute înainte de fiecare masă , pe stomacul gol, se beau câte 2 pahare de moare, nu mai puţin, deoarece în doze mici şi medii moarea de varză este, din contră, un stimulent al apetitului. Cura durează minimum 7 zile.

Salată de varză murată

  • Varza murată se ţine în apă rece vreme de 10-30 de minute, pentru a se desăra parţial. Se taie mărunt, cu ajutorul unui cuţit cu lama de inox (pentru a reduce la minimum procesul de oxidare a enzimelor şi a vitaminelor), se amestecă bine cu morcov ras foarte fin, cu puţin cimbru şi cu ulei de măsline. Se consumă cel puţin 300 g de salată pe zi, cu 15 minute înainte de masă, în cură de 2 săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *